Identificare sigiliu rusesc
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Identificare sigiliu rusesc
Am rugamintea, cine cunoaste limba slava, sa ma ajute la identificarea sigiliu de mai jos.Ma refer mai mult la cuvantul sub initialele.
Va multumesc.
Va multumesc.
- Fişiere ataşate
-
- 023.JPG (155.19 KiB) Vizualizat de 6621 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
- UnkleTitus
- **
Am rugat un coleg de serviciu sa isi dea cu parerea, vazand doar pozitivul, si asta este ce mi-a spus:iason scrie:Multumesc colegilor pentru raspunsurile.Totusi, acest cuvant ce ar insemna, un titlu, un nume, o profesie?
La inceput a crezut ca e vorba despre o bautura, asa ca a spus:Din ce vad eu scrie разбишъ / razbish (semnul tare - ultima litera - nu prea ai cum sa-l translatezi)
In slava veche vad ca se foloseste in sens de "a castiga" ceva, "a distruge" pe cineva, "a razbate"
Dupa ce am precizat ca este un sigiliu, mi-a mai spus si:intrebarea ar fi e bautura ruseasca sau ucraineana?
faza-i ca in anumite contexte ar putea insemna si "a defasura" "desfasurare" care foarte usor poate sa ajunga ca si sens in distilat sau imbuteliat , ultimul s-ar scrie cam asa "разлив"
Poate ajuta.atunci ar putea avea sens de aprobat sau batut, initialele ar fi ori п.п. tradus P.P. sau л.л. tradus L.L.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
De bautura sau de batut nici vorba..
, dupa cum vedeti e un sigiliu din cristal,si coroana pe e el confirma ca a apartinut unui nobil, asa ca mai mult s-ar potrivi cuvantul "aprobat".Oricum va multumesc pentru timpul acordat.Cred ca am sa urmaresc sfatul d-lui banivechi, sa caut pe www. coinpeople.com,am avut un cont acolo candva, cand ma ocupeam cu colectionarea monedelor rusesti.

Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
identificare sigiliu rusesc
Salut este un cuvint in slavona veche РАЗБИГИЪ eu asa lam citit de pe sigiliu care in traducere inseamna -distrus sau a srica ceva
identificare sigiliu rusesc
Salut este un cuvint in slavona veche РАЗБИГИЪ eu asa lam citit de pe sigiliu care in traducere inseamna -distrus sau a strica ceva