Nu împărtășesc opiniile din topic legate de partea care ține de artistic. Dar nici nu pot să nu remarc lipsa (voită sau nu) a monedelor românești din aceste clasamente unde apar zeci de țări. Până la urmă nu contează numai părerea noastră despre noi ci și modul în care ne poziționează ceilalți. Sunteți gata să pariați care dintre cele două monede cu centenarul 2018 apare în clasamentul din 2019 la Coin of the Year? Asta dacă credeți că are vreo importanță.Florian scrie:Am citit topicul.Nu TOATE monedele românesti sunt inestetice.Am observat toata discutia care s-a derulat in jurul mult laudatei 10 euro austriacã(Melk Abbey).Nu vad nici o diferenta intre ea si 200 lei 2015(Catedrala Sf.Iosif,Bucuresti).Parerea mea e ca monedele noastre nu sunt promovate indeajuns pentru a participa la astfel de competitii...
Și eu am văzut monede foarte interesante în opinia mea care nu apar în clasamentele menționate, dar nici nu voi uita vreodată că 50 de ani de la înfiinţarea F.A.O., prima ieșire a BNR după 1989 (15.12.1995) nu se poate vinde nici la sac la 22 de ani după comitere!
Să nu uităm că în cazul BNR nici imaginile copy/paste de la o monedă la alta sau cele inadecvate temei nu pot fi promovate onest...
Acum un răspuns punctual: Melk este din 2007, Sf. Iosif din 2015... așa că fără a mai comenta dacă Melk este cea mai nouă imagine de acest tip, vă rog să acceptați că tipul de reprezentare - odată remarcat în Coin of the Year - nu poate fi comparat în această competiție cu imaginile pe care le-a inspirat ulterior (fie ele și mai izbutite). Dacă ar fi așa, ar trebui să ne revoltăm că BNR nu are în acest clasament monedele poligonale... când altele au apărut în clasament cu muți ani înainte.
Cu stimă,