china imperiala tarzie?nu stiu anul, valoarea si autenticite

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
petrudamsa
nou in forum
nou in forum

china imperiala tarzie?nu stiu anul, valoarea si autenticite

Mesaj de petrudamsa »

recent am primit cateva monezi de argint, cred ca toate emise in china intre 1880 - 1940 (deci, perioada imperiala tarzie plus republica necomunista). cred ca toti se incadreaza ca subdiviziuni de 20 centi a dolarului chinezesc "silver dragon" din acea perioada. Majoritatea au trecute valoarea de 1 mace and 4.4 candareens, plus numele provinciei emitente (de exemplu Kuang Hsu, Kirin, etc) ceea ce m-a ajutat intrucatva in determinarea lor.
Am ramas insa cu doua bucati pe care nu pot sa le identific. Prima piesa e emisa in provincia Sungarei, insa eu nu am gasit date despre aceasta provincie sau despre monede din aceasta provincie. A doua e o enigma si mai mare.

O alta problema e autenticitatea lor. Stiu ca exista falsuri de "silver dragon" si chiar de "half silver dragon" pe piata, insa nu stiu daca falsificatorii s-au deranjat sa confectioneze falsuri si pentru valorile mici (20 centi, 10 centi).

Puteti deasemenea careva sa-mi spuneti valoarea aproximativa, in cazul in care nu sunt falsuri?
Fişiere ataşate
provincia Sungarei (?)
provincia Sungarei (?)
MONEDA 1.jpg (97.83 KiB) Vizualizat de 7317 ori
MONEDA 2.jpg
MONEDA 2.jpg (76.96 KiB) Vizualizat de 7317 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu stiu nimic despre niciuna din cele 2 monede, si nu ma pot pronunta nici despre autenticitatea lor. Dar provincia Sungarei exista, daca scrieti asta in Google, apar destule rezultate, in unele chiar si monede. Nu am gasit nimic asemanator cu ce aveti dvs., dar nu m-am uitat decat pe vreo 2 pagini. Unul dintre rezutate era o trimitere catre ebay unde era o moneda din aceasta provincie in licitatie.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

SI eu am fost tentat mai demult de monedele chinezesti (si japoneze) cu dragon si ce pot sa spun este ca in ultimii ani au fost falsificate toate tipurile (chinezesti) indiferent de valoarea lor. Felul cum arata ma duce cu gandul la falsuri. Cele autentice au ceva patina sau/si uzura. Necirculate n-am vazut inca nici pe net nici in realitate. Probabil sunt in colectii mari pe specificul lor. Am si eu un Hupeh original de cand achizitionam asa ceva si are o alta aparenta. Nu spun ca monedele de fata sunt falsuri insa indemn pe oricine e tentat sa colectioneze asa ceva la prudenta maxima, au fost tintele cele mai frecvente ale reproducerilor.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Ihi. Orijinal. Mda. China... Doua la leu si a treia pe degeaba. Ia moneda neamule!!!
miguelito

Mesaj de miguelito »

Gasesc greu de crezut ca o moneda din China Imperiala ar fi fost tradusa in engleza (observati ca sub litera chinezeasca apare traducerea in engleza: "cattle" = vita). Aceea mi se pare o reproducere pentru turisti, de gasit in aeroport la duty free, cadou pentru cei de acasa.
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

O sa va dezamagesc. Aici deductia dvs e gresita. Monedele Chinei imperiale (moderne) aveau deseori trecuta valoarea si in engleza, ba chiar uneori toata inscriptia era bilingva. Nu orice se supune logicii sau mai exact logica este buna cand stii destul de multe despre obiectul asupra careia o exerciti. Daca studiati putin istoria Chinei in perioada despre care vorbim o sa vedeti ce vreau sa spun.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Cam asa zic eu ca ar trebui sa arate una autentica. :)
Fişiere ataşate
kirin 50c.jpg
kirin 50c.jpg (51.09 KiB) Vizualizat de 7055 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Alek
**
**

Mesaj de Alek »

Pentru "moneda" cu inscripţia "cattle" bag mâna în foc că e un "fantasy coin". Sau, mai pe româneşte, o bucată rotundă de metal. Nu seamănă cu nimic cunoscut. Şi celelalte mi se par suspecte. M-am fript şi eu cu mai mulţi ani în urmă la un ţigan de pe Şelari care avea zeci, dacă nu sute de monede din toate provinciile posibile ale Chinei. După ce m-am dezmeticit puţin (printre ele era una care în Krause era cotată pe la 13.500 USD), am văzut ce ţeapă luasem. Lăsasem vreo două milioane (lei vechi, evident). A fost primul meu contact cu chinezăriile pseudonumismatice. De atunci am văzut multe năzbâtii de genul ăsta. Pe la târguri se dau cam la 5 lei bucata. Nici nu sunt din argint, sunt doar argintate. Dacă aveţi ureche muzicală, încercaţi-le la sunet, clinchetul lor e mai "subţire" decât al argintului. Dacă aveţi un catalog Krause şi un cântar de precizie, vă lămuriţi imediat. Aruncaţi şi o privire în secţiunea forumului care tratează falsurile, veţi vedea acolo că prietenii noştri de la Răsărit falsifică cam tot ce le cade în mână.
petrudamsa
nou in forum
nou in forum

Mesaj de petrudamsa »

multumesc tuturor pentru raspunsurile primite. monedele astea (de fapt sunt 24 la numar, majoritatea diferite) le-am primit cadou de la un cumnat de-al meu stabilit in Spania, si care stia ca eu colectionez monede. la randul lui le-a primit de la o femeie mai in varsta de origine asiatica (poate chiar chineza) stabilita si ea in Spania, ca un fel de plata pentru reparatii minore pe care cumnatul meu i le-a facut prin casa, fara sa pretinda un ban.
Deci, nu am investit nimic in ele, pur si simplu le-am capatat si a fost incitant sa descopar care ce e si de unde e, indiferent daca sunt false sau nu.

Daca doriti (sau pentru cine doreste) pot sa fotografiez si celelalte 22 bucati sa vedem daca printre ele sunt sau nu si piese autentice.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Ceea ce am observat din studiul mai multor piese autentice (pe Coins Archive), legenda in limba engleza este stalcita. Astfel se poate citi : Candareen , Caindarins , Candarin si alte variatii.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Scrie răspuns