rog identificare tetradrahma
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
rog identificare tetradrahma
Sint nou in domeniu, va rog sa imi identificati modeda din imagine si daca se poate un pret estimativ la ea.
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
- Fişiere ataşate
-
- untitled.JPG (12.64 KiB) Vizualizat de 14406 ori
-
stefan vasilita

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
N-as crede ca patina a 2000 ani sa se curete asa usor. Nu pamint pietrificat, nu oxizi rebeli, moneda a stat secole la rind in clasor?
Nu ma leg de puritatea postulata de bijutier... astia mai pot gresi, desi ei de obicei gresesc in minus nu in plus cind e vorba de titlu. Sau ati cumparat-o de la bijutierul respectiv, si acesta ca sa indulceasca socul unui pret nerusinat a dat argintul asta de comemorativa?
N-a zis cumva si ca e Proof?
Nu ma leg de puritatea postulata de bijutier... astia mai pot gresi, desi ei de obicei gresesc in minus nu in plus cind e vorba de titlu. Sau ati cumparat-o de la bijutierul respectiv, si acesta ca sa indulceasca socul unui pret nerusinat a dat argintul asta de comemorativa?
N-a zis cumva si ca e Proof?
parca e alta senzatie cand vezi pozele marite..
aveam de gand sa spun ca nu prea mi se pare in regula Zeus-ul de pe revers, ce arata neingrijit realizat, totusi am gasit pe net o piesa aproape identica...
e greu de spus pana la urma, e un tip de moneda foarte raspandit si pentru care exista de asemenea o multime de reproduceri si falsuri moderne ...
aveam de gand sa spun ca nu prea mi se pare in regula Zeus-ul de pe revers, ce arata neingrijit realizat, totusi am gasit pe net o piesa aproape identica...
e greu de spus pana la urma, e un tip de moneda foarte raspandit si pentru care exista de asemenea o multime de reproduceri si falsuri moderne ...
- Fişiere ataşate
-
- avers.jpg (35.53 KiB) Vizualizat de 14285 ori
Ce numitii avers sau revers la muchie
? Se pune moneda pe muchie pe scanner (evident capacul scannerului nu se va mai inchide complet) si se scaneaza. Doua scanuri (la 180 de grade) ar fi suficiente. Din a doua poza nu mai este foarte evident ca moneda e flasa. DIn prima poza as fi zis din start ca e. Oricum trebuie si cantarita, comparata greutatea si stilul cu a uneia autentice (de pe net) cat mai apropiate de ea, chiar stabilit daca exista un "die match" adica vreuna identica cu asta chiar si la defecte
Insa muchia ne-ar putea ajuta sa vedem daca este un fals evident cumva.