buna ziua

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
ioan50

buna ziua

Mesaj de ioan50 »

va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie despre aceste bancnote 'specimen'. multumesc mult cu stima ioan
Fişiere ataşate
100 dolari.jpg
100 dolari.jpg (37.9 KiB) Vizualizat de 5646 ori
SCHIMB DE IDEI
Mircea

Mesaj de Mircea »

Ar putea fi falsa si cand a fost descoperita a fost stampilata cu "specimen".
ioan50

multumesc

Mesaj de ioan50 »

nu stiu ce sa cred. un taran avea vreo 6 intr-un sertar. am luat una din ele.
nici eu nu cred ca sunt 'adevarate'. cu stima ioan
SCHIMB DE IDEI
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Sunt 99% convins ca stiu despre ce e vorba.
Eu am o serie completa a acestor bancnote. Au fost folosite de magazinul RC Star din Iasi la inceputul anilor '90 in scop de marketing, un set complet impaturit in doua si capsat gen "loz in plic".
Fiecare bancnota mai avea o potiune suplimentara de aprox 2-3 cm neimprimata. Seturile se cumparau dintr-un borcan de la intrare .Daca in setul respectiv gaseai o bancnota cu stampila pe portiunea neimprimata atunci puteai cumpara din magazin marfa de valoarea bancnotei respective.
La inceput nu aveau decat mentiunea SPECIMEN deasupra seriei. Din motive lesne de inteles s-a trecut apoi la aplicarea stampilei mari in diagonala cu cerneala violet.
Sunt imprimate offset , cu detalii destul de bune, dar pe o hartie de slaba calitate care se uzeaza repede.
ioan50

ok

Mesaj de ioan50 »

multumesc d-le sorin. asta era. cred ca era un set de 2,10,20,100. intr-adevar hartia e de proasta calitate. cu stima ioan
SCHIMB DE IDEI
sorin70

Re: ok

Mesaj de sorin70 »

ioan50 scrie:multumesc d-le sorin. asta era. cred ca era un set de 2,10,20,100. intr-adevar hartia e de proasta calitate. cu stima ioan
Setul meu este complet 1,2,5,10,20,50 si 100.
dorelb

Mesaj de dorelb »

sorin70 scrie:Sunt 99% convins ca stiu despre ce e vorba.
Eu am o serie completa a acestor bancnote. Au fost folosite de magazinul RC Star din Iasi la inceputul anilor '90 in scop de marketing, un set complet impaturit in doua si capsat gen "loz in plic".
Fiecare bancnota mai avea o potiune suplimentara de aprox 2-3 cm neimprimata. Seturile se cumparau dintr-un borcan de la intrare .Daca in setul respectiv gaseai o bancnota cu stampila pe portiunea neimprimata atunci puteai cumpara din magazin marfa de valoarea bancnotei respective.
La inceput nu aveau decat mentiunea SPECIMEN deasupra seriei. Din motive lesne de inteles s-a trecut apoi la aplicarea stampilei mari in diagonala cu cerneala violet.
Sunt imprimate offset , cu detalii destul de bune, dar pe o hartie de slaba calitate care se uzeaza repede.
Asa este, din pacate nu-mi aduceam aminte numele magazinului de asta n-am zis nimic. pe vremea aia eram si eu student in Iasi si mi-am incercat norocul cu acest gen de "loz in plic". oricum nu stiu pe nimeni care sa fi cistigat.
ioan50

ok

Mesaj de ioan50 »

multumesc sunt convins ca nu au fost castigatori, poate doar persoane din 'interior'. omul nu stia nici el ce e cu ele. voia o tuica pentru vreo 7-8 cred. am luat cea de 100. cu stima ioam
SCHIMB DE IDEI
Scrie răspuns