ROG IDENTIFICARE MONEDA FALS SAU AUTENTIC....poze noi

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
sparx09

ROG IDENTIFICARE MONEDA FALS SAU AUTENTIC....poze noi

Mesaj de sparx09 »

IMI CER SCUZE PT CALITATEA IMAGINII... PE PRIMA FATA SCRIE NERO AUGUSTUS CAESAR...IAR PE VERSO UN TEMPLU VESTA....AM GASIT MONEDA IN CATALOG DAR ESTE CAM SUBTIRE A MEA SI FOARTE BINE LUCRATA..(MONEDA AM GASITO ARUNCATA PE LA CINEVA ACASA...)
Fişiere ataşate
DSCN2183.JPG
DSCN2183.JPG (76.88 KiB) Vizualizat de 7035 ori
DSCN2186.JPG
DSCN2186.JPG (75.65 KiB) Vizualizat de 7035 ori
Ultima oară modificat 07 Feb 2011, 22:11 de către sparx09, modificat de 3 ori în total.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Dvs. vedeti o moneda "foarte bine lucrata" eu vad un fals urat.

P.S.
Va rog sa nu mai scrieti cu CAPS.
sparx09

Mesaj de sparx09 »

Aldor scrie:Dvs. vedeti o moneda "foarte bine lucrata" eu vad un fals urat.

P.S.
Va rog sa nu mai scrieti cu CAPS.
Multumesc!
Eu spun ca in realitate arata foarte bine...(nu am reusit sa fac fotografii foarte bune...)scuze pt scris..
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

Subscriu la parerea lui Aldor. Moneda este un fals executat in metal de culoare galbena (probabil alama). Piesa autentica ar trebui sa fie de argint, cu un ton de culoare gri-mat, cu o uzura accentuata. Piesa dvs pare tocita ca si cum ar fi fost lovita cu ciocanul uniform. In plus, chipul lui Nero pe avers nu e dintre cele obisnuite.
sparx09

Mesaj de sparx09 »

Cacuci scrie:Subscriu la parerea lui Aldor. Moneda este un fals executat in metal de culoare galbena (probabil alama). Piesa autentica ar trebui sa fie de argint, cu un ton de culoare gri-mat, cu o uzura accentuata. Piesa dvs pare tocita ca si cum ar fi fost lovita cu ciocanul uniform. In plus, chipul lui Nero pe avers nu e dintre cele obisnuite.
Multumesc!
Nu sunt colectionar asa ca nu prea ma pricep..detin intradevar cateva monede si medalii...nu va contrazic ....ce ma frapat si pe mine este ca partea cu chipul lui nero parca a fost suflata cu aur (posibil) in schimb reversul este argintiu...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cred ca-i o imitatie de denar. E important sa dati si dimensiuni si daca puteti greutate. Normal daca are cca 19-20 mm e o imitatie de denar. Acel "aur" e de fapt metalul comun (probabil alama) iar acoperirea este argint (cum ar fi denarul autentic). Ar putea fi un "suberat" adica fals al epocii din metal comun acoperit cu argint insa dupa cum arata este falsul comun modern al acestor piese. Puteti sa cautati "nero denar*" pe sectiunea de falsuri de la forumancients:
http://www.forumancientcoins.com/fakes/index.php
O sa-l gasiti cu siguranta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
sparx09

Mesaj de sparx09 »

multumesc!
o sa revin cu detalii cat de curand...nici nu speram sa fie original la cum arata...dar totusi as garanta ,desi nu sunt cunoscator ca este destul de veche...
sparx09

Mesaj de sparx09 »

sparx09 scrie:multumesc!
o sa revin cu detalii cat de curand...nici nu speram sa fie original la cum arata...dar totusi as garanta ,desi nu sunt cunoscator ca este destul de veche...
am gasit asta...
http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... 2&pos=2652
seamana dar nu este la fel ca moneda pe care o detin...
tin sa iti multumesc si cand o sa reusesc sa o cantaresc o sa pun si alte date...
tin sa va spun ca nu ma ocup cu numismatica si este un mic hobby al meu, iar cea ce detin e din medii diferite de la bancnote ...la monede...medalii fara o clasificare anume..iar moneda asta chiar am gasit-o la cineva la tara...
mihai_a380

Mesaj de mihai_a380 »

Dupa parerea mea moneda pe care o aveti ar fi un fals turistic, desi nu se vede foarte bine. Oricum fata nu seamana de fel cu fata lui Nero de pe monedele originale. Ca vechime si dintre falsurile moderne unele pot avea si o suta de ani, nu toate falsurile sunt de cativa ani.
sparx09

Mesaj de sparx09 »

Multumesc!
Eu nu am sustinut niciodata ca e autetentica....cred ca totusi dumneavoastra aveti dreptate..probabil este o amintire turistica ...s-au un fals facut mai demult...nu prea stiu sa fac fotografii cu camera digitala si nici pe site nu pot sa pun un format mai mare...
mihai_a380

Mesaj de mihai_a380 »

In primul rand va trebuie un aparat cu functia macro si lumina buna. Apoi decupati din fotografie marginile si lasati doar un patrat in care se incadreaza moneda. Se va vedea mult mai bine.
sparx09

Mesaj de sparx09 »

multumesc!
Scrie răspuns