Leul implineste 140 de ani. La Multi Ani !

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Fac si ei un ban "cinstit" :wink: , pacat ca il fac pe seama colectionarilor :(
DEUS FORTITUDO MEI
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Acum nu vreau sa iau apararea celor care fac specula. Dar ia sa ne gandim putin, mai ales cei care sunt si dealeri, daca prindeti o moneda sau mai multe, valoroase la care stiti ca aveti "desfacere" la un anume pret, ce faceti? O luati platind pentru ea numai valoarea de desfacere minus un mic adaos de 10-15%? :D Problema e ca asa cum se distribuie aceste monede vor exista mereu oameni care sa ia n seturi si sa le comercializeze dupa. Si daca s-ar da un set de persoana, ar aranja cu n persoane sa ia cate un set si tot la ei ar ajunge. Si daca s-ar bate la Sighetu Marmatiei, oamenii de acolo ar proceda la fel. Deci...
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Mihai Caracotea scrie:
muresanhd scrie:Eu banuiesc un mic aranjament. Nu ma dau in vant dupa jubiliare, dar imediat dupa aparitie, la 1-2 zile, apar in vanzare pe ebay. Careva are pile puternice la BNR sau baietii sunt chiar ei pe ebay.
In mod sigur :wink: .
.....mai ales ca lumea trebuie sa traiasca si ea cum poate si cel putin la vanzatori ai mai multe sanse sa gasesti on moneda ce o cauti, decat la BNR, cu conditia ca accepti sa platesti un ''mic'' supliment :wink:
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Problema era daca ar exista ub aranjament deliberat cu functionarii BNR-ului care se ocupa cu desfacerea pieselor, altfel traim intr-o economie libera :D
Mihai
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pai daca exista un aranjament de felul asta, e penal. Ilegal. Dar oricum nu putem banui pana nu stim ceva totusi...
sorin70

Mesaj de sorin70 »

De banuit putem banui. Nu ne poate lua nimeni acest drept
Nu putem insa sa fim siguri.
Oricum atat emisiunile cat si tirajele si preturile sunt descurajante.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

sorin70 scrie:tirajele si preturile sunt descurajante.
Dupa politica "decat mult si ieftin mai bine putin si scump" :)
Probabil ca pt ca mai sunt emisiuni care nu s-au vandut inca au reconsiderat politica tirajelor... despre preturi... oricat ar fi de scumpe tot se gasesc doritori... Imi amintesc ca la seturile cu replicile romane s-au vandut intr-o juma' de ora.
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Daca va uitati pe okazii veti vedea ca inca sunt monede din seturile romane de vanzare... nu prea se inghesuie lumea.
DEUS FORTITUDO MEI
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Greseala mea: vorbeam de cele din aur...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

sorin70 scrie:De banuit putem banui. Nu ne poate lua nimeni acest drept
.........................................................
:D Oricine are dreptul sa gandeasca si sa-si exprime gandurile, sunt de acord. Insa unul dintre gandurile mele este ca banuiala neintemeiata e pierdere de vreme ;)
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

berserkr scrie:
sorin70 scrie:De banuit putem banui. Nu ne poate lua nimeni acest drept
.........................................................
:D Oricine are dreptul sa gandeasca si sa-si exprime gandurile, sunt de acord. Insa unul dintre gandurile mele este ca banuiala neintemeiata e pierdere de vreme ;)
Traim in Romania si nu prea exista banuieli neintemeiate :lol: . Daca e sa facem un pic de "politie ANR", cum zicea un domn, cred ca lamurim problema.
Oricum ma intereseaza mai mult ca fapt divers, barfa, decat dpdv numismatic.
Invidia asta... ce face din oameni... :twisted:
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Da unde nu exista pile, contacte, etc...!!!!
Personal sant foarte de accord sa ai ''tovarasi'' in majoritatea domeniilor de interes, este un +
Cand completati ancheta ar fi frumos sa fie si filmat/televizat sa vedem si noi cate persoaneau nu sant ''Cu mainile curate'' :)
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Olimpia scrie:Da unde nu exista pile, contacte, etc...!!!!
Personal sant foarte de accord sa ai ''tovarasi'' in majoritatea domeniilor de interes, este un +
Cand completati ancheta ar fi frumos sa fie si filmat/televizat sa vedem si noi cate persoaneau nu sant ''Cu mainile curate'' :)
Salut dl. Flocarino/Exodus/ Ali Knozob etc
Iara sunteti victima. :lol: Oricum habar n-aveti la ce m-am referit in topic. Nu prea le intelegeti, dar va bagati in seama.
Pentru dv. : era o gluma si ma asteptam sa va bagati.
N-aveti alta treaba in viata asta ?
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Va multumesc pentru aroganta si o ultima clarificare: nu sant membrul mentionat mai sus doar o cunostina a dansului si am mai precizat acest fapt.
Am inteles subiectul si am raspuns in cunostinta de cauza(chiar reprezint victime, daca intelegeti) cu o mica gluma, poate daca ajutam un :lol:, era mai clar si nu crea o confuzie in judecata domniei voastre.
O zi buna.
:merci:
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Olimpia scrie:Va multumesc pentru aroganta si o ultima clarificare: nu sant membrul mentionat mai sus doar o cunostina a dansului si am mai precizat acest fapt.
Am inteles subiectul si am raspuns in cunostinta de cauza(chiar reprezint victime, daca intelegeti) cu o mica gluma, poate daca ajutam un :lol:, era mai clar si nu crea o confuzie in judecata domniei voastre.
O zi buna.
:merci:
Ciudat. Aveti aceleasi exprimari aiuritoare si pompoase. Poate sunteti gemeni siamezi :lol:
Scrie răspuns