Garajul respectiv are adresa proprie dar cred ca ar trebui sa folosim o alta adresa pentru primirea corespondentei. Conducatorii initiali ai asociatiei (consiliul director) vor fi din Bucuresti, cei care vom semna actele constitutive la notariat. Apoi, cu prima ocazie, propun sa organizam "alegeri" pentru acest consiliu.Cacuci scrie:Subscriu la ideea infiintarii unei noi asociatii. Pentru asta, dupa parerea mea trebuie:
- gasit cadrul legal, consultat un jurist, ceea ce s-a facut deja.
-gasit un sediu - s-a facut deja (garajul respectiv , desi nu stiu la ce numar va figura in acte)
- gasit un presedinte - banuiesc ca se va gasi repede pentru ca lumea fuge de raspundere, si va ramane cel care a propus primul ideea
- organizarea unui fel de plebiscit, sau unei intaliniri intre viitorii membri care sa ajunga la un numitor comun al doleantelor lor fata de viitoarea Asociatie . Pentru cei din provincie propun sa ne intalnim in octombrie la Targ la Tg. Mures. Cei din Bucuresti se pare ca s-au intalnit deja
- oferirea unei dovezi asupra incasarii banilor de la oameni inintea infiintarii Asociatiei. Ma indoiesc ca se vor inghesui multi sa trimita 50 Ron prin mandat postal fara a avea o garantie asupra destinatiei si utilizarii lor. Desi pare o actiune imperios necesara pt infiintarea Asociatiei.
- stabilirea unui statut. O idee in acest sens ar fi si studierea statutelor altor asociatii deja consarate. Un pas a fost facut deja, de forumistul cu statuttul Asociatiei Franceze.
- privitor la publicatia Asociatiei cred ca nu se pune deocamdata problema. Asta se va stabili dupa infiintarea propriu zisa
- m-ar bucura foarte mult daca odata cu intrarea in UE s-ar stabili si legea patrimonului sa stie fiecare ce are de facut sau nu are de facut, si de a se gasi o cale pentru publicarea pieselor din colectiile private fara teama, chiar si realizarea unor baze de date, gen SNG etc. Asta ar veni si in folosul colectionarilor , fiind o dovada a faptului ca nu sunt braconatori, ci pun pe primul plan stiinta si pasiunea nu imbogatirea ilicita.
- de asemenea trebuie stabilit un colectiv de membri activi care sa satisfaca cerintele unei astfel de institutii , ma refer contabil, jursit, etc.
- sunt putin ocupat doua -trei zile dar am sa revin.
- am sa trimit si eu banii , pe incredere.
Bogdan Cacuci.
www.antica.home.ro
Mai e o functie pentru care nu am gasit inca pe nimeni: cea de cenzor. Cenzorul trebuie sa fie din Bucuresti, sa aiba cunostinte de contabilitate primara si sa se ocupe de raportul anual catre administratia financiara. Se ofera cineva?
Din pacate, momentan banii se pot da numai "pe incredere". Doar dupa infiintarea legala vom putea emite chitante si legitimatii de membru.
Ca sa comunicam mai usor, as vrea sa-l rog pe Aldor sa faca o sectiune speciala a forumului, numai pentru discutii despre asociatie, unde sa aiba acces doar cei care au cotizat sau au intentia sa o faca.