Opinie

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

ZAR

Mesaj de ZAR »

Imginea nu e suficient de clara dar la prima vedere pare turnata (probabil fals modern).
Oricum nu prea are grafica pt. 1486, e cam elaborata pt. acea vreme. :|
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Nu este deloc elaborata. Este asa cum trebuie, doar ca ma indoiesc ca e original si macar din argint. Piesa e un guildiner al lui Sigismund de Austria. Am atasat poza.
Fişiere ataşate
Guildiner 1486.jpg
Guildiner 1486.jpg (30.7 KiB) Vizualizat de 7762 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Trebuie sa fie o replica/copie moderna dupa guldinerul respectiv.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Probabil chiar o replica vanduta de un muzeu, facuta special din cupru pentru a nu putea induce in eroare pe nimeni.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
heliokles

Mesaj de heliokles »

Totusi de ce ar face un muzeu o replica cu margini tocite, si in plus si pe ambele fete? Mai degarba un fals, cu margini tocite mecanic, altfel nu se explica pastrarea aproape perfecta a centrelor celor doua fete. Ar fi interesanta si o fotografie a muchiei, poate ne-ar oferi ceva mai multe detalii. Asta doar daca cineva, cu mai multa experienta, nu gaseste acest tip de moneda pe site-urile internationale.
Ultima oară modificat 31 Dec 2008, 21:13 de către heliokles, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pentru ca uneori replicile de muzeu imita monede circulate? Nu stiu, zic si eu...nu va suparati. Pe siturile internationale nu stiu sa caut. Dar invat, invat...Poate ma ajutati dvs. Vad ca se pot gasi inclusiv expresii dintr-o limba pe care n-o cunoastem. Gen "La multi ani"..
Ultima oară modificat 31 Dec 2008, 21:17 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
heliokles

Mesaj de heliokles »

berserkr scrie:Pentru ca uneori replicile de muzeu imita monede circulate? Nu stiu, zic si eu...nu va suparati.
Replicile, nu se bat din acelasi metal, cu cea autentica? In cazul de fata, cred ca ar fi fost argint. E o parere doar.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Cu siguranta n-au facut-o direct tocita. D-l traistaru a zis ca are piesa de aprox. 10 ani. Iar proprietarul anterior cine stie de cand o avea si de unde. Deci timp a avut sa se toceasca.
cristoph

Mesaj de cristoph »

heliokles scrie:Replicile, nu se bat din acelasi metal, cu cea autentica? In cazul de fata, cred ca ar fi fost argint. E o parere doar.
BNR cand a emis anul trecut replici dupa monedele din 1867 au fost din aur.

Ma gandesc ca se poate lua decizia sa fie facute din metal comun ca sa fie acesibile unui numar cat mai mare de colectionari.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

cristoph scrie:BNR cand a emis anul trecut replici dupa monedele din 1867 au fost din aur.

Ma gandesc ca se poate lua decizia sa fie facute din metal comun ca sa fie acesibile unui numar cat mai mare de colectionari.

Exact! Uneori replicile pot fi si din plastic la anumite muzee.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
heliokles

Mesaj de heliokles »

Am scris ca e doar o parere.Totusi sa reproduci monede folosind plastic, cum scrie dl. Berserkr, mi se pare mai degraba un kitsch. Am vazut, mai demult un joc, gen monopoly, cu niste franci francezi din sec. XIX, reprodusi din plastic, dar jocul cu siguranta nu fusese achizitionat dintr -un muzeu.
cristoph

Mesaj de cristoph »

Cate muzee credeti ca isi redirectioneaza fonduri din buget pentru a face replici din argint sau aur ale anumitor monede?

Intr-un muzeu majoritatea publicului este interesat sa cumpere un suvenir si cred ca prefera o replica din metal comun sau plastic decat sa plateasca sume mult mai mari pentru argint sau aur.

Aceste replici nici nu pot sa aiba valoare numismatica cum sunt cele emise de bancile nationale ( ex. BNR ).
Ultima oară modificat 31 Dec 2008, 21:50 de către cristoph, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns