Dolari 1995

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
cezarika1
**
**

Dolari 1995

Mesaj de cezarika1 »

Stie cineva daca dolarii din 1995 se mai afla in circulatie si daca se mai pot schimba?
cezarika1
**
**

Mesaj de cezarika1 »

Dar cei din 1981?
Mihai

Mesaj de Mihai »

Depinde in ce tara traiesti :D
Daca te afli in Romania (si asta-ti ocupa tot timpul, parafrazand un clasic in viata), deci daca te afli in R, vei avea neplaceri in incercarea de a-i schimba in lei. Casele de schimb valutar accepta - marea lor majoritate - bancnote emise dupa 1996.
In tarile normale, emisiunile 81 si 95 sunt primite fara mari probleme. In SUA, binenteles ca nu sunt niciun fel de probleme.
Pentru Romania poti incerca la o banca... S-ar putea sa-ti opreasca un comision pentru schimbul asta.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

La mine in oras sunt afisate la toate casele de schimb ca nu primesc decat dolarii de dupa 1996. Incearca la banci sau pe okazii :D
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Incercati mai intai la banci daca vreti neaparat sa schimbati in lei, apoi la colectionari daca vreti alte bancnote la schimb sau bani.Stiu ca mai demult unele banci schimbau bancnote iesite din circulatie sau foarte uzate (rupte, sterse, colt lipsa etc.) dar se pierdea la paritate, in general ofereau maxim jumate din cotatia zilei.Eu zic ca tot la colectionari obtineti un pret mai bun. :wink: Nu mai colectionez bancnote (doar monede) si totusi mi-a ramas una de 1 dolar 1988 de dat.Nu mai pun anunt la Vanzari, daca e cineva interesat rog sa ma contacteze pe PM. :)
vladmario

Mesaj de vladmario »

O cunostinta mi-a spus ca dolarii mai vechi, fara fir metalic, ar merge fara probleme la automatele de schimbat bani, unde cursul e cu citeva procente mai mic decit cel al bancii. Din pacate nu am cu ce sa fac verificarea :) .
In Iasi, de exemplu, cred ca e un singur astfel de aparat (cel putin eu nu am vazut decit unul, la Mall-ul din complexul studentesc).
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

Dolari american iindiferent de anul emiterii au valoare circulatorie Exista valori nominale care au fost retrase din circulatie dar cel putin ce stim noi de uz day by day adica pana in 100 USD, toate emisinile sunt valabile...Ca si au pierdut ei valoarea e alta treaba...
MENTE ET MALLEO
ZAR

Mesaj de ZAR »

ZALMOXIS scrie:Dolari american iindiferent de anul emiterii au valoare circulatorie Exista valori nominale care au fost retrase din circulatie dar cel putin ce stim noi de uz day by day adica pana in 100 USD, toate emisinile sunt valabile...Ca si au pierdut ei valoarea e alta treaba...
Se stie asta dar e vorba strict de Romania unde nu mai poti sa schimbi dolari vechi si implicit nu mai sunt acceptati ca plata decat pt. cine iese cu ei afara (USA).Probabil singura varianta sunt tot colectionarii.
cezarika1
**
**

Mesaj de cezarika1 »

Am reuşit să-i schimb recent la o sucursală BRD care dispunea de o masina care sa verifice elementele de siguranta. Schimbul s-a făcut la cursul zilei şi se pare că funcţionara mai schimbase astfel de dolari pentru că mai avea din ei în plic.
Scrie răspuns