Un reportaj despre un colectionar!

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Încuiat
literatura

Un reportaj despre un colectionar!

Mesaj de literatura »

Am gasit un reportaj despre un coletionar din Buzau.Cu o investitie de 350 milioane(bani vechi) respectiv 35.000 lei. :D
http://www.adevarul.ro/locale/buzau/POR ... 80892.html
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu prea inteleg faza cu inselatul. Ca unul i-a cerut 10 lei pe o bancnota care facea 2. Nici eu nu agreez pe cei care vand mult peste pretul mediu dar nu mi se pare inselatorie pentru ca pretul e dat de piata si interesul de moment. Cum "facea 2 lei" bancnota aia? Era trecuta in mercurialul targului, sau cum?
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
vasil

Mesaj de vasil »

O fi luat de buna valoarea dintr-un catalog. Asa judecam si eu la inceput pana m-am mai lamurit.
claus

Mesaj de claus »

Colectionarul din articol ne este coleg pe forum. E de apreciat ca la varsta lui se ocupa cu numismatica.

"Cu asta aş face top trei cele mai tari monede". O fi 2 lei 1901 in top3? Daca da, le are pe celalalte doua? Probabil ca nu, daca valoarea colectiei e de 15,000 lei.
dorelb

Mesaj de dorelb »

Aha, deci Asociatia Numismatica in care vrea sa se inscrie este ANR. De apreciat parintii care il ajuta in cultivarea pasiunii.
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

,, iar prima mea bancnotă care rămâne de suflet chiar dacă nu are o valoare mare este cea de 1.000 de lei vechi din 1998", asta inseamna numismatica, nu alergatul dupa: R5, RX, etc
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Mike

Mesaj de Mike »

cuburo83 scrie:,, iar prima mea bancnotă care rămâne de suflet chiar dacă nu are o valoare mare este cea de 1.000 de lei vechi din 1998", asta inseamna numismatica, nu alergatul dupa: R5, RX, etc
Citez din articol:

,,Ce bani intenţionezi să îţi mai achiziţionezi?
Vreau să mai strâng câţiva bani şi să îmi iau o monedă foarte rară din România, este vorba despre 2 lei din 1901''
literatura

Mesaj de literatura »

Este de apreciat faptul ca la varsta lui se ocupa cu numismatica.Majoritatea adolescentilor au alte ocupatii. :D Am aflat de la un prieten apropriat ca ''Robert Măiţă, micul mare colecţionar'' este un colectionar foarte pasionat care la varsta sa de numai 14 ani face afaceri :shock: Ce parere aveti?
stfp

Mesaj de stfp »

Sper sa fiu scuzat daca ma inscriu oarecum impotriva curentului dar cand esti in clasa a VII-a nu te arunci la 2 lei 1901. Si asta in primul rand pentru ca probabil pana acum toti banii pe care i-ai castigat prin efort propriu in viata sunt fix zero. Sau pe aproape. (evident, asta e starea de normalitate! la 14 ani esti inca copil).

E foarte usor sa fii colectionar sau 'numismat' atunci cand mamitza si tatitzu iti dau cati bani vrei pe care sa-i arunci pe diverse monede sau bancnote. Dupa parerea mea strict personala piesele scumpe ar trebui cumparate cu banii pe care i-ai castigat tu, ca sa 'simti' atunci cand iti dai salariul pe o luna sau pe 2 saptamani pe o moneda.

Nu il cunosc pe tanarul respectiv si nu am nimic cu el personal, ce am scris mai sus mi se pare general valabil.
literatura

Mesaj de literatura »

Domnule stfp baiatul poate da banii pe ce doreste,atat timp cat isi permite,poate sa ii dea bani oricine care este problema?nu inteleg?lamuriti`ma cu aceasta parere aspra si foarte falsa.2 asta nu este problema nimanui cum isi consuma economiile.Eu m-am informat copilu` face afaceri si colaboreaza cu multi colectionari.Daca in reportaj scrie ca colectioneaza monede dintre cele mai rare,care ar fi problema cu 2 lei 1901?.Poate la mijloc exista si putina invidie! :twisted: Informati`va inainte..Eu zic ca acesta ar trebui sa fie viitorul de maine,nu golanii care se intalnesc pe toate strazile..Eu personal am o parere pozitiva si il incurajez..Alte pareri inafara de cea aspra a domnului stfp?
Baiatul isi consuma economiile numai pe NUMSIMATICA!In reportaj zice ca strange bani sa isi cumpere 2 lei 1901,nu ca primeste bani sa ii arunce pe ce monede vrea!Ar trebui sa re-cititi reportajul!
capa

Mesaj de capa »

literatura scrie:Domnule stfp baiatul poate da banii pe ce doreste,atat timp cat isi permite,poate sa ii dea bani oricine care este problema?nu inteleg?lamuriti`ma cu aceasta parere aspra si foarte falsa.2 asta nu este problema nimanui cum isi consuma economiile.Eu m-am informat copilu` face afaceri si colaboreaza cu multi colectionari.Daca in reportaj scrie ca colectioneaza monede dintre cele mai rare,care ar fi problema cu 2 lei 1901?.Poate la mijloc exista si putina invidie! :twisted: Informati`va inainte..Eu zic ca acesta ar trebui sa fie viitorul de maine,nu golanii care se intalnesc pe toate strazile..Eu personal am o parere pozitiva si il incurajez..Alte pareri inafara de cea aspra a domnului stfp?
Baiatul isi consuma economiile numai pe NUMSIMATICA!In reportaj zice ca strange bani sa isi cumpere 2 lei 1901,nu ca primeste bani sa ii arunce pe ce monede vrea!Ar trebui sa re-cititi reportajul!
Sunteti tot din Buzau? Sunt curios cat de mica poate fi lumea aceasta daca ati aflat ca persoana in cauza face afaceri. Cred ca sunteti singurul de pe aici care si-a inceput activitatea cu un post despre o alta persoana... de obicei intrebarea de inceput este despre vreo moneda misterioasa din colectia proprie.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
literatura

Mesaj de literatura »

Am prezentat materialul pe care l-am descoperit!
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Si in mod cert baiatul acesta (care are tupeul sa aspire la un 2 lei 1901) nu a mancat ca si noi altii salam cu soia (si gura nu-i pute). Cica mai nou proverbul ala cu capra vecinului ar fi altfel. Decat sa moara capra, mai bine vecinul. Halal natie mai suntem.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
capa

Mesaj de capa »

marcus aurelius scrie:Si in mod cert baiatul acesta (care are tupeul sa aspire la un 2 lei 1901) nu a mancat ca si noi altii salam cu soia (si gura nu-i pute). Cica mai nou proverbul ala cu capra vecinului ar fi altfel. Decat sa moara capra, mai bine vecinul. Halal natie mai suntem.
Pe undeva aveti dreptate. Si mie mi s-a parut de multe ori ca si pe forum se mai intampla sa existe modelul "dreptate vrem, dar nu pentru catei". (mai ales in cazul postarilor consecutive: li s-a intamplat si utilizatorilor mai vechi si celor mai noi, dar doar cei noi primesc apostrofarea). Poate firesc, poate nu...

Eu, din ceea ce a scris dl. stfp, am inteles mai mult ca valoarea reala a unei monede este diferita de la persoana la persoana, chiar daca pretul in lei sau euro platit este acelasi, iar in cazul de fata este foarte posibil ca 2 lei 1901 sa nu fie apreciata asa cum ar trebui.

Nu ma deranjeaza ca cineva, oricine ar fi, aspira. Cred ca nu ma deranjeaza nici ca probabil este vorba de aceeasi persoana careia i s-a suspendat contul in urma cu cateva saptamani pentru ca intervenea in limbaj atipic si, posibil, deranjant, prin agresivitate, in dorinta de a gasi rapid respectiva moneda.

http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=4943

http://transylvanian-numismatics.com/ph ... &start=225

M-ar deranja insa sa ajungem la discutia aceasta pentru ca aceeasi persoana, sau pe acolo, a deschis un alt cont pentru a ne prezenta un articol despre el dupa modelul Udrea. (la fel de nedovedit)
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Încuiat