bonuri masa
Asa este. In ultimul timp ,pe nesimtite, au crescut comisioanele si au aparut unele noi.banivechi scrie:Mda... sint un salariat care a refuzat sa i se mai bage un card pe git, de la o banca ce percepe comisioane si pentru apropierea de bancomat.
S-ar contura un subiect nou : Cardurile - obiect de studiu numismatic sau nu ?
Ne-am indepartat insa de la subiectul " Ce e bonurile si de unde vine ele ?"
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Bonurile de masa si diversele cupoane oferite de magazine sunt considerate o mica evaziune fiscala tolerata de lege pentru ca la primirea lor nu se platesc taxe si impozite, ca in cazul primirii de bani.sorin70 scrie:Nu pot fi considerate bancnote pentru ca nu poti cumpara chiar orice produs sau serviciu si nu sunt universal acceptate de toate magazinele.
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb
http://ciclist.wordpress.com/
miguelito scrie:..............................................
................... o mica evaziune fiscala tolerata de lege pentru ca la primirea lor nu se platesc taxe si impozite, ca in cazul primirii de bani.
@banivechi ce scrie in blogul ala dovedeste o perceptie gresita. Statul nu vrea sa descurajeze consumul de alcool si tigari prin distributia de bonuri de masa, doar vrea sa se asigure ca folosind acele bonuri nu vei cumpara alcool sau tigari, atat. E o diferenta de nuanta
Salariatul de rand din vest, poate chiar si salariatul-exceptiebanivechi scrie: 500 euro e bon de tezaur, nu bancnota. Salariatul de rind din vest nu o primeste la salar. Ceva in stilul vechilor bancnote de 1000 dolari.
P.S. Simbata trecta am cumparat in Austria un trepied pentru aparatul foto (19 euro) cu o bancnota de 500. Fara probleme.
La magazine, ponderea platilor in cash e de cel mult 10% din total.
Majoritatea populatie nici nu prea are multi bani cash prin portofele...de regula pana in 10 - 20 de euro...
Acum 2 ani cand mi-am negociat salariul cu angajatorul, mi-a propus ca o parte substantiala din retributia mea lunara sa-mi fie oferita in bonuri de masa. Deci, credeti-ma, este o forma de evaziune fiscala!berserkr scrie:
Nu este "tolerata" este stabilita si nu e evaziune ci subventie.
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb
-
cristoph
Intrebarea mea era legata despre bancnote si cum bonurile de masa , in viitor , ar putea ajunge in colectii pe post de bancnote , totusi am retinut si ideea ca pot fi considerate un fel de jetoane. Nu am facut aceasta presupunere tocmai din cauza ca jetoanele din perioada interbelica erau din metal , iar bonurile de azi sunt din hartie , totusi ma gandesc ca pot fi comparate cu asignatele interbelice.
Ideea este ca fiind folosite in unele magazine din tara ca sa se cumpere cu ele orice produs , nu numai mancare , se poate considera foarte usor ca au fost folosite ca bancnote .
Parca imi amintesc ca mi-a povestit cineva ca medaliile din 1948 - Balcescu au fost folosite in perioada respectiva pe post de monede in anumite regiuni
, sincer nu stiu cat de adevarata este faza.
Pentru mine , unul din cele mai cunoscute - bonuri de masa - bine probabil ca nu este chiar asa , sunt bancnotele militare din Marea Britanie .
Ideea este ca fiind folosite in unele magazine din tara ca sa se cumpere cu ele orice produs , nu numai mancare , se poate considera foarte usor ca au fost folosite ca bancnote .
Parca imi amintesc ca mi-a povestit cineva ca medaliile din 1948 - Balcescu au fost folosite in perioada respectiva pe post de monede in anumite regiuni
Pentru mine , unul din cele mai cunoscute - bonuri de masa - bine probabil ca nu este chiar asa , sunt bancnotele militare din Marea Britanie .
Ultima oară modificat 01 Mai 2008, 18:11 de către cristoph, modificat 1 dată în total.
-
cristoph
Folosirea bonurilor de masa , dupa cum ati spus si dumneavoastra in discutiile de mai sus , mi se pare ca indica cat de "sanatoasa" este economia romaneasca.
Inca se mai fac angajari in Bucuresti , cunosc cazuri , in care inca se mai ofera salariu minim pe economie pe cartea de munca , si restul banilor la negru.
E clar ca atat timp cat se vor practica aceste lucruri se vor oferi si bonuri de masa.
Inca se mai fac angajari in Bucuresti , cunosc cazuri , in care inca se mai ofera salariu minim pe economie pe cartea de munca , si restul banilor la negru.
E clar ca atat timp cat se vor practica aceste lucruri se vor oferi si bonuri de masa.
Nu va credmiguelito scrie:Acum 2 ani cand mi-am negociat salariul cu angajatorul, mi-a propus ca o parte substantiala din retributia mea lunara sa-mi fie oferita in bonuri de masa. Deci, credeti-ma, este o forma de evaziune fiscala!berserkr scrie:
Nu este "tolerata" este stabilita si nu e evaziune ci subventie.
@cristoph Ca o observatie, bonurile se presupune ca trebuiesc folosite la alimente. Atata timp cat salariul dat de unii angajatori este de mizerie, probabil ca oricum cea mai mare parte a lui tot pe alimente se duce.
Aldor scrie:Bonurile de masa si bonurile cadou au inceput deja sa intre in colectii. Am vazut la cateva persoane, am vazut la targuri, am vazut si vandute pe ebay. La sume apropiate de valoarea inscrisa pe ele.
Ba am chiar si eu cateva, puse la invechit - sunt specimene, primite cadou.
recent am cumparat si eu 2 astfel de specimene, cat sunt de rare? , de valoare nu intreb ca eu am dat 5 lei/buc si nici nu cred ca sare de banii astia.
Divide et impera
- luchesse5508

-
KLARK
Bon de masa
Am si eu un bon de masa de la un bun prieten (am sters datele de identitate ale lui de pe bon pentru a nu le face publice)
Este acesta cel mai folosit bon de masa in Romania?
Am vazut de multe ori folosindu-se la magazine acest bon.
Este acesta cel mai folosit bon de masa in Romania?
Am vazut de multe ori folosindu-se la magazine acest bon.
- Fişiere ataşate
-
- SP_A0470.jpg (27.97 KiB) Vizualizat de 13913 ori
-
- SP_A0471.jpg (43.69 KiB) Vizualizat de 13913 ori