50 bani 2007

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

La noi se da niste "notgelduri" in forma de pliculete de zahar vanilat, deci si aici e criza de maruntis. Sa fie din cauza kilogramelor de monede de 1 si 5 bani din 2006 pe care le-a pus deoparte fiecare din noi?
ZAR

Mesaj de ZAR »

-Eu nu ma simt vinovat, am oprit la colectie doar 1 buc. din fiecare (1-5-10-50 bani). :P
-Rog pe cine are stocuri imense sa le puna in circulatie, cat mai repede pana nu trecem la Euro. :lol:
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Ar trebui sa ne extindem colectia numismatica si la pliculete de cafea, zahar vanilat, guma, bomboane ca sa acoperim moneda de circulatie din tara... revenim in preistorie cand era valabil trocul (ma intreb daca pot lua o paine cu 5 pastile de Orbit + o cutie de chibrite?)
DEUS FORTITUDO MEI
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Tanatos2912 scrie:Ar trebui sa ne extindem colectia numismatica si la pliculete de cafea, zahar vanilat, guma, bomboane ca sa acoperim moneda de circulatie din tara... revenim in preistorie cand era valabil trocul (ma intreb daca pot lua o paine cu 5 pastile de Orbit + o cutie de chibrite?)
Eu am facut figura asta :

Acum un an era painea 0.80 si-mi dadeau in loc de 20 de bani o bomboana Solano.
Am strans 4 bomboane si intr-o buna zi m-am dus la magazin, am cerut o paine si in loc de bani am dat bomboanele. A facut vanzatoarea niste ochi mari iar eu am intrebat daca e bine. A ras asa cam acru dar nu a avut incotro ca doar ei fixasera "cursul de schimb" 1 bomboana = 20 bani.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

sorin70 scrie:
Tanatos2912 scrie:Ar trebui sa ne extindem colectia numismatica si la pliculete de cafea, zahar vanilat, guma, bomboane ca sa acoperim moneda de circulatie din tara... revenim in preistorie cand era valabil trocul (ma intreb daca pot lua o paine cu 5 pastile de Orbit + o cutie de chibrite?)

Am strans 4 bomboane si intr-o buna zi m-am dus la magazin, am cerut o paine si in loc de bani am dat bomboanele. A facut vanzatoarea niste ochi mari iar eu am intrebat daca e bine. A ras asa cam acru dar nu a avut incotro ca doar ei fixasera "cursul de schimb" 1 bomboana = 20 bani.
asta a fost buna! :D
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@sorin70 :lol: Super tare sorin70, nu m-am gandit la asta dar sa stii ca merita duplicata. Felicitari!
nero

Mesaj de nero »

La magazinul de langa blocul meu se dau tot felul de monede rest.
Te trezesti cu diferite subdiviziuni franceze, elvetiene sau chiar monede de euro centi in functie de rest: 5 bani, 10 bani, 50 bani. Cum crede si vanzatoarea ca poate scapa de ei. Si eu ma "fraieresc" des. Dar cel mai tare m-am "fraierit" cand mia dat rest cateva monede de 10 bani si una de 50 de bani....1910. Nu stiu care e valoarea monedei da sigur nu e de 10 bani.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Azi am primit rest 50 lei 1991 in loc de 50 bani. Am mai primit si eurocenti de cateva ori in ultimele luni. Nu le refuz, bag la pusculitza ;)
rdalidis
**
**

Mesaj de rdalidis »

stie cineva de ce se oxideaza asa de repede ( 1 sapt) monedele de 5 bani si 50 bani ? Cand sa zic Doamne ajuta ca am gasit in sfarsit o moneda neoxidata si care lucea de 50 sau 5 bani , ma trezesc peste o sapt ca se oxideaza . Sa nu mori de ciuda ! :x :wink:
banivechi

Mesaj de banivechi »

rdalidis scrie:stie cineva de ce se oxideaza asa de repede ( 1 sapt) monedele de 5 bani si 50 bani ? Cand sa zic Doamne ajuta ca am gasit in sfarsit o moneda neoxidata si care lucea de 50 sau 5 bani , ma trezesc peste o sapt ca se oxideaza . Sa nu mori de ciuda ! :x :wink:
Trebuie sa va mutati intr-o zona mai putin poluata!
Glumeam... insa incercati sa nu atingeti monedele cu miinile transpirate si introduceti-le in clasor sau plicuri.
O alta varianta e sa cereti de la casele supermarketurilor sau chiar la banca cite un rol intreg de monede si sa nu-l desfaceti. E cea mai buna garantie pe viitor ca monedele sint necirculate...
rdalidis
**
**

Mesaj de rdalidis »

este o problema : in Sibiu nu exista sediu BNR ...... sau se pot lua si de la alta banca? :D
dorelb

Mesaj de dorelb »

nero scrie:La magazinul de langa blocul meu se dau tot felul de monede rest.
Te trezesti cu diferite subdiviziuni franceze, elvetiene sau chiar monede de euro centi in functie de rest: 5 bani, 10 bani, 50 bani. Cum crede si vanzatoarea ca poate scapa de ei. Si eu ma "fraieresc" des. Dar cel mai tare m-am "fraierit" cand mia dat rest cateva monede de 10 bani si una de 50 de bani....1910. Nu stiu care e valoarea monedei da sigur nu e de 10 bani.
unde-i magazinul asta exact? ca pare intresant. :D
dorelb

Mesaj de dorelb »

acum vad ca exista toata tara aceeasi problma cu maruntisul. cum eu nu mestec guma, mi s-a adunat in geanta o colectie interesanta de gumite... :lol:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

rdalidis scrie:este o problema : in Sibiu nu exista sediu BNR ...... sau se pot lua si de la alta banca? :D
da, sau de la magazinele mai mari.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

sorin70 scrie:

Foarte tare!:D
Scrie răspuns