In urma cu ceva vreme, cautam sa pun in colectie 10 bani 1900. Nu sunt un mare fan al pieselor de nickel din 1900, si nu prea m-a preocupat problema. Am gasit o piesa pe delcampe, doar 3 euro, stare nu prea grozava, dar buna in lipsa de altceva. Un fine totusi destul de uratel. Astept sa mai puna vanzatorul cate ceva, ca sa nu dau 3 e. pe moneda si 6 pe transport, pana sa ma hotarasc, o ia altcineva.
http://www.delcampe.net/page/item/id,02 ... age,E.html
Trece o perioada, locul in clasor tot gol, mai dau o cautare, pe okazii apare o piesa aUNC, dar prea imi parea cunoscuta... Era chiar piesa de pe delcampe, frecata bine (dar insuficient pentru a sterge linia dintre R, M si 10 pe revers, pata deasupra R-ului), dar cu trei grade de conservare mai sus. Aviz amatorilor:
http://www.okazii.ro/numismatica-monede ... a151058935
cum devine o moneda aUNC
-
Re: cum devine o moneda aUNC
De ce cu 3 grade mai sus?
Mie mi se pare la fel, putina mizerie care poate fi curatata usor nu schimba gradarea.
Gradarea se face avand in vedere uzura.
Mie mi se pare la fel, putina mizerie care poate fi curatata usor nu schimba gradarea.
Gradarea se face avand in vedere uzura.
Am semnalat un caz, dupa mine, de frauda "numismatica". Cat despre opinia dvs: "Mie mi se pare la fel, putina mizerie care poate fi curatata usor nu schimba gradarea", puteti colectiona cum doriti, dar azi nici un colectionar serios nu va accepta monede curatate in clasor.
Pentru mine, sunt asemeni timbrelor cu sarniera, le tii acolo pana gasesti ceva nou.
Pentru mine, sunt asemeni timbrelor cu sarniera, le tii acolo pana gasesti ceva nou.
-
buna seara poate sunt eu orb dar mu este aceeasi piesa
ce alte argumente aveti ?
ce alte argumente aveti ?
-
Uitati-va la lovituri, pe avers, la ora 13 si la ora 15.
Pe langa petele ramase.
Dar a fost curatata ok, nu vad nici o problema.
Pe langa petele ramase.
Dar a fost curatata ok, nu vad nici o problema.
Sunt cel putin 12 detalii (oxid partial indepartat, mici zgarieturi, pete etc) care arata ca F din prima poza si aUNC din a doua sunt aceeasi piesa.
Daca vi se pare in regula, atunci cumparati-o ca aUNC, in aceasta stare 70 lei este un pret f. bun!
Daca vi se pare in regula, atunci cumparati-o ca aUNC, in aceasta stare 70 lei este un pret f. bun!