Evaluare - 50 Bani 1900 fara crengute, perfect UNC

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Hunter`

Evaluare - 50 Bani 1900 fara crengute, perfect UNC

Mesaj de Hunter` »

Am vazut de-a lungul timpului pe okazii cum aceste monede, in stari mult mai slabe, s-au dat la preturi care mai de care mai ciudate. De curand am vazut ca ticuzz a dat o piesa pe care eu as aprecia-o ca fiind un VF++ cu 120 RON. Cine isi da cu parerea? o sa adaug si o poza cat de curand... momentan am probleme cu scannerul
Fişiere ataşate
docu0204.jpg
docu0204.jpg (20.59 KiB) Vizualizat de 12868 ori
docu0205.jpg
docu0205.jpg (21.16 KiB) Vizualizat de 12868 ori
VIKO

Mesaj de VIKO »

Salut Hunter` !

Desi am pus si eu preturi mari la unele monede indrasnesc sa aduc in discutie preturile practicate de ticuzz. Si mie mi se par aberant de mari insa observ ca totusi are vanzare. De exemplu piesa acea de 1 leu 1894 unc. Nici in catalog, nici pe piata nu are un pret asa mare pentru starea ei. Am observat si eu pe okazii destule cazuri in care s-au vandut piese cu mult peste valoarea lor :?
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Frumoasa moneda, preturile pot depasi si $100, depinde de cerere.
Am achizitionat una acum 1 luna, stare perfecta si plina cu linii de matrita, foarte rara, m-a costat $90 dupa lungi negocieri. Daca o pui pe Ebay vei avea un raspuns mai precis.......

Imagine
Imagine
ZAR

Mesaj de ZAR »

Preturile de catalog sunt de referinta, teoretic nu ar trebui sa vinzi sub acea valoare pt. ca te pacalesti.Peste acel pret poti sa ceri oricat functie de starea piesei si cat de interesat e cumparatorul sau cererea pe piata dar totusi nu trebuie exagerat.Am intalnit cazuri cand o piesa valora la catalaog 100 USD in stare UNC si vanzatorul cerea peste 1000 USD.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

ZAR scrie:Preturile de catalog sunt de referinta, teoretic nu ar trebui sa vinzi sub acea valoare pt. ca te pacalesti.
Aici e discutabil, asta e valabil la majoritatea pieselor romanesti, dar in World Coin si in World Paper Money Catalogue am vazut enorm de multe piese straine care nu fac nici jumatate din pretul de catalog.
Hunter`

Mesaj de Hunter` »

Faptul ca are si fir pe avers ii mai ridica cu ceva valoarea?
ZAR

Mesaj de ZAR »

Aldor scrie:
ZAR scrie:Preturile de catalog sunt de referinta, teoretic nu ar trebui sa vinzi sub acea valoare pt. ca te pacalesti.
Aici e discutabil, asta e valabil la majoritatea pieselor romanesti, dar in World Coin si in World Paper Money Catalogue am vazut enorm de multe piese straine care nu fac nici jumatate din pretul de catalog.
Va referiti ca sunt exagerate.Sa zicem ca sunt de acord cu dvs. dar cataloagele au fost facute de niste experti in domeniu si daca ei au pus un pret chiar daca pare anormal eu zic sa-l consideram valabil sau e posibil sa fie un joc de interese si anumite piese sunt umflate special. :roll: Mai ciudat e faptul ca la unele monede din Aur pretul de catalog nu acopera valoarea metalului.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

ZAR scrie:e posibil sa fie un joc de interese si anumite piese sunt umflate special. :roll:
Nu posibil, ci 100% sigur.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

ZAR scrie:
Aldor scrie:
Va referiti ca sunt exagerate.Sa zicem ca sunt de acord cu dvs. dar cataloagele au fost facute de niste experti in domeniu si daca ei au pus un pret chiar daca pare anormal eu zic sa-l consideram valabil ..................................................................
Aici perceptia e un pic eronata, si eu la inceput credeam la fel. De fapt cataloagele de preturi (la ele ne referim, nu?) isi iau preturile dupa ultimile licitatii internationale la care-s afiliati ca utilizatori de informatii producatorii cataloagelor. Experti mai putin, mai mult culegatori de date. Daca ar fi experti probabil am gasi si variantele de 5 lei sec 19 prin ele. Oricum a se retine ca preturile de la licitatiile internationale sunt conform pietelor de acolo, pretul corect este zic eu dat de oferta punctuala si momentana. Atentie, vorbesc de pret si nu de valoare.
banivechi

Mesaj de banivechi »

berserkr scrie:pretul corect este zic eu dat de oferta punctuala si momentana. Atentie, vorbesc de pret si nu de valoare.
Un raspuns de nota 10!
Pe o piata cu cererea in continua crestere, pretul creste doar la marfa cu oferta momentana scazuta, indiferent de valoarea ei reala.
Domnilor, sa zicem ca miine apar la vinzare 5 monede de 2 lei 1901 XF. Se vor vinde la licitatie la preturi mari. Daca a doua zi dupa licitatie mai apar inca 200 monede XF -aUNC, acestea nu se vor mai vinde nici la 75% din pretul primelor 5. Oferta mare de marfa de valoare nu inseamna obtinerea de preturi mari. Vi se pare imposibil, dar cred ca exista totusi mari colectii care se imprastie mai devreme sau mai tirziu. Altfel n-ar exista case de licitatii, nu?
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Hunter` scrie:Faptul ca are si fir pe avers ii mai ridica cu ceva valoarea?
Acest lucru depinde de colectionar, dar sincer, comparati in medie la o moneda, cîte exemplare normale si cîte exemplare cu imperfectii de matrita se gasesc pe piata, raspunsul vine singur. :wink:

vorbind de Ebay: http://cgi.ebay.com/Romania-1900-50-Ban ... dZViewItem
Scrie răspuns