5 corona 1900

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
cclanetaru
**
**

5 corona 1900

Mesaj de cclanetaru »

As dori daca se poate ajutor in evaluarea acestei monede...
Multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
5corona1900.jpg
5corona1900.jpg (90.49 KiB) Vizualizat de 5145 ori
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

cclanetaru scrie:licitatii poti cauta pe internet cu ajutorul google , cataloage poti cumpara de pe internet . Totul este extrem de simplu atata timp cat ai rabdare si iti alungi un pic lenea :wink: , si eu sunt la fel de incepator ca si tine dar cautand am inceput sa ma si instruiesc asupra numismaticii citind articole , pareri , vizitand forumuri.In acest fel vei descoperi tot ceea ce ai nevoie pt. a-ti evalua monedele cat mai bine sau pentru a-ti intemeia o colectie cat mai cuprinzatoare si mai valoroasa din punct de vedere numismatic .
Cauta pe e-bay pt. cataloage ieftine (second hand) .
Sau cauta varianta pdf a acestora..
Sunt pagini internet de profil .. cauta...
in multe dintre posturile colegilor de forum vei gasi adrese si link-uri spre pagini extrem de folositoare...cauta....
Spor la cautat :D
In doar 30 de secunde am gasit deja o licitatie:

http://www.okazii.ro/catalog/18150045/5 ... A-AG-.html
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

Tudor C scrie:
cclanetaru scrie:licitatii poti cauta pe internet cu ajutorul google , cataloage poti cumpara de pe internet . Totul este extrem de simplu atata timp cat ai rabdare si iti alungi un pic lenea :wink: , si eu sunt la fel de incepator ca si tine dar cautand am inceput sa ma si instruiesc asupra numismaticii citind articole , pareri , vizitand forumuri.In acest fel vei descoperi tot ceea ce ai nevoie pt. a-ti evalua monedele cat mai bine sau pentru a-ti intemeia o colectie cat mai cuprinzatoare si mai valoroasa din punct de vedere numismatic .
Cauta pe e-bay pt. cataloage ieftine (second hand) .
Sau cauta varianta pdf a acestora..
Sunt pagini internet de profil .. cauta...
in multe dintre posturile colegilor de forum vei gasi adrese si link-uri spre pagini extrem de folositoare...cauta....
Spor la cautat :D
In doar 30 de secunde am gasit deja o licitatie:

http://www.okazii.ro/catalog/18150045/5 ... A-AG-.html
Nu toate licitatiile de pe okazii reflecta un pret real.Aceasta la care faceti referire mi se pare un pic cam scumpa!Parerea mea este ca face undeva la 30-35 ron
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

De cele mai multe ori pe okazii am gasit preturi ok la piesele ce ma interesau, mult mai mici decat in targuri. Oricum, vroiam sa subliniez, asa cum a facut-o si d-ul cclanetaru, ca putem gasi cu usurinta informatii la piesele ce ne intereseaza, in special la cele comune, pe internet.

Iar la 30-35 de lei nu cred, sincer, c-ar vinde cineva o asemenea moneda, poate doar daca ar fi sub VF.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Piesa este comuna, intr-adevar 30-35 RON e un pret corect pentru piesa, mai ales ca nici starea nu este decat F/VF.
Domnule cclanetaru, daca doriti va pot trimite pe PM cateva numere de telefon/adrese de email ale unor colectionari din Oradea care va pot ajuta sa va imbogatiti colectia.
Mai puteti gasi si la ocsika cateva persoane care comercializeaza duminica diverse monede si bancnote.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
cclanetaru
**
**

Mesaj de cclanetaru »

Multumesc pentru raspunsuri, licitatii gasisem si eu dar ma interesa mai ales categoria de conservare in care se regasea moneda eu neavand experienta necesara pentru a o analiza in mod corect , de aceea am cerut ajutorul pe forum , de exemplu cel de la care urma sa achizitionez aceasta moneda a catalogat-o ca fiind xf :) .Iar referitor la cei de pe ocsika am avut neplacuta surpriza sa vad ca pretul sa modificat la majoritatea pieselor dupa ce am facut 2-3 achizitii de la ei...(coroana austriaca a ajuns de la 8 la 15 lei ) :shock: .
Inca o data multumesc pentru raspunsuri si ...domnului Bogand R ia-s fi recunoscator pentru acel pm :) .
cclanetaru
**
**

Mesaj de cclanetaru »

Piesa a fost achizitionata impreuna cu 5 corona 1908 , cam aceeasi stare de conservare, ambele 71 lei .
Scrie răspuns