Romania moderna

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

skortzy

Mesaj de skortzy »

Şi eu ştiam că, în principiu, aversul e faţa cu efigia... Aşa era şi la noi până prin '47.

Mai jos este o dovadă în acest sens (din comunicatul care anunţă ultimele emisiuni numismatice BNR) :)
Aversul prezintă efigia spre stânga a regelui Ferdinand I, purtând pe cap o cunună de lauri, înconjurată de textul "FERDINAND I REGELE ROMANILOR", dedesubt milesimul 1922, iar sub portret numele gravorului P. M. DAMMANN. La baza gâtului, în partea stângă, litera "R" de la "replică".

Reversul conţine stema mijlocie a Regatului României, deasupra, inscripţia "ROMANIA", iar dedesubt, valoarea nominală - 20 LEI.

Totuşi, la monedele destinate circulaţiei de dupa 1990, partea cu valoarea nominală este numită avers. Avem şi aici o excepţie şi anume moneda de 5000 de lei.
florin232

Mesaj de florin232 »

Iacob Tudor Alexandru

Mesaj de Iacob Tudor Alexandru »

frumoase monede...din pacate eu nu pot licita din cauza putinelor calificative :( bafta celor care isi doresc piesele
sebii

Mesaj de sebii »

la 3 bani sigur nu ati gresit ceva ??? la 149 ron e pret super, nu ca va fac reclama dar sigur nu ati vrut sa puneti euro?
amonra

Mesaj de amonra »

"Prezinta urme de montura" - poate acesta-i motivul.
Pecunia non olet.
florin232

Mesaj de florin232 »

Mda... Multumesc frumos de sesizari. Intradevar piesa de 3 bani 1954 are ca pretz blitz 149 euro (nu am fost atent cand am pus lei). Se pare ca dand copy paste la descriere am preluat inca o prostie dintro licitatie mai veche, dar am corectat acuma. Piesa NU are montura sau urme de asa ceva.
orice utilizator cu oarecare activitate pe forum (nu stiu, ceva gen peste 20-30 de postari) este binevenit sa liciteze chiar daca nu are pe okazii mai mult de 30 de calificative. Am pus aceasta regula pentru a ma feri de neseriosi.
sebii

Mesaj de sebii »

sunt curios daca si la 100 lei 1932 pretul nu era gresit...imi pare rau ca nu am licitat la ea pentru ca acum vad ca s-a dat.
florin232

Mesaj de florin232 »

Mai conteaza? :roll:
Scrie răspuns