Moneda scitica?

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

heliokles

Mesaj de heliokles »

Incepe sa mi se para si mie dubioasa moneda. Ar fi interesante niste precizari suplimentare facute de dl slashy. Si totusi, prea multa munca ptr o imitatie din bronz.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Daca la asta vi se pare ca s-au chinuit de astea ce spuneti:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=3875
Sa va mai spun ca l-au costat 10 euro/buc?
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
newbasic

Mesaj de newbasic »

Falsuri exista si la monedele de bronz cu valoare de 1-5 euro bucata. Monedele scite nu sunt monede oarecare , ele fac parte din monedele cautate de colectionari.
Asa cum au mai spus alti colegi de forum , tineti bine de monedele autentice pe care le aveti in colectii pentru ca falsurile au inceput sa fie tot mai frecvent intalnite si foarte bine realizate.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
heliokles

Mesaj de heliokles »

Dle Bersrekr
Cand vad chestii de genul, imi vine sa ma las de colectionat monede.
In alta ordine de idei, reevaluand colectia mea de monede antice, imi dau seama ca am cel putin vreo trei monede false, si inca vreo 2 a caror situatie este incerta.
slashy
**
**

Mesaj de slashy »

heliokles scrie:Incepe sa mi se para si mie dubioasa moneda. Ar fi interesante niste precizari suplimentare facute de dl slashy. Si totusi, prea multa munca ptr o imitatie din bronz.

Nu mai am ce face - omul a dat-o pe 150 lei - zicea ca a primit oferte mai bune in trecut - chiar si de 500 lei.
Cert e ca , din cate mi-a zis , moneda era f grea pt 2.2 cm cat avea in diametru - inca o dovada ca e un fals ordinar.
"No eternal reward will forgive us now for wasting the dawn"
Scrie răspuns