Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
- marcus aurelius

- marcus aurelius

- tripleseven

Din pacate nu este o piesa oficiala, e posibil sa fie veche, dar dupa parerea mea este o strutzo-camila din anii 70 ! Daca ati sti mai multe despre provenienta ei , poate ca ati putea sa o incadrati la "proiecte". dar nu cred ca este cazul .....!marcus aurelius scrie:Am mai gasit pe net , pe un site de vanzari (s-a vandut deja), un model de Mihai Viteazul , care pare sa fie original (ca si executie) insa este o combinatie intre modelul 1916 si 1941 (avers 1941 si revers 1916). Foarte bizar . Pareri ?
Stiu ca in anii 70, in west, din lipsa de piese, au fost falsificate toate 3 clasele acestui ordin, modelul 1941! Deoarece falsificatorilor le-a lipsit informatia necesara au aparut tot felul de variante fanteziste, mai ales la clasele 1 si 2! Asa au aparut piese cu spade (unde nu era necesar sa fie) sau ceva de genul postat de dv.Am sa caut in arhiva mea si am sa postez cateva exemplare de acest fel.
La fel a fost falsificat si modelul 1938 care nu a fost decernat niciodata.Piesele exista, le-am vazut la muzeu , au fost facute cateva de catre casa Weiss.Probabil ca au "scapat" cateva si in colectii particulare dar ce a aparut in ultima vreme pe piatza sunt facaturi!
- tripleseven

- tripleseven

- tripleseven

tripleseven, M.V.-urile cl. I si II cu spade 1941 sint din colectia mea
Le-am scanat acum cinci ani. Habar n-am cind au fost fabricate ; tot ce pot spune este ca sint bine executate. Cl. I pare a fi din alama si are spatele lucios gen oglinda. Klietmann zice ceva foarte scurt despre acest tip cum ca ar fi fost produs de Souval (Viena), Zimmermann (Pforzheim) and Karnet (Praga) :
"Variant : 1st Class - Crowned "M 1 and only 1941" (Klietmann, p. 16)
Se refera la varianta fara spade (penultima poza)
Mai are la sfirsitul cartii si o poza alb-negru cu o varianta cl. III cu spade 1941. Phaleristik Rumanien a fost tiparita in 1975.
Pentru mine aceste piese inca ramin un mister...
Toate cele bune.
R.
Mai are la sfirsitul cartii si o poza alb-negru cu o varianta cl. III cu spade 1941. Phaleristik Rumanien a fost tiparita in 1975.
Toate cele bune.
R.
Ultima oară modificat 25 Mai 2008, 17:40 de către Romaniac, modificat 1 dată în total.
Nu exista situatii disperate, exista doar oameni disperati.
- Heinz Wilhelm Guderian (1888-1954)
- Heinz Wilhelm Guderian (1888-1954)
Re: Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita
Am intrebat tocmai pentru ca nu vedeam striatii sub email si nu imi dadeam seama daca asta este din cauza emailului sau nu.marcus aurelius scrie:Am postat si revesul , emailul nu este translucid ca la alte piese din acest model , insa nu este nici opac ca si la modelul 1944. Tocmai am descoperit o piesa identica intr-o licitatie anterioara a lui Stambuliu , nr. 3 . Este si acolo precizat ca modelul este mai neobisnuit.tripleseven scrie:La modelul 1941 emailul trebuie sa fie translucid. Daca nu este translucid inseamna ca este o piesa falsa sau re-emailata!Puteti pune si reversul? Emailul este translucid sau opac?
Oricum, ar fi grozav daca ati putea pune niste imagini cu rezolutie mai mare.
Eu as fi spus ca este un fals, in ciuda aspectului vechi. Ce nu-mi place este "bara de sustinere" si nitul din ea cum am mai vazut la strutocamile cu spade ca cea de mai jos.tripleseven scrie:Din pacate nu este o piesa oficiala, e posibil sa fie veche, dar dupa parerea mea este o strutzo-camila din anii 70 ! Daca ati sti mai multe despre provenienta ei , poate ca ati putea sa o incadrati la "proiecte". dar nu cred ca este cazul .....!

- tripleseven

Romaniac scrie:tripleseven, M.V.-urile cl. I si II cu spade 1941 sint din colectia mea :D Le-am scanat acum cinci ani. Habar n-am cind au fost fabricate ; tot ce pot spune este ca sint bine executate. Cl. I pare a fi din alama si are spatele lucios gen oglinda. Klietmann zice ceva foarte scurt despre acest tip cum ca ar fi fost produs de Souval (Viena), Zimmermann (Pforzheim) and Karnet (Praga) :
Mai are are la sfirsitul cartii si o poza alb-negru cu o varianta cl. III cu spade 1941. Phaleristik Rumanien a fost tiparita in 1975.
Toate cele bune.
R.
Imi pare rau dar piesele de care spuneti au fost scanate de mine inainte ca sa le cumparati dv de la dl. V.D. din Germania !
Intr-adevar, sunt bine executate dar cu toate acestea sunt numai niste fantezii !!!
Despre cartea lui Klietmann nu pot spune decat ca este depasita in unele puncte, mai ales la Ordinul MV !
Numai bine