Romania: Republica sau Regat?

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Încuiat
Rosy

Mesaj de Rosy »

sry ca nu intra in topic, dar daca suntetzi interesatzi, intrebari pe strada in SUA http://www.youtube.com/watch?v=HCkYfYa8ePI&eurl= habar nu au ce se intampla cu ei
... and nothing else matters ...
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

JURNALUL NATIONAL 06.03.07 - interviu Gaston Marin
http://www.jurnalul.ro/articol_73730/de ... _alba.html
Mihai
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Mihai Caracotea scrie:JURNALUL NATIONAL 06.03.07 - interviu Gaston Marin
am citit cu interes interviul...si daca e sa-l crezi pe acest "domn" totul a mers perfect in timpul lui Dej: "Romania a devenit o tara puternica si prospera"..."poporul a devenit stapanul"..."economia s-a dezvoltat foarte armonios"...
mereu aceleasi replici debitate ca justificari , incercand sa demonstreze ca teoria regimului comunist criminal e doar "un fals istoric nemaipomenit"....
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Stiti bancul acela cu Lenin: proletari din toate tarile iertati-ma? - cam greu s-a recunoasca cineva ca a gresit, mai ales din "tovarasi" :wink: .
Mihai
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

dimo13 scrie:
Mihai Caracotea scrie:JURNALUL NATIONAL 06.03.07 - interviu Gaston Marin
am citit cu interes interviul...si daca e sa-l crezi pe acest "domn" totul a mers perfect in timpul lui Dej: "Romania a devenit o tara puternica si prospera"..."poporul a devenit stapanul"..."economia s-a dezvoltat foarte armonios"...
mereu aceleasi replici debitate ca justificari , incercand sa demonstreze ca teoria regimului comunist criminal e doar "un fals istoric nemaipomenit"....
Nu sunt adeptul pedepsei cu moartea, dar fac si eu exceptii. Asemenea personaje nu mai au ce cauta printre noi.
Genul asta de "dreptcredinciosi" fideli unui regim criminal inca respira, in timp ce sute de oameni care au avut ceva de spus au ajuns prin inchisori si au murit.
Imi place fraza asta:
"Eu sunt un comunist de un anumit fel. Recunosc toate tarele... Dar nu trebuia sa fie impuscat Ceausescu, n-a fost democratic."
Presupun ca cei impuscati de regimul Dej au fost executati "democratic".
Ne mai miram de ziua de azi ?
Singurul lucru bun din 1989 incoace este ca toti mai marii zilei au in subconstient ziua de Craciun si orasul Targoviste.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

:twisted:
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Stiati de filmul acesta?

ROMANIA LIBERA 08.03.07 - Maia Morgenstern si jurnalul intim al Reginei Maria

"De Ziua Femeii, Studioul Astra Film din Sibiu le propune astazi iubitorilor de film si istorie o intalnire inedita cu un personaj fascinant si putin cunoscut: regina Maria, sotia regelui Ferdinand al Romaniei. Inclus in programul oficial Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007, documentarul "Cate ceva despre viata Reginei Maria", realizat in 2006 de cunoscutul regizor Sorin Iliesiu, ii face cunostinta publicului cu personalitatea blanda si placuta a englezoaicei de numai 17 ani care, asa cum ea insasi avea sa scrie in caietele sale jurnal, lasa in urma o tara de care era indragostita pentru a descoperi in Romania locuri si oameni ce aveau sa-i devina o noua patrie si o noua familie. "Aveam 17 ani cind am plecat spre tine", isi incepea, in jurnal, regina Maria una dintre marturisiri. "Eram tanara si ignoranta, dar foarte mandra de tara mea natala - chiar si acum sunt mandra ca m-am nascut englezoaica. Dar te binecuvantez, iubita Romanie, tara bucuriei si a durerii mele, minunata patrie care locuiesti in inima mea!". Filmul lui Sorin Iliesiu este conceput ca o marturisire la persoana intai, in care fragmente din biografia reginei Maria sunt redate in interpretarea celebrei actrite Maia Morgenstern, al carei profil apare pe fundalul imaginilor de arhiva. Este singurul film facut despre regina eroina a Romaniei, caruia unii istorici ii atribuie un important rol de culise in diplomatia europeana dupa primul razboi mondial si, dupa cum sugereaza si titlul sau, cele 23 de minute ale documentarului surprind cateva fragmente sugestive din cele 102 caiete care compun jurnalul intim al reginei.
Nascut in Baia Mare, pe 12 decembrie 1955, Sorin Iliesiu, regizorul documentarului, este licentiat al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica. Din 1990 este conferentiar universitar la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti, din 1991 este conferentiar la Scoala Superioara de Jurnalistica AZR, fiind si conferentiar la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti. Este director al studioului "Video Dialog" si presedinte al Fundatiei "Video Media". Sorin Iliesiu este membru fondator, in 1996, al Asociatiei Romane a Formatorilor in Jurnalism si Comunicare - Mediaform si membru al juriului premiilor anuale APTR (Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania). Are o bogata activitate civica: membru al Grupului pentru Dialog Social (din 1990), membru fondator al Aliantei Civice si al Fundatiei Academia Civica, membru al Forumului pentru Stiinta si Reforma, al Academiei pentru Devotament National, al Asociatiei Alternativa 2000, al organizatiei "Salvati Copiii! - Romania". Alaturi de Stere Gulea are reputatia unuia dintre cei mai intransigenti critici ai regimului Iliescu, militant pentru aflarea adevarului despre Revolutia din 1989."
Mihai
dimo13

Mesaj de dimo13 »

multumesc de stire, eu unul nu stiam...oricum il astept cu interes si pe aici, ca nu cred sa-l prind azi la Sibiu :D
orice documentar/ lucrare/ stire in legatura cu istoria (dar si prezentul) Casei Regale pentru mine sunt binevenite...
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Ultimile noutati legate de tezaurul romanesc de la Moscova
http://www.ziua.ro/display.php?data=200 ... 1f965b16d8
Mihai
dimo13

Mesaj de dimo13 »

nu stiu prin ce minune ar mai putea exista tezaurul, ma gandesc doar la anii '20 cand prin Rusia populatia murea de foame si bolsevicii nu mai stiau de unde sa faca rost de bani sa finanteze "revolutia mondiala"...
sigur, ar putea fi obligati sa ne acorde despagubiri, dar asta-i alta poveste (de adormit copiii :) )...
dimo13

Mesaj de dimo13 »

KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Mihai
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Încuiat