Stampilele de pe bancnotele unguresti din Transilvania
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Aldor scrie:Pentru ca in general cam toti stiu deja ca cele de Fiume sunt facaturi si nu mai liciteaza nimeni la ele. Cand au inceput sa apara acum 2-3 ani pe ebay, s-au pacalit multi si au dat zeci si chiar sute de dolari pe cate un exemplar.
Divide et impera
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
de ce nu ? ca mare inginerie nu este sa faci un element de siguranta pe o stampila adesea aceste elemente sunt simple intreruperi de chenar sau de desen sau o simpla "gresala" in desen, etc, adesea cei care reproduc aceste stampile au obiceiul de a perfectiona lucrurile si nu mai fac aceste mici "greseli"
Divide et impera
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Aldor scrie:Au fost niste vremuri tulburi, s-au aplicat tot felul de stampile ale unor unitati militare, oficii postale, notari publici, primarii, etc. Am imagini cu cateva sute feluri de stampile pe bancnote, toate sunt cat se poate de simple, m-as mira sa aflu ca vreuna sa fi avut un "element de siguranta".
mda cele de la notari, primari, etc... nu cred dar cele folosite special pentru aceasta operatiune gen timbru special eu cred ca au avut chiar o sa verific cateva bancnote cu aceasta stampila si o sa va zic daca gasesc ceva..
Divide et impera
Inainte de a face aceasta afirmatie, punand la indoiala cuvantul lui Aldor, era mai bine sa va fi documentat deja. Era mai simplu decat sa aveti un vot de neancredere.badin19 scrie: mda cele de la notari, primari, etc... nu cred dar cele folosite special pentru aceasta operatiune gen timbru special eu cred ca au avut chiar o sa verific cateva bancnote cu aceasta stampila si o sa va zic daca gasesc ceva..
Si pt a veni in ajutorul dumneavoastra, va dau si indicatii pt un izvor de documentare. Costin C. Kiritesc - "Sistemul banesc al leului si precursorii lui" - vol II, incepand de la pagina 272.
Si tot pt a va veni in ajutor, in cazul in care nu aveti acces la aceasta carte, aveti mai jos capitolul care va intereseaza:

In cazul in care e prea mult, aveti mai jos un detaliu cu partea cea mai interesanta.
Spor la lectura
- Fişiere ataşate
-
- Det 2.jpg (68.99 KiB) Vizualizat de 7417 ori
-
- Det 1.jpg (94.39 KiB) Vizualizat de 7417 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
va multumesc mult pentru informatiile puse la dispozitie. iar referitor la parerile pe care le-am avut anterior consider ca toata lumea are dreptul la opinie si poate ca unii dintre noi nu au tumpul sau chiar materialele necesare documentarii si tocmai de acesta sunt forumuri specializarte pentru schimbul de informatii si pareri, iar pentru simplul fapt ca am avut o parere gresita sau am contrazis pe cineva, chiar daca nu am avut dreptate consider ca nu este cazul ca altii sa fie ironici sau sa priveasa cu superioritate acest lucru. inca odata multumesc pentru fragmentul pus la dispozitie.
Divide et impera