Luke scrie:Va rog sa ma ajutati sa identific aceasta moneda. Pare a fi din argint, are 16 mm diametru si 1,5 grame. Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Luke
Fişiere ataşate
moneda 3.jpg (94.83 KiB) Vizualizat de 15734 ori
Ultima oară modificat 15 Sep 2007, 21:01 de către Luke, modificat 1 dată în total.
Va multumesc pentru opinie. Am mai discutat cu cateva persoane despre piesa in cauza si, aproape in unanimitate, sunt de parere ca ar fi vorba de o moneda barbara (posibil celtica incipienta), emisa in afara lumii romane, dar nimic sigur.
Nu pare deloc celtica, mai degraba asiatica. Dar o poza cu iluminare mai buna sau un scan mai clar ne-ar ajuta. Nu vad aproape deloc imaginile din centrul monedei.
Revers. Fostul proprietar al acestei piese, care nu da doi bani pe numismatica, a incercat sa o "curete" cu ceva usor abraziv. Astfel, pe aversul si reversul piesei, s-au creat zgarieturile.
Atat am putut face in legatura cu zonele din centru ale monedei. Va multumesc inca o data pentru interesul manifestat.
Cam asa reusisem sa obtin si eu imagini jucandu-ma cu luminozitatea si contrastul Pare mai degraba o fantezie decat o moneda reala. Totusi v-as sugera s-o postati la forumancientcoins in sectiunea de identificare. Poate vreunul din miile de membri au vazut ceva asemanator.