A fost un targ bun, piese de toate pentru toti, poate preturile putin cam ridicate. Probabil ca aceasta perioada a anului e cea mai potrivita pentru o astfel de manifestare. Cele doua anterioare au avut date de organizare cel putin ciudate: unul de Paste si unul in vara ( cand majoritatea sunt plecati in concediu ).
M-am bucurat de discutiile cu membrii ANR. Au fost si cateva achizitii la care nu ma asteptam
In ceea ce priveste problema pusa, privind plata impozitelor, din cate stiu eu, foarte multi dintre participanti au societati comerciale de profil si in urma activitatii sunt convins ca isi platesc impozitele - cei care nu o fac este pe riscul lor si sunt singurii raspunzatori. Ar fi trebuit o documentare/informare pe subiect, nu doar concluzii subiective, probabil pe motiv ca nu dorea sa ajunga acolo autorul articolului ori se astepta la altceva - poate un targ monden ceva - sau pur si simplu nu intelege ce inseamna colectii/colectionar/colectionare. Si apoi, daca hotarasi sa renunti la colectie sau la o parte a acesteia, uneori sa scoti la vanzare/schimb la preturi mai mici decat cele de achizitie ( din varii motive: necunoasterea valorii la inceput sau aparitia unor piese care scad valoarea ) mai trebuie platita inca o taxa?Sa ai o astfel de atitudine fata de o categorie de persoane e mai mult decat ignoranta - se numeste prostie...
Brasov 2008
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Eu as merge mai departe si as zice ca exista (foarte multi) oameni, pentru care orice colectionar este si un potential infractor. In primul rand colectionarii de antichitati si numismatica. Au fost destule articole care parca s-au dorit parte a unei campanii indreptate impotriva acestora.
Articolul aflat aici in discutie cred ca este doar unul prost, scris de cineva care are o oarecare antipatie pentru toti cei care frecventeaza regulat aceste targuri. Antipatie care poate sa vina de la faptul ca omul or fi fost luat la misto de vreun vanzator sau vizitator, cum a zis andi_codescu.
Se cam uita ca nucleul, baza colectiilor multor muzee din tara au format-o colectiile private, adunate intr-o viata intreaga de oameni deosebiti cum a fost de ex. Ing. Orghidan. Sau baronul von Brukenthal. Si exemplele ar putea continua. Deci daca n-ar fi existat colectionarii sunt destule muzee a caror colectie ar fi fost mult, mult mai saraca.
Articolul aflat aici in discutie cred ca este doar unul prost, scris de cineva care are o oarecare antipatie pentru toti cei care frecventeaza regulat aceste targuri. Antipatie care poate sa vina de la faptul ca omul or fi fost luat la misto de vreun vanzator sau vizitator, cum a zis andi_codescu.
Se cam uita ca nucleul, baza colectiilor multor muzee din tara au format-o colectiile private, adunate intr-o viata intreaga de oameni deosebiti cum a fost de ex. Ing. Orghidan. Sau baronul von Brukenthal. Si exemplele ar putea continua. Deci daca n-ar fi existat colectionarii sunt destule muzee a caror colectie ar fi fost mult, mult mai saraca.
Sa-i pretinzi unuia de genul astuia sa stie lucrurile astea...Insa am pretentii de la orice ziar sa cultive bunul gust si profesionalismul in articole. Ca prea s-a "mitocanizat" media noastra. Si efectele se vad in educatia celor din jururl nostru. Pana la urma cei mici isi fac educatia intr-o proportie foarte mare din media.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Domnule skortzy parerea me este ca ati citit in graba ceea ce am scris si pana la sfarsit ati pierdut ideea textului postat de mine.skortzy scrie:Nu mi se par deloc corecte astfel de reactii. Faptul ca si altii incalca legea nu poate fi folosit ca pretext pentru a o incalca si noi. Deontologul a scris (relativ) la subiect, iar subiectul nu avea legatura cu manelistii. Deontologul, nu a spus ca dvs. nu va platiti impozitele, ci ca majoritatea celor de acolo nu si le platesc, ceea ce este, in opinia mea, adevarat.newbasic scrie:ha ha ha ..... ca amuzant este
de unde stie acea aratare de jurnalist/a ca profiturile "din acest tip de comert" nu sunt impozitate ???!!!!
poate ca atunci cand imi completez declaratia de venit adaug si veniturile din comercializarea obiectelor de coletie ....
asta este problema acum , ca nu platim noi colectionarii taxe si impozite .....
dar manelistii ?! aia nu platesc nimic si mai si polueaza fonic peste tot pe unde te duci ..... despre aia nu a gasit deontologul/a de cuviinta sa scrie ?!
Banuiesc ca, daca vi se pare acceptabil sa nu va platiti impozitele, atunci vi se pare la fel de acceptabil sa aveti cataloage numismatice scanate si sisteme de operare fara licenta, nu?
Sa ma explic , postul meu se refera strict la acel articul , partea cu manelistii fiind doar o intrebare retorica , NU a fost un exemplu ( m-am referit la faptul ca nu a SCRIS despre ei ca nu isi platesc aia taxele si impozitele; ca isi platesc sau nu taxele si impozitele asta nu este treaba mea ci a statului ).Doar ca a spus "majoriateta" ....., asta nu il exonereaza de faptul ca a scris o parere personala drept fapt. (sunt convins ca nu a facut o investigatie sa vada cine si-a platit sau nu taxele si impozitele).
Cat despre ultima parte , va invit sa va arata licentele pentru sistemele de operare si programele pe care le folosesc , AutoCAD , ArhiCAD si altele la fel de scupe.