o piesa interesanta

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
stefan vasilita

o piesa interesanta

Mesaj de stefan vasilita »

am dat recent peste un site de bancnote unguresti. ce mi se pare interesant este aceasta placa de tiparit bancnote
http://bankjegy.szabadsagharcos.org/xix ... olemez.htm
oare s-au pastrat si la noi asa ceva?
DuMy yo

Re: o piesa interesanta

Mesaj de DuMy yo »

Eu nici nu am auzit de asa ceva :D. Posibil sa se fi pastrat...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

BNR-ul daca or mai avea asa ceva...

In timpul revolutiei din 1848-49 trupele generalului Bem Josef au intentionat sa emita niste bani de necesitate (bancnote) cu valori nominale de 2, 6 si 10 creitari. Data emiterii trebuia sa fie 31 iulie 1948, dar piesele nu au mai fost emise. Nu s-a stiut mai nimic despre asta pana cand in 1915 au fost descoperite placile ascunse intr-o fantana, care acum se pastreaza intr-un muzeu din Ungaria, nu stiu exact care. Cu aceste placi s-a tiparit o serie de bancnote-replici pentru colectionari in 1955, care arata asa:

Imagine
maryyy

Mesaj de maryyy »

Din cate stiu ...in muzeul BNR , sunt expuse matritele cu ajutorul carora s-au tiparit bancnotele.... ..dar ....cine are acces acolo ???? :( :( :( .
Poate intr-o zi.......
maryyy

Mesaj de maryyy »

..ceva asemanator poate fi vazut la muzeul filatelic Roman ( nu stiu daca asta este denumirea ) , din Bucurest , in interiorul muzeului de istorie al Romaniei. Sunt pentru primele emisiuni filatelice . Interesant !!.......Si sunt accesibile publicului ! Felicitari Filateliei Romane !!
dimo13

Mesaj de dimo13 »

aveti dreptate, si matritele timbrelor Cap de Bour sunt extraordinare, iata-le aici:
http://www.muzeulfilatelic.ro/index.php ... etail&id=2
...cat despre muzeul BNR am si eu o nedumerire, stiu ca nu este accesibil publicului larg, dar exista macar o data pe an (sau macar a existat vreodata :) ) , ceva de genul "ziua portilor deschise" cand se poate vizita?....
Scrie răspuns