rog identificare tetradrahma
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Sincer nu-mi prea place muchia. De obicei astea au muchie plina, fara pori sau gauri. Din procesul de batere rezulta un material solid. Ganditi-va ca e un pic schifata si forma a rezultat in urma unei presiuni mari pe material. Nu stiu cum s-ar putea explica pori (mai mari sau mai mici) intr-un asemenea material (mai ales la argint pur sau aproape). Nu vreau sa spun ca-i falsa cu certitudine, nici n-am cum dupa poza si de asemenea nici nu este chiar domeniul meu de colectionare, dar anumite aspecte ale ei ridica semne de intrebare. Un cunoscator cu acest obiect de colectionare ar putea sa va spuna mai clar examinand si stilul, eu ma opresc aici.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
greutatea n-ar putea in nici un caz sa ateste (singura) autenticitatea unei monede, mai ales daca e din argint 99% (poate si procentul a fost exagerat de bijutier, mai stii)...
in orice caz, poate ati fost putin contrariat ca nu vi s-a dat un raspuns clar, dar e greu de dat un verdict numai dupa o poza, mai ales ca i-ati sters si patina, in plus, cum v-am spus, e un tip de moneda batut in cantitati uriase la care exista copii si replici int-un numar pe masura, unele foarte bine realizate. La piesa dumneavoastra muchia pune semne de intrebare...
In fine, este tetradrahma emisiune postuma, batuta probabil la Amphipolis, Heracle pe avers, Zeus asezat pe tron, cu sceptru si tinand un vultur, monograma M, o torta si lambda - pe revers...
Daca va intereseaza partea asta de numismatica, uitati-va si pe acest site: http://www.wildwinds.com/coins/index.html
in orice caz, poate ati fost putin contrariat ca nu vi s-a dat un raspuns clar, dar e greu de dat un verdict numai dupa o poza, mai ales ca i-ati sters si patina, in plus, cum v-am spus, e un tip de moneda batut in cantitati uriase la care exista copii si replici int-un numar pe masura, unele foarte bine realizate. La piesa dumneavoastra muchia pune semne de intrebare...
In fine, este tetradrahma emisiune postuma, batuta probabil la Amphipolis, Heracle pe avers, Zeus asezat pe tron, cu sceptru si tinand un vultur, monograma M, o torta si lambda - pe revers...
Daca va intereseaza partea asta de numismatica, uitati-va si pe acest site: http://www.wildwinds.com/coins/index.html