rog identificare tetradrahma

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

quaz
**
**

Mesaj de quaz »

am inteles
quaz
**
**

Mesaj de quaz »

Muchia !
Fişiere ataşate
m1.JPG
m1.JPG (89.93 KiB) Vizualizat de 11841 ori
m2.JPG
m2.JPG (55.63 KiB) Vizualizat de 11841 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Sincer nu-mi prea place muchia. De obicei astea au muchie plina, fara pori sau gauri. Din procesul de batere rezulta un material solid. Ganditi-va ca e un pic schifata si forma a rezultat in urma unei presiuni mari pe material. Nu stiu cum s-ar putea explica pori (mai mari sau mai mici) intr-un asemenea material (mai ales la argint pur sau aproape). Nu vreau sa spun ca-i falsa cu certitudine, nici n-am cum dupa poza si de asemenea nici nu este chiar domeniul meu de colectionare, dar anumite aspecte ale ei ridica semne de intrebare. Un cunoscator cu acest obiect de colectionare ar putea sa va spuna mai clar examinand si stilul, eu ma opresc aici.
quaz
**
**

Mesaj de quaz »

Multumesc. astept si alte pareri!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Daca aveti posibilitatea, eu zic sa cantariti piesa, cel putin la zecime de gram.
quaz
**
**

Mesaj de quaz »

O sa incerc sa o cintaresc azi la bijutier. multumesc.
quaz
**
**

Mesaj de quaz »

16.658 gr
quaz
**
**

Mesaj de quaz »

Este in regula greutatea ??
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Da, e ok. Tetradrachmele in general au in jur de 17 grame, dar daca sunt mai tocite, atunci bine-nteles si greutatea poate sa cada putin.
quaz
**
**

Mesaj de quaz »

Inteleg ca este originala? Multumesc.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

greutatea n-ar putea in nici un caz sa ateste (singura) autenticitatea unei monede, mai ales daca e din argint 99% (poate si procentul a fost exagerat de bijutier, mai stii)...
in orice caz, poate ati fost putin contrariat ca nu vi s-a dat un raspuns clar, dar e greu de dat un verdict numai dupa o poza, mai ales ca i-ati sters si patina, in plus, cum v-am spus, e un tip de moneda batut in cantitati uriase la care exista copii si replici int-un numar pe masura, unele foarte bine realizate. La piesa dumneavoastra muchia pune semne de intrebare...
In fine, este tetradrahma emisiune postuma, batuta probabil la Amphipolis, Heracle pe avers, Zeus asezat pe tron, cu sceptru si tinand un vultur, monograma M, o torta si lambda - pe revers...
Daca va intereseaza partea asta de numismatica, uitati-va si pe acest site: http://www.wildwinds.com/coins/index.html
quaz
**
**

Mesaj de quaz »

Multumesc mult pantru informatii. Oare daca as merge la Muzeul de Istorie in Bucuresti as putea avea o certitudine ? Sau acolo trebuie sa dau socoteala ptr ca o am ?
luc

Mesaj de luc »

Piesa mi se pare originala. Am intalnit tetradrahme grecesti care nu au mereu muchia plina si erau, cu certitudine, batute in antichitate. La fel ca dimo13, cred ca e o emisiune postuma, batuta probabil in atelierul de la Amphipolis, pana in anul 294.
Scrie răspuns