Top: Cea mai urata moneda

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

sorin70 scrie:
vlahul scrie:Si ce ne facem cu Antonescu?
Nu mai pomeniti de el ca ne inchide UE forumul :lol:
Nu mai e voie , trebuie sa ne spalam creierele de el, s-au mutat statuile, s-au schimbat numele strazilor...... parca am mai vazut asa ceva prin 1948.
Personal imi pare rau ca am avut ocazia in 1997 sa iau o placheta cu el direct de la MS si nu am luat-o, am preferat alta.
In Bucuresti are un bust in curtea bisericii pe care ctitorit-o, Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena", si care acum, bustul, este inchis intr-o cusca din tabla. E o imagine hilara.
narcisp
**
**

Mesaj de narcisp »

:cry: mi-ati deturnat subiectul topicului

Intr-adevar e rusinos sa-l uitam pe Antonescu
Fiecare om are parti bune si parti rele

Din punctul asta de vedere mai ca-mi pare rau ca nu a facut de 10 ori mai mult rau ca atunci chiar ca nu aveau cum sa-i stearga imaginea din istorie
Hitler oricat de criminal de razboi a fost el este cunoscut peste tot

Antonescu ?!?!? mic copil sarmanul de el !!!!
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

narcisp scrie::cry: mi-ati deturnat subiectul topicului!
Aveti dreptate. Sorry.
banivechi

Mesaj de banivechi »

narcisp scrie::
Din punctul asta de vedere mai ca-mi pare rau ca nu a facut de 10 ori mai mult rau ca atunci chiar ca nu aveau cum sa-i stearga imaginea din istorie
Te referi la "exportul" unei anumite minoritati etnice in Transnistria? Daca facea asa, atunci sigur ar fi avut statuie in fiecare oras... :P Casele cu acoperisuri de pagoda din Slobozia ar fi fost astazi la Tiraspol...
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

vlahul scrie:
narcisp scrie::cry: mi-ati deturnat subiectul topicului!
Aveti dreptate. Sorry.
Subiectul Antonescu a fost prea tentant, oricum mai vreau doar sa-ti spun ca dupa parerea mea, nu exista nici o comparatie intre maresal si Hitler, poate doar pt. profani, sau rauvoitori s-ar putea sa existe - faptul ca au fost colegi de drum o perioada nu are nici o relevanta pentru o judecata mai adanca.
Mihai
narcisp
**
**

Mesaj de narcisp »

Cu privire la deturnarea subiectului: "No Problem" nu e nici o suparare chiar imi face placere mersul discutiei

In ceea ce priveste comparatia Maresal-Furer am vrut doar sasubliniez ca sunt foarte gelos pe succesul lui Hitler si pe faptul ca Maresalul nostru este nedreptatit si, culmea, chiar de compatriotii lui
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

narcisp scrie:Din punctul asta de vedere mai ca-mi pare rau ca nu a facut de 10 ori mai mult rau ca atunci chiar ca nu aveau cum sa-i stearga imaginea din istorie
Din punctul meu de vedere, ramane pe langa Prezan, Averescu si Ferdinand, omul care pe campul de lupta a facut Romania Mare.
Mihai
narcisp
**
**

Mesaj de narcisp »

Mai este unul !!!!!!! al carui nume il porti !!!!!!

sa nu-l uitam pe Mihai Viteazu

va rog domnilor

unde am fi fara istoria noastra !?!?

Datorita ei exista acest forum si comunitatea numismatilor. Fara istorie nu am fi nimic.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

narcisp scrie: Fara istorie nu am fi nimic.
Intradevar :!:
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Daca Mihai Viteazu traia in sec XX, sigur ar fi fost considerat criminal de razboi :lol:
Ca sa vorbim serios, ma refeream la perioada moderna, iar lui Mihai Viteazu, nu-i neaga oricum nimeni meritele, problema e cu Antonescu - ne-a fost greu sa urmam exemplu Finlandei si cand a fost vorba s-a ne aparam teritoriile, si cand a fost vorba s-a ne apreciem liderii, unul a ajuns presedinte, altuia i s-au dat cateva gloante.
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Revenind la topic: monedele actuale sunt foarte urate, mi-e groaza sa ma gandesc ce se va intampla atunci cand Romania va emite moneda euro.
Daca si monedele comemorative sunt intr-un asemenea hal: http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... uteni.html ce sa mai vorbim de cele de circulatie?
Si eu sunt de parere ca ar trebui sa se emita monede comemorative de circulatie ( si nu ma refer la faptul ca in anunturile BNR toate comemorativele cu valoare nominala "au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei", ca ar trebui sa fi cel putin nebun sa dai 200 lei pe o moneda cu valoarea nominala de 10 lei si apoi sa-ti cumperi doua pachete de tigari cu ea :!: )
narcisp
**
**

Mesaj de narcisp »

Pai romanul nu e prost destul daca nu e si fudul !!!

Nu puteam sa facem si noi ca Italienii sau ca Grecii !!!

Astia si cand au trecut la euro au obtinut aprobari pt monede comemorative "comune"
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Mihai Caracotea scrie:
narcisp scrie:Din punctul asta de vedere mai ca-mi pare rau ca nu a facut de 10 ori mai mult rau ca atunci chiar ca nu aveau cum sa-i stearga imaginea din istorie
Din punctul meu de vedere, ramane pe langa Prezan, Averescu si Ferdinand, omul care pe campul de lupta a facut Romania Mare.
Doame fereste, sa nu credeti ca am vreo legatura cu "terminatia de mai sus" - nu cred decat in adevarul istoric, iar Antonescu trebuie prezentet atat cu greselile pe care le-a facut, cat si cu lucrurile bune.Si cu asta am pus punct, desi mi-ar place sa mai continuam discutia aceasta pe alt topic.
Mihai
banivechi

Mesaj de banivechi »

Puterea circulatorie atribuita monedelor comemorative face ca in cazul falsificarii fapta sa fie la fel de grava ca si in cazul monedelor curente. Falsificarea unei marfuri ca oricare alta nu e asa grava ca si falsul de moneda.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

banivechi scrie:Puterea circulatorie atribuita monedelor comemorative face ca in cazul falsificarii fapta sa fie la fel de grava ca si in cazul monedelor curente. Falsificarea unei marfuri ca oricare alta nu e asa grava ca si falsul de moneda.
Oarecum ciudat, celelalte monede fara valoare nominala emise de BNR, cum ar fi cele comemorand 1900 de ani de la romanizarea Daciei nu intra in aceasta categorie?
Adevarul este ca daca ar fi vorba de o marfa falsificata ce s-ar intampla? O amenda de la OPC si confiscarea marfii. Dar la moneda - inchisoarea...
Scrie răspuns