rog ajutor identificare
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
rog ajutor identificare
buna ziua. poate cineva sa-mi dea cateva informatii despre aceasta moneda?
multumesc anticipat. cu stima ioan.
multumesc anticipat. cu stima ioan.
- Fişiere ataşate
-
- 20.JPG (30.15 KiB) Vizualizat de 8792 ori
SCHIMB DE IDEI
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Daca asta se poate citi pe av/rv, probabil asta este
Puteti scrie exact literele de pe av cu pauze acolo unde nu se vad? Vespasian pe provinciale trebuie sa fie ceva gen: OVECPACIANOC, OYECIIACI. Cu scutul pe revers as fi zis ca ar putea fi ceva macedoneana, insa au mai avut si alte provincii acest tip de revers.
Revin, se pare ca-i chiar macedoneana, seamana (reversul) cu asta:
http://www.wildwinds.com/coins/bigpic.c ... ius/i.html
Deci ramane de stabilit imparatul (e macedoneana provinciala romana). Deci inscriptia de pe avers este importanta. Odata determinat imparatul si moneda fiind identificata (deci identificabila) pretul ar putea fi mai mare (in starea asta undeva la 40-50 lei)
Revin, se pare ca-i chiar macedoneana, seamana (reversul) cu asta:
http://www.wildwinds.com/coins/bigpic.c ... ius/i.html
Deci ramane de stabilit imparatul (e macedoneana provinciala romana). Deci inscriptia de pe avers este importanta. Odata determinat imparatul si moneda fiind identificata (deci identificabila) pretul ar putea fi mai mare (in starea asta undeva la 40-50 lei)
vespasian
d=24 mm
Vespasianus, 69 - 79. Bronze. Kopf mit L. n. l. Rv. SEBASTOS MAKEDONWN Makedonischer Schild. 8,15 g. RPC II, 334. AMNG III, 1, 80, 250. Selten. Dunkle, schwarzgrüne Patina. Schrötlingsfehler auf Rv. d=24 mm
multumesc mult d-le berserkr am luat-o cu 10 roni
cu stima ioan
Vespasianus, 69 - 79. Bronze. Kopf mit L. n. l. Rv. SEBASTOS MAKEDONWN Makedonischer Schild. 8,15 g. RPC II, 334. AMNG III, 1, 80, 250. Selten. Dunkle, schwarzgrüne Patina. Schrötlingsfehler auf Rv. d=24 mm
multumesc mult d-le berserkr am luat-o cu 10 roni
cu stima ioan
- Fişiere ataşate
-
- 00246q00.jpg (46.92 KiB) Vizualizat de 8688 ori
SCHIMB DE IDEI