carol I
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
carol I
buna seara am gasit undeva medalia 'BARBATIE SI CREDINTA' cu spade. cred ca este clasa A (argint aurit) dar nu sunt sigur. ma poate ajuta cineva? multumesc mult cu stima ioan
- Fişiere ataşate
-
- medalie.JPG (20.52 KiB) Vizualizat de 9774 ori
SCHIMB DE IDEI
barbatie si credinta
multumesc tare mult. cred ca e din bronz ... sunt 3 clase ..a III a din bronz, a II a din argint si clasa I din argint aurit.medalia a fost istituita prin decret 2812/ 1903(erau fara spade) iar prin decret 3429/21 -12-1916 modelului initiat i s-au alaturat cele 2 spade incrucisate.multumesc inca o data cu stima ioan. panglica era de culoare galben-descis avand la margini cate o dunga rosie si albastra.
SCHIMB DE IDEI
barbatie si credinta
DECORATII ROMANESTI DE RAZBOI 1860-1947 COLECTIA MILITARA EDITURA UNIVERSITARIA 1993
- Fişiere ataşate
-
- medalie carol.jpg (51.41 KiB) Vizualizat de 9732 ori
SCHIMB DE IDEI
-
General Matei

Re: barbatie si credinta
Clasa I nu a fost niciodată din argint, nici măcar piesele timpurii Pawlik. Au existat în schimb Bărbății făcute la comandă la diverși bijutieri care sunt într-adevăr din argint (uneori și marcat), dar acestea sunt excepțiile de la regulă.ioan50 scrie: ↑10 Mar 2007, 12:39 multumesc tare mult. cred ca e din bronz ... sunt 3 clase ..a III a din bronz, a II a din argint si clasa I din argint aurit.medalia a fost istituita prin decret 2812/ 1903(erau fara spade) iar prin decret 3429/21 -12-1916 modelului initiat i s-au alaturat cele 2 spade incrucisate.multumesc inca o data cu stima ioan. panglica era de culoare galben-descis avand la margini cate o dunga rosie si albastra.
Nihil sine Deo