Emisiuni BNR in 2011
-
andreidiaconescu
- **

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Ar veni aprox. 333EUR/luna deci vreo 1450RON. Cam tot atat e si salariul mediu net/economie. Ca sa-ti permiti o asemenea investitie, cam ce salar ar trebui sa ai?Timis scrie:Analizand datele prezentate de dl-Sorin,mi-am pus fireasca intrebare :sorin70 scrie:Facand bilantul emisiunilor din 2011 am constat urmatoarele :
Monede destinate circulatiei curente : 3 buc
Monede jubiliare : 20 buc ( 6 aur, 13 argint si 1 tombac ) + 1 set de monetarie
Suma necesara pentru achizitionare = 17.930,90 lei jubiliarele + 0.16 lei cele de circulatie.
-Cati din intelectualii si romanii de rand pot sa-si permita un buget de aprox 4000€/an sa cumpere moneda romaneasca?
-Politica de preturi /emisiuni pe care o face BNR,este in favoarea colectionarul roman ,sau ptr colectionarii straini ?
Sa nu mai vorbim de tematica aleasa si de frecventa aparitiilor pe piata...etc.etc
Anul 2011 ar fi bine sa incercam sa ne mobilizam si sa transmitem conducerii BNR nemultumirile si solicitarile noastre de colectionari si de ,,consumatori"fideli legat de tot ce este moneda comemorativa ,inclusiv solicitarea publicarii de catre BNR la inceput de an a planului tematic de aparitii..
-
andreidiaconescu
- **

-
andreidiaconescu
- **

Pai atunci sa nu mai scoata decat monede de circulatie ca sa-si permita toata lumea?andreidiaconescu scrie:4000€ mi se pare mult. Cine isi permite sa dea atata? Milonarii,miliardarii?
Problema este alta, semnalata si alti colegi de forum de multe ori: faptul ca adaosul (diferenta dintre pretul pieselor si pretul metalelor pretioase) este foarte mare. In parte este justificat de costurile de batere, dar doar in parte. Altfel, as fi bucuros ca BNR sa scoata monede de 100.000E/an, sa avem de unde alege. Nu putem avea totul, trebuie sa alegem ce ne permitem si pe ce tematici avem sanse sa formam vreo colectie.
Daca am colectiona SUA, care scoate cateva tipuri de monede de aur de cate o uncie in fiecare an, cum ar trebui sa facem? Apoi sunt fractiile de uncie (1/2, 1/4, ...), iar cateva tipuri pentru fiecare... Mai sunt bataie proof sau normala dar necirculata. monedele de circulatie se gasesc si in seturi proof, dar si in seturi de argint, etc... Ar fi interesant de facut un calcul, dar cred ca Royal Mint sau US Mint sunt mult mai prolifice.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Problema este puterea de cumparare a romanului si cred ca BNR ,trebuie sa-si revizuiasca politica de emisiuni comemorative ,la care trebuie sa aiba acces colectionarul de moneda romaneasca .
In cazul de fata discutam concret de moneda romaneasca si de colectionarul roman de moneda comemorativa romaneasca. Nu cred ca este cazul sa facem comparatii intre puterea de cumparare roman/american si nici Romania /USA.
In cazul de fata discutam concret de moneda romaneasca si de colectionarul roman de moneda comemorativa romaneasca. Nu cred ca este cazul sa facem comparatii intre puterea de cumparare roman/american si nici Romania /USA.
Probabil ca nu ati citit intregul meu mesaj. As avea cateva observatii in legatura cu ceea ce ati spus:Timis scrie:Problema este puterea de cumparare a romanului si cred ca BNR ,trebuie sa-si revizuiasca politica de emisiuni comemorative ,la care trebuie sa aiba acces colectionarul de moneda romaneasca .
1. daca sunt roman nu ma obliga nimeni sa colectionez emisiunile bnr, pot sa colectionez emisiunile din SUA, Botswana sau Gibraltar.
2. cati americani credeti ca isi permit de exemplu, setul de $3400 de aici, sau sa investeasca vreo $30,000/an in numismatica?
3. faptul ca SUA isi permite sa aiba tiraj de 40,000 de astfel de seturi, este si pentru ca vinde 1.85 uncii de aur in valoare de aprox. $2,800 cu $3,400, nu cu $5-6,000 cum ar face bnr. Acest lucru face sa existe pe piata dealeri ca acesta, care are disponibile 100 de uncii de aur in monede intr-o singura licitatie.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
La Multi Ani !capa scrie:Probabil ca nu ati citit intregul meu mesaj. As avea cateva observatii in legatura cu ceea ce ati spus:Timis scrie:Problema este puterea de cumparare a romanului si cred ca BNR ,trebuie sa-si revizuiasca politica de emisiuni comemorative ,la care trebuie sa aiba acces colectionarul de moneda romaneasca .
1. daca sunt roman nu ma obliga nimeni sa colectionez emisiunile bnr, pot sa colectionez emisiunile din SUA, Botswana sau Gibraltar.
.............................................................................................................................................................................................
...si in 2012 cu monezi din SUA, Botswana sau Gibraltar......
-
operator59

suna a intrebare de logica!Aldorus scrie:
Ar veni aprox. 333EUR/luna deci vreo 1450RON. Cam tot atat e si salariul mediu net/economie. Ca sa-ti permiti o asemenea investitie, cam ce salar ar trebui sa ai?
.. sau sa mananci multi covrigi si grisine

Dar desigur, astea sunt bancuri, cine colectioneaza, stie ce face si cat il tine plapuma. Sau asa ar trebui sa fie.
Dar desigur, astea sunt bancuri, cine colectioneaza, stie ce face si cat il tine plapuma. Sau asa ar trebui sa fie.
operator59 scrie:suna a intrebare de logica!Aldorus scrie:
Ar veni aprox. 333EUR/luna deci vreo 1450RON. Cam tot atat e si salariul mediu net/economie. Ca sa-ti permiti o asemenea investitie, cam ce salar ar trebui sa ai?![]()
cel mai corect raspuns: trebuie sa ai salariul mai mare cu 1450 ron decat totalul celorlalte cheltuielilor lunare.
Pecunia non olet.
Setul de 2x50Bani ProofFaustina scrie:Buna seara ,
Stie cineva de aparitia pe piata a monedelor 2012 ? Anii din urma , deja erau semnalari la acesta data , privind noile emisiuni .
Faustina .
1 uncie Ag -200 -Ani Carol Popp de Szatmary
( n. 11 ianuarie 1812, Cluj - d. 3 iulie 1887, București)
Ultima oară modificat 16 Ian 2012, 23:29 de către Timis, modificat 1 dată în total.
Sa trecem la subiect...vor aparea cat de curand monede de 1,5,10,50 bani 2012? Referitor la 2013, nu stiu pe ce pariati, dar eu zic ca nu se vor bate monede pt circulatie(la fel ca in 1913, romanii sunt superstitiosi) : 
Don't fall in love with anything, 'cause there's always something better out there.
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc
Interesanta premonitia fata de 2013 . De urmarit . Personal , sper sa fiu sanatos , sa pot verifica .Paul93 scrie:Sa trecem la subiect...vor aparea cat de curand monede de 1,5,10,50 bani 2012? Referitor la 2013, nu stiu pe ce pariati, dar eu zic ca nu se vor bate monede pt circulatie(la fel ca in 1913, romanii sunt superstitiosi) :
O seara linistita .
Faustina
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Antoninus Pius