licitatii ebay

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
cultist
nou in forum
nou in forum

licitatii ebay

Mesaj de cultist »

Buna seara,este prima data cand postez pe acest forum.
Vreau sa imi alcatuiesc o colectie de monede antice cu conditia de a fi cat de cat lizibile.
In acest scop va prezint urmatoarea licitatie
http://cgi.ebay.com/Lucernae-Very-atrac ... 4|294%3A50

Ce va spune aceasta moneda,impreuna cu vanzatorul ei?
Credeti ca este un fals?
Ce parere aveti despre celelalte monede puse la vanzare de lucernae.
Multumesc.

Ps:ca rugaminte de incepator ma puteti sfatui in privat cand aveti timp,cum sa imi incep colectia,daca aveti surse de incredere de la care cumparati etc.
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

buna seara si bine ati venit
eu am cumparat de la acest vanzator, este de incredere mai ales daca cumperi de 3 ori de la el a 4-a oara suporta taxele postale, insa si eu m-am indoit de autenticitatea unor piese pe care le-a avut la vanzare, le-am pus in urmarire si totusi le-a vandut la preturi destul de ridicate.
in general vinde tot ce are, am inteles de la un numismat care il cunoaste personal ca le procura din Bulgaria deci pot fi si super copii, acum el le garanteaza autenticitatea si nu am vazut sa aiba reclamatii vreodata, dupa cum vedeti are 100 %.
sa nu va aruncati sa cumparati de la el loturi de AE, deoarece o sa va para rau, aici m-am tepuit cu el
puune 10 frumoase si cu un aparat foto performant scoae poze super dar in realitate te sperii de ce primesti, rest OK

piesa din link se va urca dincolo de nori la cum arata ;)

daca sunteti incepator aveti mare grija la descrieri, nemtii au niste descrieri la reproduceri de te face sa crezi ca sunt autentice dar sunt repro si o data cumparate nu mai ai ce face.
Ultima oară modificat 01 Iul 2009, 21:15 de către diliuspius, modificat 1 dată în total.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

bun venit pe forum !!!
eu cumpar frecvent de pe ebay
personal nu am cumparat nimic de la acest vanzator dar vazand ca are un feedback de aproape 6.000 , sunt % la % pozitive si este membru din 2002 personal l-as considera de incredere .de obicei pe ebay numerele "vorbesc"
aceasta este doar parerea mea , eu asa procedez
numai bine
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Fotografiile sunt destul de mici . Nu pot sa afirm cu tarie ca ar fi un fals , insa modul in care apar cele trei "crapaturi" de pe muchie mie imi dau mai mult impresia ca au fost "rupte " , decat ca sunt datorate spargerii pastilei in momentul baterii . In alta ordine , reliefarea ...am impresia ca este prea "pregnanta" . Ma repet , nu sunt sigur ca e un fals , insa imi creeaza dubiile care le-am expus mai sus .
cultist
nou in forum
nou in forum

Mesaj de cultist »

inca nu mi-am facut o parere despre primul vanzator,mai ales ca am auzit cuvantul "bulgar"
iata o alta licitatie
ce parere aveti despre acest gordian?
http://cgi.ebay.com/GORDIAN-III-SILVER- ... 1|294%3A50

mentiune: vanzatorul se afla pe o lista de "incredere"
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

:)
vanzatorul este spaniol insa sursa lui este din Bulgaria, acum cuvantul bulgaria nu trebuie sa va deruteze, nu toate monedele din Bulgaria sunt false
eu am cumparat din Bulgaria monede antice bune, depinde de sursa ;)

gordianul este frumos si autentic, pt autenticitate la monedele care arata foarte bine mai trebuie luat in consideratie si voturile vanzatorului, la 5000 de voturi primite si 100 % nu cred ca se risca careva sa-si pateze onoarea, deoarece el este care pierde clientela

toate monedele antice sunt frumoase, important este sa fie accesibile ;)

aici aveti o moneda de la un bulgar din Germania:
http://cgi.ebay.es/NICOPOLIS-DIADUMENIA ... |294%3A100
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ca o prima masura va puteti uita aici:
http://www.forumancientcoins.com/board/ ... ic=18502.0
Este lista cu vanzatori notorii de falsuri antice de pe ebay, mentinuta de forumancientcoins, un forum excelent care beneficiaza de prezenta unor personalitati in domeniul anticelor. Tot acolo veti gasi si o sectiune special dedicata falsurilor, din care aveti mult de invatat. Inscrierea este libera. "lucernae" a fost discutat pe acest forum si din cate-mi aduc aminte au cumparat mai multi si au fost multumiti. E drept ca datorita pozelor speciale pe care le face au existat semne de intrebare insa dat fiind ca nu-l veti regasi in lista neagra, cel mai probabil e ok. Sursa si in general sursele sunt indoielnice (cel mai bine este sa nu presupuneti nimic) intrucat oricine poate declara orice. De asemenea exista o sectiune destul de mare de falsuri la acelasi forum. Puteti folosi functia de cautare sa va uitati dupa o anume piesa, si daca gasiti un "die-match" deci piesa identica, cel mai probabil piesa in cauza este un fals.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
cultist
nou in forum
nou in forum

Mesaj de cultist »

acest lucernae a vandut multe monede...poate prea multe.
este posibil un asemenea lucru? a gasit vreun tezaur roman?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

:lol: Amuzant! Pai fiind deja un dealer consacrat, probabil ca are o afacere in asta, ori o afacere se deruleaza cu un numar mare de obiecte. In general dealerii de obiecte, inclusiv de obiecte de anticariat, alearga, achizitioneaza, participa la licitatii si cumpara loturi mari pe care apoi le revand la bucata. De exemplu un anticar are zeci de mii de volume, e suficient sa va uitati pe okazii la cei care vand carti sa vedeti numai cate mii de calificative au. Credeti c-au descoperit o biblioteca uriasa? :D
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
cultist
nou in forum
nou in forum

Mesaj de cultist »

un raspuns just domnule berserkr :)
in legatura cu a doua moneda pe care am expus-o ce parere aveti?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Mie mi se pare in regula. Problema este ca dupa o simpla poza (iar in cazurile grave chiar si dupa studiul nemijlocit al obiectului) nu poti spune 100%. De aceea e bine sa cautati la sectiunile de falsuri un die match (inclusiv pe www.forgerynetwork.com). Asta n-are o clona si pare buna, insa in ultima vreme sunt raportate falsuri extrem de bine realizate, ultima moda fiind folosirea de amalgam (dentar) si acoperirea cu argint. Rezulta niste monede incredibile (cautati pe forumancient cu "amalgam"). In materie de Gordian uitati ce se poate face:
http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... t=0&pos=89
Oricum nu arata chiar ca un original dar nici departe nu-i.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns