De ce BNR emite tiraje asa de mici la monedelel jubiliare?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

sorin70

Mesaj de sorin70 »

Cel mai sfant ar fi sa se publice , daca nu intreg programul la inceputul anului atunci macar cu o luna inainte, sa putem comanda online pe situl BNR, tirajul sa fie coroborat cu nr.-ul de comenzi online + 10-15% pentru eventuale extra solicitari si livrarea sa se faca ramburs prin posta sau sa se faca distributia prin intermediul unei banci comerciale cu o retea mai intinsa decat a BNR.
Atunci nu vom mai sta la coada sau nu vom mai ruga "agenti" din Bucuresti sa ne cumpere piesa si nici nu vom mai risca sa ramanem fara piesa dorita.
Mi se pare cel mai civilizat si corect cu putinta.
Fara sa acuzam pe nimeni, trebuie sa recunoastem ca cei din Bucuresti sunt privilegiati pentru ca au BNR in curtea lor, pe cand noi cei din provincie nu avem nici macar posibilitatea de a sta la coada.
Cu solutia de mai sus se evita toate inconvenientele.
Dar ce facem ca unii functionari BNR isi vor pierde comisionul clientilor favorizati care luau en-gross si pe sub mana ?
Credeti ca ei vor imbratisa aceasta solutie simpla si civilizata ?
Inca o data spun ca nu o lansez ca o acuza la adresa celor ce cumpara en-gross si fara sa vada ghiseul ci la adresa celor ce permit acest lucru. Sa fie negustorie , ca fara ea nu se poate, dar sa nu monopolizeze in proportie de 80% distributia.
vasil

Mesaj de vasil »

In principiu aveti dreptate. Totusi calea corenta si cu posibilitate de control in toate punctele pare a fi doar cea prin organizatie. Colectionarii independenti se descurca singuri.
Ca si in asigurari...cei care platesc au anumite drepturi, ceilalti se descurca cum pot. Nu toata lumea poate avea acelasi pretentii.
Ar fi grozav ca fiecare om sa fie tratat individual. Dar asta e o aritmetica a numerelor mari in care lucrurile se pot incurca usor...si banuiesc ca nimeni, din nici o institutie nu are chef de asa ceva.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Si prin organizatie cum ?
Prin abonament ?
Pai cati se pot abona sa cumpere in fiecare an 5-6 capace de canal de aur la 3000 lei bucata , asa cum scoate BNR in ultimul timp. ? Nu mai pun restul monedelor la socoteala.
Tot comanda individuala e buna. Comand doar ceea ce-mi place si nu ma abonez la toata seria.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

vasil scrie:In principiu aveti dreptate. Totusi calea corenta si cu posibilitate de control in toate punctele pare a fi doar cea prin organizatie. Colectionarii independenti se descurca singuri.
Ca si in asigurari...cei care platesc au anumite drepturi, ceilalti se descurca cum pot. Nu toata lumea poate avea acelasi pretentii.
De ce nu? Este BNR o filiala a SNR? Din cate inteleg cotizatia membrilor SNR nu sustine financiar BNR-ul pentru a emite pretentia unei relatii de subordonare. Nu inteleg atunci de ce ar trebui ca membrii SNR sa fie privilegiati in relatia cu BNR.

O politica discriminatorie similara a existat in anii '80 in filatelie cand numai cativa membri FFR primeau emisiunile rare, restul abonatilor la Rompresfilatelia asteptand in van. Rezultatul a fost penalizarea Romaniei pe plan international pentru emiterea "seriilor la comanda"
vasil

Mesaj de vasil »

Nu m-ati inteles nici unul.
Nu m-am referit la privilegii ci la posibilitatea practica de cuantificare a cererii. Aceasta cerere trebuie sa fie facuta intr-un cadru organizat. Daca in anul in curs mai apar 10 colectionari care vor si ei musai sa ia comemorative, probabil ca nu vor avea loc, deoarece bugetele se fixeaza la inceputul fiecarui an, iar BNR-ul nu va putea scoate comemorative in plus chiar daca unii colectionari se simt nedreptatiti. O organizatie nu inseamna privilegii (sigur pot apare, omul este coruptibil), ci doar rezolvarea ecuatiei cerere = oferta printr-un "algoritm" nu la intamplare.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Cuantificarea de care spuneti s-ar face cel mai bine la BNR in functie de cati colectionari (independenti sau afiliati) isi manifesta direct interesul pentru emisiunile sale sau in functie de vanzarile emisiunilor precedente. Asta mi se pare cel mai simplu algoritm. Pe de alta parte insa, se pare ca BNR nu este interesata de o astfel de cuantificare, ci de asigurarea cresterii in timp a valorilor emisiunilor sale (asa cum a afirmat clar purtatorul ei de cuvant).
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Ceea ce din punctul lor de vedere este o politica f corecta.
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Daca tot am lansat aceste discutii, va mai intreb ceva. Ce putem face concret noi cei ce colectionam si dorim sa achizitionam pisele romanesi (pe care ni le permitem). Cum putem sensibiliza? Noi la sectiune am trimis mailuri, au fost personal presedintele si secretarul incercand sa afle daca se fac liste de inscriere si... nu misca nimic. Cum ii putem sensibiliza?
DEUS FORTITUDO MEI
vasil

Mesaj de vasil »

Raspunsul e simplu: sa facem ce putem pentru infiintarea si functionarea ANR.
Glasul colectionarilor individuali nu se aude in sferele inalte.
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Infintand o noua societate credeti ca reusim? Eu cred ca ar trebui schimbat cineva acolo la BNR care e cam comunist in gandire. Daca sunt solutii eu sunt dispus sa ma afiliez oricarei societati numai sa miscam ceva si in tara asta.
DEUS FORTITUDO MEI
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu te pui sa schimbi conducerea BNR doar fiindca vezi-doamne nu maresc tirajul comemorativelor cu 10%. BNR e o banca, nu o institutie caritabila. Daca ar face acte de caritate, atunci chiar ca ar trebui schimbata conducerea. Ei fac o afacere profitabila, bravo lor, si toata compasiunea mea (dar lipsita de vreo umbra de intelegere) celor care stau la coada sa cumpere o moneda inainte de a sti macar cum arata... si indiferent cit costa.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Tanatos2912 scrie:Infintand o noua societate credeti ca reusim? Eu cred ca ar trebui schimbat cineva acolo la BNR care e cam comunist in gandire. Daca sunt solutii eu sunt dispus sa ma afiliez oricarei societati numai sa miscam ceva si in tara asta.
Noi vrem sa infiintam o noua asociatie pentru ca cea veche (SNR) s-a blocat. Speram pe mai departe sa avem destula "voce" si pentru autoritati. Nu vrem sa schimbam politica sau conducerea BNR sau MS, vrem doar sa-i facem sa ne asculte si pe noi. Doar suntem "beneficiarii" politicii lor.
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Domnule bani vechi, mai aveti moneda cu Anghel Saligni pe care o aveti afisata pe site? As fi interesat de ea.

Puteti sa imi dati mai multe informatii cu privire la noua socieate? Multumesc
DEUS FORTITUDO MEI
banivechi

Mesaj de banivechi »

Mai am una singura, pe care o pastrez, fiindca are legatura cu meseria mea. Cind a aparut ea, inca nu se statea la coada... :-)
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Ok, daca mai gasiti va rog sa ma anuntati. adresa mea este valy2412@yahoo.com
In rest ma mai intereseaza monede din al doilea reich de 2, 3 , 5 mark
DEUS FORTITUDO MEI
Scrie răspuns