monede jubiliare Pionerii aviatiei romane 50 lei 2001

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

costym
**
**

monede jubiliare Pionerii aviatiei romane 50 lei 2001

Mesaj de costym »

Buna ziua.
Mi-au parvenit 3 monede care am inteles ca ar fi jubiliare 50 lei 2001 pionerii aviatiiei romane nu am gasit nicaierii detalii despre el as dorii sa stiu daca sunt veritabile si la ce pret le pot cumpara.
Va multumesc.
Fişiere ataşate
DSC00012.JPG
DSC00012.JPG (62.24 KiB) Vizualizat de 17600 ori
DSC00013.JPG
DSC00013.JPG (51.26 KiB) Vizualizat de 17600 ori
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Da, sunt originale. Sunt mentionate pe pagina BNR, la "Numismatica", pozitia 24 in tabel.
Sunt interesat, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat cu pretul pe care il doriti.
Aveti la ele cutie si certificat?
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
costym
**
**

Mesaj de costym »

Bogdan R scrie:Da, sunt originale. Sunt mentionate pe pagina BNR, la "Numismatica", pozitia 24 in tabel.
Sunt interesat, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat cu pretul pe care il doriti.
Aveti la ele cutie si certificat?
nu am nici cutie nici nimic am intrat pe forum sa intreb caci am inteles de la cineva ca ca ar exista si falsuri si nu vroiam sa insel pe nimeni vroiam sa le pun pe okazii pret nu stiu la cat ar ajunge.
maryyy

Mesaj de maryyy »

.. informatii la : http://www.monetariastatului.ro/com2001.html
Daca nu au certificat ( care oricum nu reprezinta o garantie sigura ) , o metoda buna de a afla daca sunt sau nu originale , este cantarirea lor.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Cantarul nu poate detecta decat falsurile grosolane.
Si daca sunt "tiraj suplimentar" batut "dupa program" cu aceleasi matrite, sau daca sunt calitatea a II-a cu foarte mici imperfectiuni neacceptate de BNR si valorificate separat ?
Ele vor avea absolut aceeasi greutate cu originalele.
Tot certificatul e mai sigur.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Si eu am un set in colectie(fara certificat) si dupa mai multe expertize, metal, greutate, dimensiuni, etc..., am aflat ca sant probe, deoarece in loc de cele 15.5g oficiale, monedele mele cantareau doar 13.5g fiecare, deci va pot suggera sa le cantariti daca aveti posibilitatea, in aceste fel puteti afla intr-un mod mai precis despre care set este vorba: OFICIAL sau ''NEOFICIAL''.
costym
**
**

Mesaj de costym »

Olimpia scrie:Si eu am un set in colectie(fara certificat) si dupa mai multe expertize, metal, greutate, dimensiuni, etc..., am aflat ca sant probe, deoarece in loc de cele 15.5g oficiale, monedele mele cantareau doar 13.5g fiecare, deci va pot suggera sa le cantariti daca aveti posibilitatea, in aceste fel puteti afla intr-un mod mai precis despre care set este vorba: OFICIAL sau ''NEOFICIAL''.
ok am sa le cantaresc si am sa va zic gramajul stiti cam la ce pret se vinde setul complet?
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Dace este cel Oficial cu certificat/cutie/documentatie, se poate vorbi de approximativ 300EURO, iar la versiunea Neoficiala este vorba de aproximativ 100EURO. Acestea sant estimatiile mele, mai bine zis un mic punct de reper, deci pretul setului poate fluctua in termen cu cererea sa pe piata.
costym
**
**

Mesaj de costym »

Olimpia scrie:Si eu am un set in colectie(fara certificat) si dupa mai multe expertize, metal, greutate, dimensiuni, etc..., am aflat ca sant probe, deoarece in loc de cele 15.5g oficiale, monedele mele cantareau doar 13.5g fiecare, deci va pot suggera sa le cantariti daca aveti posibilitatea, in aceste fel puteti afla intr-un mod mai precis despre care set este vorba: OFICIAL sau ''NEOFICIAL''.
monedele trebuie sa le cantaresc doar moneda simpa sau cu tot cu capsula.
le-am cantarit pe doua dinte ele dar nu la un cantar cu precisie foarte mare si au reiesit ca ai fara capsula 10 respectiv 11 gr iar cu capsula 13 respectiv 14 , am sa le cantaresc si la o bijuterie
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Monedele trebuie sa le cantaresti fara capsule. Daca ele au 10 respectiv 11 grame inseamna ca este vorba de monede Neoficiale, probe, etc...
banivechi

Mesaj de banivechi »

Io le-as numi falsuri...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Cam asa si eu. Ce e aia 'moneda neoficiala'?
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Aldor scrie:Cam asa si eu. Ce e aia 'moneda neoficiala'?
Este pur si simplu o proba, un test, un pattern, un essay, etc...
Un fals este un cuvant prea ''grosolan'' si s-ar aplica mai repede unor copii identice, la greutate, material si diametru, scoase in cantitati industriale pentru a dauna pietei in opinia mea. Toti stim ca probele nu sant facute la perfectie ca originalul si de multe ori au defecturi si iregularitati........in acest caz este vorba de greutate. :wink:
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

banivechi scrie:Io le-as numi falsuri...
Daca am inteles bine: falsurile sunt de fapt probe neoficiale, pattern, essay etc, doar falsuri propriu-zise nu sunt.
In concluzie europrobele si alte minunatii aparute, fabricate in China, Olanda, Bulgaria, atelierul din garaj oriunde, sunt probe neoficiale. :arhh:
M-am lamurit acu'...
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
Scrie răspuns