Mateiciuc scrie:Care Carol?
Daca ati fi citit de la inceput topicul, ati fi vazut ca s-a vorbit la inceputul topicului ca cel din spatele Regelui Ferdinad este Carol II-lea.
iar dacă dumneavoastră aţi fi citit aţi fi remarcat că, cu un mesaj înaintea mea, domnul Yu_L.Yan zice:
Micul cercetas este Printul Nicolae.
după care eu zic "iar în spatele lui...". acum v-aţi lămurit?
In spatele Printului Nicolae, este un ofiter cu aliura de Carol I (posibil gen. Averescu). Regele Carol I era mort de vreo 5-6 ani la data cand sunt reprezentate personajele. Adica in 1914, iar ilustrata se vrea de dupa Unire, adica prin 1919-1920-1921.
marcus aurelius scrie:
Parerea mea este ca in gravura este reprezentata viitoarea Regina Elisabeta, dupa figura pare inca adolescenta, deci nu se pune problema sa aiba deja Alinare si Mangaiere, instituita la 1878. Inclin sa cred ca nici una din cele doua nu este romaneasca.
Daca dam crezare titlului pozei postata de dl Simaky atunci pot fi ambele medalii:
1889 - Elisabeth Königin von Rumänien
Si Ceausescu era reprezenat mai tanar decat era...
Referitor la "tataie cu barba" si eu cred ca este Averescu
şi nu credeţi că în acest caz, statura prinţului Nicolae (născut în 1903) nu se prea potriveşte cu anii 1919-1920-1921?
greşiţi însă în privinţa anilor. schiţele pentru pictura reprodusă în această carte poştală au fost executate undeva imediat după august 1916 (intrarea României în război) şi transpuse pe pânză până la sfârşitul anului 1916.
e posibil ca cel în cauză să fie într-adevăr Averescu. la stânga lui posibil Prezan.
paul_aramis scrie:iar în spatele lui, probabil Carol I
Care Carol?
Daca ati fi citit de la inceput topicul, ati fi vazut ca s-a vorbit la inceputul topicului ca cel din spatele Regelui Ferdinad este Carol II-lea.
Repede va mai aprindeti . A gresit colegul nostru, (cu siguranta din dorinta de a veni cat mai repede cu o completare) ca de altfel si dumneavoastra . Corect este Ferdinand I . Asa ca mai usor cu observatiile .
''Dle sau dna'' va propun sa va puneti caciula de blana de miel (exct ca in poza dvs. de pe profil) si sa mergeti la pascut cu oiile ....vi s-a mai spus si va repet! Va rugam veniti cu argumente clare (daca aveti) nu cautati sa va ascundeti dupa firimituri si sa raspundeti doar din placere de a scrie (asa cum au spus-o si o spun alti colegi). La raspunsul meu se intelege clar ca a fost o greseala de tasta, dar Carol I nicidecum nu a fost scris din greseala de colegul paul_aramis, acolo s-a vazut nestinta totala a d-lui = 2 la pretul de 1 .
aveţi dreptate stimabile, nu a fost o greşeală de "tastă". e posibil ca cel din spatele prinţului Nicolae să fie regele Carol I. sau Averescu. sau Prezan. ţinând cont de lipsa de detalii a picturii, poate fi oricare din ei. sau niciunul.
De la stanga, la dreapta : Printul Ferdinand, Regele Carol I si Generalul Averescu, pe malul Dunarii in 1913 . ( poza preluata de pe Istorie romaneasca in fotografii )
Poate ajuta .
Fişiere ataşate
206210_396856833732835_648226645_n.jpg (27.61 KiB) Vizualizat de 7773 ori
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Raman la parerea ca este Averescu..
Daca ar fi fost vorba de C1, atunci sigur nu ar fi fost reprezentat pe undeva...prin spate,dreapta...
Detaliu de la o alta carte postala..identica!
Imaginea a fost preluata de pe aceeasi sursa, indicata anterior .
Acum sunt toti cei " banuiti " a fi in imaginea cartii postale prezentate .
Ramane de hotarat, cine sunt cei in discutie .
Succes .
Fişiere ataşate
734133_392818027470049_1527411408_n.jpg (72.1 KiB) Vizualizat de 7741 ori
Antoninus Pius
domnilor, îmi iau angajamentul ca în următorul concediu să dau o fugă până la muzeu și să fac niște fotografii mai clare. poate așa ne clarificăm cine e acolo.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
La ce " agitatie " a fost privind identificarea persoanelor reprezentate pe cartea postala, intre timp s-a lasat linistea .
A pierit interesul ?
Nu pot decat sa va urez :
O seara linistita !
Antoninus Pius
Ar fi foarte interesant de aflat daca portiunea de pictura rezervată Romaniei mai exista, daca este expusa si daca a fost restaurata.
Daca cineva dintre membrii forumului ar putea ajunge in Kansas City, ne-ar putea lamuri in privinta acestor intrebari. Muzeul permite fotografierea inclusiv cu blitul, asa ca nu as avea nimic impotriva sa vad postate pe forum si niste poze cu partea Romaniei, daca aceasta exista ! (As vrea o astfel de imagine si pentru site-ul Romanian coins, si as multumi in scris fotografului!)