identificare moneda!!!

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

mirella_luissa
**
**

identificare moneda!!!

Mesaj de mirella_luissa »

salut!am gasit o moneda cu vreo 10-15 ani in urma si as vrea sa stiu si eu ce anume este...am cautat pe internet dar nu am gasit nimic asemanator,nu stiu din ce material este dar cred ca a fost suflata cu argint.are29.00mm iar latimea de 3.00mm.ma poate ajuta cineva?va multumesc anticipat!
Bofana

Mesaj de Bofana »

Cred ca o fotografie a piesei (avers si revers) va va fi de mare ajutor in primirea unui raspuns de la colegii de forum.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
mirella_luissa
**
**

da,dar nu pot atasa...nu imi da voie...si nu reusesc sa fac una care sa imi fie acceptata!pot spune ca pe fata are un cap de soldat(roman cred)cu casca de metal iar pe casca are o femeie cu coada de sirena(cred) si un cap de cal sau camila langa femeie(tot pe casca),iar pe spate are un taur,deasupra lui este scris GOYPI?N (unde ?=U rasturnat) si sub taur este o soparla sau crocodil.sper ca se poate identifica.... :cry: multumesc mult!
mirella_luissa
**
**

scuze...uitasem sa precizez ca soldatul este pe moneda pus din profil cu fata spre dreapta si taurul este intreg tot spre dreapta.merci anticipat ptr cine imi poate da un raspuns!
dimo13

Mesaj de dimo13 »

mirella_luissa scrie:pot spune ca pe fata are un cap de soldat(roman cred)cu casca de metal iar pe casca are o femeie cu coada de sirena(cred) si un cap de cal sau camila langa femeie(tot pe casca),iar pe spate are un taur,deasupra lui este scris GOYPI?N (unde ?=U rasturnat) si sub taur este o soparla sau crocodil.sper ca se poate identifica.... :cry: multumesc mult!
Bun venit pe forum! :)
Din descrierea dumneavoastra rezulta ca e vorba de Thurium (Turioi), colonie greceasca din sudul Italiei. Pentru identificarea completa (de vazut si daca nu cumva este o replica) ar fi ideala imaginea, de aceea incercati fie sa o micsorati, incat sa o puteti atasa, fie sa o incarcati in alta parte (imageshack, de pilda), adaugand apoi linkul aici.
mirella_luissa
**
**

multumesc ptr ajutor,acum macar stiu si eu despre ce moneda este vorba.. :lol: o sa atasez si poza.multumesc frumos!
mirella_luissa
**
**

PS.daca ar fi o astfel de moneda,aveti idee ce valoare are?merci!
dimo13

Mesaj de dimo13 »

mirella_luissa scrie:PS.daca ar fi o astfel de moneda,aveti idee ce valoare are?merci!
In lipsa pozei e de evitat subiectul, deoarece nici nu se stie daca e originala, iar in caz afirmativ mai conteaza si varianta in sine si starea de conservare. Daca e o replica, nu prea mai conteaza mare lucru, eventual daca ar fi in argint.
mirella_luissa
**
**

C:\Documents and Settings\Stefan\My Documents\My Pictures\2010-09-07, moneda
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Eu nu vad acolo decat niste poze de familie, sigur ati pus linkul corect? :mrgreen:
mirella_luissa
**
**

poze moneda
Fişiere ataşate
Imag0019.jpg
Imag0019.jpg (15.13 KiB) Vizualizat de 7993 ori
Imag0020.jpg
Imag0020.jpg (12.32 KiB) Vizualizat de 7993 ori
mirella_luissa
**
**

acum cred ca se vede ...alta poza chiar nu pot face,sa se vada mai bine de atat.moneda este suflata in argint (cred eu)si marginile sunt aurii,dar nu stiu sa spun ce anume este.cine imi poate spune ce este ?multumesc!
mirella_luissa
**
**

scuze pentru lincul de mai sus!!!
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Colegul dimo13 a identificat bine piesa dupa care a fost facuta cea din poza. Spun "dupa care a fost facuta" pentru ca piesa din poza pare sa fie o replica argintata a unei piese originale. Valoarea in acest caz este cea a unui suvenir deci nu prea mare.
Ultima oară modificat 09 Sep 2010, 17:20 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Este o replica, adica o reproducere moderna a monedei antice de care v-am spus. A fost montata pentru realizarea unui soi de pandantiv / suvenir. Nu sunt in masura sa-i apreciez valoarea, dar cred ca e modesta, mai ales ca nici nu pare sa fie argint, ci metal comun. Sigur, poate are in schimb valoare afectiva.... :)
Scrie răspuns