Idei emisiuni jubiliare 2009

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

skortzy scrie:Ca sa apara cineva pe o moneda / medalie trebuie sa fie cu adevarat cunoscut sau sa fi lucrat la BNR (vezi Kiritescu).

In plus, doar aprox. jumatate dintre monede sunt dedicate unor personalitati.
Inseamna ca nu ramane decat varianta unei medalii emisa eventual de Muzeul Militar...
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
skortzy

Mesaj de skortzy »

A aparut calendarulemisiunilor Romfilatelia pentru 2009. S-ar putea prelua si de-acolo unele idei, dar nu cine stie ce :)
andreka

Mesaj de andreka »

-20 ianuarie 1809 se naste Andrei Şaguna,i (d. 1873)
200 de ani de la nasterea marelui mitropolit al Transilvaniei

-In 108 - 109, dupa domnia lui Iulius Sabinus, la conducerea Daciei a
ajuns D. Terentius Scaurianus, originar din Gallia Narbonensis. Acesta
a fondat in numele imparatului capitala Daciei, Colonia Ulpia Traiana
Augusta Dacica Sarmizegetusa.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
skortzy

Mesaj de skortzy »

Se pare că pe prima nu a ghicit-o nimeni :)

Cred că e prima comemorativă dedicată unui eveniment "extern" de la FAO '96 încoace! Asta dacă Tratatul de la Roma nu îl considerăm extern.
skortzy

Mesaj de skortzy »

Am putea avea si 60 de ani de la infiintarea Consiliului Europei, la cat de europeni suntem in ultima vreme :)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

O aniversare peste care s-a " sarit " : 150 de ani de la nasterea Maresalului Alexandru Averescu ( nascut la 9 martie 1859 )
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_Averescu
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Am dat intamplator pe net peste postarea asta.
moonwalker scrie:Sunt sculptor la Monetaria Statului si sunt pasionat de aviatie de mic. prin meseria pe care o am vreau sa promovez aviatia si cum anul acesta se inplinesc 80 de ani de la proiectarea si construirea avionului ICAR Comercial as dori sa realizez o medalie cu acest subiect. va rog daca ma puteti ajuta cu ceva poze la mail codrut_decebal@yahoo.com.
Ma intreb cate initiative particulare reusesc sa se materializeze in emisiuni BNR. Oricum ar fi, este o legatura directa catre cineva de la monetarie care face machete. Poate il invitam pe aici.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Nicio reactie? Sincer ma asteptam la ceva mai mult interes (pro sau contra).
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

eu sincer nu le consider emisiuni pentru numismati toate aceste "iesiri" pe care BNR le-a facut dupa revolutie... aproape mereu au doar aniversari rotunde tip 90 de ani... 125 ... 130... in curand vor incepe cu 11 , 22 , 33 samd.... mi se pare doar ca isi vand aurul la preturi "putin" exagerate... sa fim seriosi cati isi permit ca cumpere toate monedele destinate "colecţionarilor" ?
ca sa nu mai spun de cei care speculeaza de pe urma acestor emisiuni de 250 de bucati
a si anul acesta daca nu ma insel se implinesc 20 de ani de cand armata romaniei a fost inzestrata cu faimoasele MIG-uri 29 ... o idee buna de a mai face o medalie :lol: ca sa raman in tema avioanelor
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Surprinzator de putine dintre aniversarile anului 2009 anuntate pe acest topic si-au gasit materializarea in emisiuni BNR de monede comemorative. Oare cum va arata anul 2010?
Scrie răspuns