Moneda turceasca?

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Asi zice ca este egiptiana dar nu ma risc mai departe :|
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

E turceasca, dar n-as putea sa va spun mai exact ce anume este.
dorelb

Mesaj de dorelb »

este sigur o moneda turceasca, din pacate reversul este destul de greu vizibil. cred ca este emisa la Constantinopol, dar anul Hegirei nu este vizibil. pentru o identificare mai exacta ar trebui vazut anul Hegirei (poate in realitate se vede mai bine) si moneda ar trebui cintarita, apoi aflat si diametrul. Materialul cred ca este cupru sau bronz.
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

monetaria pare sa fie intradevar constatinopol iar anul hegira pare sa se termine cu cifra 5.
doar 3 sultani au inceput domnia in ani carese termina cu 5( Baiazid II 855, Ahmet III 1155, Abdulmeci 1255).
cum din motive evidente, baiazid nu e, intre cei doi cred ca e Ahmet al IIIpt tugra.
Fişiere ataşate
23.jpg
23.jpg (29.7 KiB) Vizualizat de 5723 ori
31.jpg
31.jpg (33.63 KiB) Vizualizat de 5723 ori
krazy

Mesaj de krazy »

stefan vasilita scrie:monetaria pare sa fie intradevar constatinopol iar anul hegira pare sa se termine cu cifra 5.
doar 3 sultani au inceput domnia in ani carese termina cu 5( Baiazid II 855, Ahmet III 1155, Abdulmeci 1255).
cum din motive evidente, baiazid nu e, intre cei doi cred ca e Ahmet al IIIpt tugra.
Aveti dreptate este 1 akce de la Ahmed III. Am gasit o moneda identica pe ebay. Va multumesc pentru informatii!

http://cgi.benl.ebay.be/Turkey-Ottoman- ... 0157425196
Scrie răspuns