a vazut-o cineva? mi se pare ciudat sa apara pe avers valoarea de 5 lei si anul emisiunii (2006) iar pe revers ceva cu Sibiu 2007..... eu zic ca aveau timp suficient anul viitor s-o faca (legal
Emisiune BNR Sibiu Capitala Culturala Europeana
-
Exodus
Personal, nu conteaza pentru mine ceva date/amanunt micute....2006 sau 2007 din moment ce o pot ajuta colectiei mele. Azi am primit moneda cu Biserica Densus si in opinia mea este superba ca si Ieudul iar aceste locuri trebuie vizitate ca sa ne amintim ce cultura si radacini adinci avem noi Romanii in Europa si in lume, putem sa fim mindri macar cu aceasta parte.
Cumparand pentru cineva astazi un Sibiu am asistat la ceva inedit. Un angajat al bancii care era inaintea mea la coada la cumparat monede
i-a cerut casierei nici mai mult nici mai putin de 7 piese, aceasta neavand nici o retinere in a i le acorda. Dupa ce a luat 7 bucati a constatat ca ii mai ramasesera cca 1 milion de lei si a cumparat si 3 replici dupa denari. Fara sa vreau am asistat la discutia pe care o avea cu casiera spunandu-i cu tare multa pasiune acesteia cum vin sarbatorile in curand si la el in familie pana si purcelul colectioneaza uncii de argint. De asemenea foarte interesant mi s-a parut faptul ca alte doua angajate BNR susoteau de mama focului in spatele meu despre modul in care vor face ele cadou la nepotzei 3 din cele 4 monede cu Sibiul pe care le-au cumparat, una urmand sa o pastreze "cine stie poate vor valora mai mult in 2-3 luni..."

-
Exodus
Intradevar, comemoreaza un eveniment care inca nu a avut loc. Ca eveniment putea fi aleasa si intrarea in UE ( dar poate ca se pregateste una din aurgitza scrie:imagini?
a vazut-o cineva? mi se pare ciudat sa apara pe avers valoarea de 5 lei si anul emisiunii (2006) iar pe revers ceva cu Sibiu 2007..... eu zic ca aveau timp suficient anul viitor s-o faca (legal). vorba cuiva de pe forum, anul acesta era centenarul zborului lui Traian Vuia...
Aveti dreptate si cu Vuia, insa o moneda cu el a fost deja emisa intr-un set de 3.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
Exodus
Ce vreau sa zic, daca nu ati vazut Domnule Aldor, este faptul ca in unele subiecte discutiile s-au cam incins, se mai intimpla, si cu acest subiect/raspunsuri am pus deoparte micile ''sicane'' si ne bucuram sa fim numismati si colectionari pasionati, ori unde am fi in lume.
Sper ca am fost precis in aceasta explicatie.
Salutari.
Sper ca am fost precis in aceasta explicatie.
Salutari.
Ca si Florin, eu nu cred ca asta inseamna sa fi numismat............florin232 scrie:Cumparand pentru cineva astazi un Sibiu am asistat la ceva inedit. Un angajat al bancii care era inaintea mea la coada la cumparat monedei-a cerut casierei nici mai mult nici mai putin de 7 piese, aceasta neavand nici o retinere in a i le acorda. Dupa ce a luat 7 bucati a constatat ca ii mai ramasesera cca 1 milion de lei si a cumparat si 3 replici dupa denari. Fara sa vreau am asistat la discutia pe care o avea cu casiera spunandu-i cu tare multa pasiune acesteia cum vin sarbatorile in curand si la el in familie pana si purcelul colectioneaza uncii de argint. De asemenea foarte interesant mi s-a parut faptul ca alte doua angajate BNR susoteau de mama focului in spatele meu despre modul in care vor face ele cadou la nepotzei 3 din cele 4 monede cu Sibiul pe care le-au cumparat, una urmand sa o pastreze "cine stie poate vor valora mai mult in 2-3 luni..."
![]()
Mihai
-
Exodus
Mihai Caracotea scrie:Ca si Florin, eu nu cred ca asta inseamna sa fi numismat............florin232 scrie:Cumparand pentru cineva astazi un Sibiu am asistat la ceva inedit. Un angajat al bancii care era inaintea mea la coada la cumparat monedei-a cerut casierei nici mai mult nici mai putin de 7 piese, aceasta neavand nici o retinere in a i le acorda. Dupa ce a luat 7 bucati a constatat ca ii mai ramasesera cca 1 milion de lei si a cumparat si 3 replici dupa denari. Fara sa vreau am asistat la discutia pe care o avea cu casiera spunandu-i cu tare multa pasiune acesteia cum vin sarbatorile in curand si la el in familie pana si purcelul colectioneaza uncii de argint. De asemenea foarte interesant mi s-a parut faptul ca alte doua angajate BNR susoteau de mama focului in spatele meu despre modul in care vor face ele cadou la nepotzei 3 din cele 4 monede cu Sibiul pe care le-au cumparat, una urmand sa o pastreze "cine stie poate vor valora mai mult in 2-3 luni..."
![]()
Deci daca inteleg, aici sint si membri cu standarduri foarte mari si inteleg ca e greu de a satisface fiecare membru si fiecare opinie, nu-i bai, macar sa ramînem numismati, asta conteaza pina la urma.
Am pus imagini ale ultimei monede omagiale de argint - 5 lei 2006 - Sibiu, capitala culturala europeana pe pagina:
http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... sibiu.html
Poate ca se vor gasi doritori sa vada moneda.
E interesant de observat ca e prima moneda romaneasca de argint omagiala cu zimti pe muchie, si ca e tot prima care nu poarta anul baterii.
E interesant de observat ca e prima moneda romaneasca de argint omagiala cu zimti pe muchie, si ca e tot prima care nu poarta anul baterii.
Ultima oară modificat 13 Dec 2006, 21:24 de către vladmario, modificat 1 dată în total.
Cu fiecare emisiune ne uimeste BNRvladmario scrie:Am pus imagini ale ultimei monede omagiale de argint - 5 lei 2006 - Sibiu, capitala culturala europeana pe pagina:
E interesant de observat ca e prima moneda romaneasca de argint omagiala cu zimti pe muchie, si ca e tot prima care nu poarta anul emisiei.
-
Exodus