Moneda romana

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

vasil

Moneda romana

Mesaj de vasil »

Buna seara

Colegul meu Pery (preocupat de antice) a achizitionat recent o moneda din USA dar a avut neplacerea sa primeasca moneda via Bulgaria. E posibil sa fie autentica, dar totusi are unele dubii, si in plus nu reuseste sa o gaseasca in cataloage.
L-ar interesa o parere a cunoscatorilor in domeniu.
Afisez poze pentru avers, revers si cant.

Imagine

Imagine

Imagine

Cu multumiri din partea lui si a mea

vasil
>
>
dimo13

Mesaj de dimo13 »

In privinta tipului, vedeti moneda de mai jos. Ba chiar pare sa fie aceeasi piesa:
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 5&Lot=1537
valentinian

Mesaj de valentinian »

Am studiat de zeci de ori pozele si ce am mai gasit pe net si moneda pare in regula , rara si frumusica dar ... muchia aceea foarte putin tocita fatza de avers sau revers precum si expeditorul bulgar ridica suspiciuni mai ales ca piesa este rara si contramarcata . sunt prea indiscret daca intreb de la ce dealer a facut achizitia prietenul ? probabil ca exista si dealeri bulgari onesti pe ebay si nu doar ''fake-selleri'' iar in acest caz sunt poate doar suspiciuni legat de moneda romana in discutie.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
newbasic

Mesaj de newbasic »

Moneda pare ok, nu vad nimic in neregula.

@valentinian unde e contramarca ?
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
valentinian

Mesaj de valentinian »

newbasic - eu o vad pe avers pe ceafa sub coc . ce ar putea fi daca nu contramarca ?
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Mai degraba cred ca imaginea postata de colegul nostru este cea a monedei de pe coinarchives dar anterioara acesteia. Se vad portiunile acoperite de produsi de coroziune pe cea de aici, curatate acolo. Exact aceleasi portiuni. Interesanta aceasta succesiune temporala. Practic imaginea de aici a monedei este anterioara celei de pe coinarchives. Oricum ce se vede sub coc este o agrafa mai elaborata si nu o contramarca.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Oare ce ar primi cineva daca ar comanda moneda de mai jos?
http://www.denofantiquity.co.uk/index.p ... cts_id=685
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Intr-adevar, foarte interesanta intrebare! Dle vasil, sunteti absolut sigur ca moneda din poza dvs este la un prieten in Romania si actualmente in starea in care era cand a fost facuta poza? Parca totusi nu-mi vine sa cred ca este un fals si ca imaginile sunt ale unor obiecte diferite. Daca ar fi false si trei obiecte diferite deja m-as simti destul de inconfortabil la gandul ca s-a ajuns la o asemenea maiestrie.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
newbasic

Mesaj de newbasic »

Parerea mea:
Monedele sunt die match
Dar totusi eu vad doar doua monede :
1. in imaginile de pe coinarchives si denofantiquity , este aceeasi moneda
2. moneda postata de domnul Vasil.

Priviti cu atentie legenda reversului , in imaginile de pe cele doua site-uri dupa litera M mai apare si litera I , pe imaginile postate de domnul Vasil aceasta litera nu apare.
Ultima oară modificat 22 Dec 2008, 14:13 de către newbasic, modificat 1 dată în total.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu apare fiind acoperita de produsi de coroziune. Este fix aceeasi moneda. Se poate vedea si din forma. Uitati-va la neregularitatile formei in functie de reperele de de pe moneda. Este practic imposibil ca doua monede sa aibe aceeasi forma in aceleasi repere de pe flan.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
newbasic

Mesaj de newbasic »

Stiiti ca nu imi place sa va contrazic , dar m-am uitat de cateva sute de ori la poze si concluzia este una singura , sunt doua monede , exact cum am spus in postul precedent.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Hai sa nu postam de mai multe ori aceeasi parere. Am spus deja ce gandesc.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ca sa nu apara o simpla contrazicere atasez doua imagini cu zonele observate incercuite. Toate se refera la particularitati care sunt ireproductibile pe doua monede fie ele si die-match. Pentru ca nu pot posta imagini prea mari, am micsorat astfel incat sa se vada clar zonele de observatie dar pe care le poate urmari oricine pe pozele mari. La cele doua de jos urmariti forma de langa muchie, ulterior curatata (nu-s exact in acelasi loc)
Fişiere ataşate
31.JPG
31.JPG (84.2 KiB) Vizualizat de 9885 ori
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
vasil

Mesaj de vasil »

Buna seara

Multumesc pentru opiniile exprimate.

@valentinian: ID-ul vanzatorului de pe ebay este detritusvt

Moneda a fost fotografiata de mine personal ieri, la intalnirea noastra saptamanala, la dimensiunea maxima (2,5 Mb), in modul macro, fara alte modificari ulterioare. Au fost facute mai multe fotografii si le-am ales pe cele mai bune. Nu au fost luate de pe alt site.

Colegul Pericle inclina si el sa creada ca moneda este buna, dar provenienta monedei din zona bulgareasca l-a facut sa isi puna un semn de intrebare.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eu nu m-as atinge de ea. Pana la urma primeaza regula pomenita mai demult: "daca ai indoieli mai bine nu cumperi". Ceva este cel putin ciudat in cazul acestei monede. Accept afirmatiile ca adevarate, insa nu imi pot explica in acest caz, toate coincidentele.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns