50 bani 2007
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- Tanatos2912

Eu am facut figura asta :Tanatos2912 scrie:Ar trebui sa ne extindem colectia numismatica si la pliculete de cafea, zahar vanilat, guma, bomboane ca sa acoperim moneda de circulatie din tara... revenim in preistorie cand era valabil trocul (ma intreb daca pot lua o paine cu 5 pastile de Orbit + o cutie de chibrite?)
Acum un an era painea 0.80 si-mi dadeau in loc de 20 de bani o bomboana Solano.
Am strans 4 bomboane si intr-o buna zi m-am dus la magazin, am cerut o paine si in loc de bani am dat bomboanele. A facut vanzatoarea niste ochi mari iar eu am intrebat daca e bine. A ras asa cam acru dar nu a avut incotro ca doar ei fixasera "cursul de schimb" 1 bomboana = 20 bani.
asta a fost buna!sorin70 scrie:Eu am facut figura asta :Tanatos2912 scrie:Ar trebui sa ne extindem colectia numismatica si la pliculete de cafea, zahar vanilat, guma, bomboane ca sa acoperim moneda de circulatie din tara... revenim in preistorie cand era valabil trocul (ma intreb daca pot lua o paine cu 5 pastile de Orbit + o cutie de chibrite?)
Am strans 4 bomboane si intr-o buna zi m-am dus la magazin, am cerut o paine si in loc de bani am dat bomboanele. A facut vanzatoarea niste ochi mari iar eu am intrebat daca e bine. A ras asa cam acru dar nu a avut incotro ca doar ei fixasera "cursul de schimb" 1 bomboana = 20 bani.
La magazinul de langa blocul meu se dau tot felul de monede rest.
Te trezesti cu diferite subdiviziuni franceze, elvetiene sau chiar monede de euro centi in functie de rest: 5 bani, 10 bani, 50 bani. Cum crede si vanzatoarea ca poate scapa de ei. Si eu ma "fraieresc" des. Dar cel mai tare m-am "fraierit" cand mia dat rest cateva monede de 10 bani si una de 50 de bani....1910. Nu stiu care e valoarea monedei da sigur nu e de 10 bani.
Te trezesti cu diferite subdiviziuni franceze, elvetiene sau chiar monede de euro centi in functie de rest: 5 bani, 10 bani, 50 bani. Cum crede si vanzatoarea ca poate scapa de ei. Si eu ma "fraieresc" des. Dar cel mai tare m-am "fraierit" cand mia dat rest cateva monede de 10 bani si una de 50 de bani....1910. Nu stiu care e valoarea monedei da sigur nu e de 10 bani.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Trebuie sa va mutati intr-o zona mai putin poluata!rdalidis scrie:stie cineva de ce se oxideaza asa de repede ( 1 sapt) monedele de 5 bani si 50 bani ? Cand sa zic Doamne ajuta ca am gasit in sfarsit o moneda neoxidata si care lucea de 50 sau 5 bani , ma trezesc peste o sapt ca se oxideaza . Sa nu mori de ciuda !![]()
Glumeam... insa incercati sa nu atingeti monedele cu miinile transpirate si introduceti-le in clasor sau plicuri.
O alta varianta e sa cereti de la casele supermarketurilor sau chiar la banca cite un rol intreg de monede si sa nu-l desfaceti. E cea mai buna garantie pe viitor ca monedele sint necirculate...
unde-i magazinul asta exact? ca pare intresant.nero scrie:La magazinul de langa blocul meu se dau tot felul de monede rest.
Foarte tare!:Dsorin70 scrie:Eu am facut figura asta :Tanatos2912 scrie:Ar trebui sa ne extindem colectia numismatica si la pliculete de cafea, zahar vanilat, guma, bomboane ca sa acoperim moneda de circulatie din tara... revenim in preistorie cand era valabil trocul (ma intreb daca pot lua o paine cu 5 pastile de Orbit + o cutie de chibrite?)