buna ziua

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
ioan50

buna ziua

Mesaj de ioan50 »

buna ziua tuturor. O RUGAMINTE...daca ma poate ajuta cineva pentru identificarea acestei monede. muultumesc mult cu stima ioan
SCHIMB DE IDEI
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu mi se pare o moneda romana autentica. Pare mai degraba o replica - cu aversul imitand un denar republican iar reversul unul imperial.
ioan50

MULTUMESC

Mesaj de ioan50 »

MULTUMESC MULT, D-LE ALDOR. AZI MI-A ADUS-O CINEVA. CU STIMA IOAN
SCHIMB DE IDEI
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Salut, e un gablonz (obiect decorativ) dintr-o "serie" din care mai apare din cand in cand cate unul la vanzare drept moneda. Cred ca initial au fost aurite (probabil erau componentele unei bratari sau salbe gen "Fondul plastic") si se pare c-au fost la moda prin anii '70 din moment ce periodic se intalnesc ba pe situri de licitatii (am vazut si pe okazii) ba pe la diverse persoane (pana acum doi prieteni m-au intrebat daca-s monede autentice :D) Cred ca-i si-un topic pe-aici cu subiectul asta (unde am postat si eu poza unui asemenea obiect). Oricum din pdv numismatic Aldor are dreptate, e obiect fantezie cu avers inspirat dupa o republicana si revers dupa o imperiala.
ioan50

multumesc

Mesaj de ioan50 »

multumesc d-le berserkr. aveti dreptate. un fost cursant de-al meu a vrut sa-mi faca o surpriza cu cateva monede (unele valoroase). printre ele era si aceasta. cu stima ioan
SCHIMB DE IDEI
Scrie răspuns