stampila militara romaneasca WW 1

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Bogdan R

stampila militara romaneasca WW 1

Mesaj de Bogdan R »

As dori sa stiu daca are cineva bancnote austro-ungare sau maghiare din perioada 1902-1918 stampilate in 1919 cu stampila militara romaneasca " Regimentul 10 vanatori - Compania mitraliere " ( sau mitralior ). In caz de raspuns afirmativ, as dori sa facem un schimb de scanuri pt a ma edifica asupra autenticitatii exemplarelor pe care le am.
Dupa cum stiti, in toate cataloagele unde este mentionata aceasta stampila, ori lipseste poza ori e pozata o bancnota cu stampila regionala maghiara deci cu totul altceva decat stampila la care ma refer.

Multumesc!

Bogdan R
0788431886
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Salut,

Din cate stiu in acest an o sa apara in Ungaria o lucrare in care o sa fie catalogate stampilele care apar pe bancnotele austro-ungare, acolo poate o sa gasesti informatii si despre aceasta stampila.
Daca cineva are informatii despre aceasta lucrare care am mentionat-o (daca eventual a aparut deja) atunci rog sa scrie aici in forum.
La fel daca cineva are sau stie ceva despre orice alta lucrare (carte, catalog, articol, etc.) despre stampilele de pe bancnotele austro-unguresti, atunci rog sa ma anunte prin forum.

Multumesc!
Ultima oară modificat 14 Ian 2005, 12:18 de către PRONUMISMATICA, modificat 1 dată în total.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Buna!
Referitor la stampile ungare vizitati urmatoarea adresa: http://membres.lycos.fr/dgrecu/ArtPers.html.Nu garantez calitatea informatiilor dar e un pas de inceput. Pentru Aldor si dr. Ratiu cred ca la punctul 4 e ceva interesant.
Mihai
PRONUMISMATICA
Site Admin

Buna,

Mersi Mihai pentru link!
O sa rog autorul sa-mi trimita o copie a articolului pe email.

Pt. dr.Ratiu - daca vrei sa afisezi aici poze cu stampilele repective atunci te rog sa mi le trimiti pe email si o sa le incarc pe server.
ervin
*
*

Mesaj de ervin »

Buna ,
Referitor la cererea dvs.am gasit urmatoarele:
1. In cartea Corpus Notarum Pecuniariarum Hungariae - dr.Kupa Mihaly la pagina 155 poz.199t, si 199u sunt vizualizate cele doua tipuri de stampile:
unul cu Romania Comisariat Central Divizionare iar celalalt cu Romania 10 Regimentul Vanatorilor Companie Mitralior.
La descrierea stampilelor apare precizarea ca diametrul stampilelor este de 36mm
2.In cartea Magyar Papirpenzek 1848-1992 - Radoczy Gyula- Tasnadi Geza la pagina 384 poz.30,31 sunt vizualizate tot aceste doua tipuri de stampile: unul cu Romania Comisariat Central Divizionare iar celalalt cu Romania 10 Regimentul Vanatorilor Companie Mitralior.
La descriere se precizeaza ca diametrul stampilelor este de 30 mm.

Voi incerca sa scanez cele doua tipuri de stampile ca sa fie expus pe aceasta pagina pentru cei interesati.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Atasez aici scanarile facute de Ervin dupa cele doua stampile care apar in lucrarile respective.

In lucrarea Radoczi-Tasnadi:
Imagine

In lucrarea dr. Kupa:
Imagine
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Multumesc mult pt informatii. Au fost detaliate si oferite la un nivel profesionist. Stampila pe care o am si la care ma refeream ("Regimentul Vanatorilor ...") este identica cu cea afisata pe forum. Aveam dubii deoarece parca nu e o limba romana "naturala" si banuiam ca stampila ar fi o " facatura" maghiara de data recenta. Se pare ca totusi nu e asa...
Mai are cineva (sau a vazut in diverse colectii) bancnote cu aceasta stampila? Are cineva idee de valoare ei reala, de piata?

Voi trimite si eu scanurile bancnotelor cu stampila in discutie, pentru a fi afisate pe site.
Apropo, diametrul stampilei e de 30 mm...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Atasez aici scanurile bancnotelor de la Bogdan:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mersi foarte mult Draglion pt. informatii, si as aprecia foarte mult daca mi-ai da adresa acelei persoane de care ai zis ca are o lucrare pe jumatate gata. Gasesti adresa mea de e-mail sub profile-ul meu.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Draglion, te mai rog ceva, aici in forum intr-un alt topic am afisat un scan dupa o stampila care apare pe o bancnota de 100 korona 1910 (stampila din poza marita), poate o recunosti, noi nu am reusit s-o "descifram". Mersi!
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Ma bucur si eu, dl.Draglion ( nu va divulg numele real, desi noi ne cunoastem personal) ca ne putem "intalni" pe forumul lui Aldor.

Va rugam sa ne ajutati in domeniul acestor bancnote stampilate, unde se pare ca aveti acces la surse de informatii mai "palpabile" decat noi, ceilalti...
Scrie răspuns