Histria

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

ionutbd

Mesaj de ionutbd »

Multumesc pentru lamuriri.
Cu respect!
simaky

Mesaj de simaky »

pentru dl. berserkr
... dar piesa care e de vanzare pe AMPHORA (link-ul de mai sus)
(Istros, Thrace BOLD Drachm, Eagle on Dolphin
Istros, Thrace, 400-350 BC, AR Drachm of 17.8 mm, 3.77 grams. Inverted busts perhaps representing the sun and moon / Sea eagle attacking dolphin right, Sear 1669)

.... e cam FALSA !!! are urme clare de turnare (porozitati) !!!
Fişiere ataşate
foto
foto
V11957LG.jpg (67.52 KiB) Vizualizat de 3027 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu este nici falsa si nici n-are porozitati de turnare. Dle simaky stiu ca exista ideea preconceputa ca argintul nu se corodeaza sau ca orice asperitate a monedelor din argint este semn de turnare. De cand s-au popularizat "semnele falsurilor" au fost adoptate de multe ori fara ca ele sa fie exemplificate ca sa se vada ce inseamna de exemplu "porozitate de turnare". Moneda de mai sus este in regula dar are urme de coroziune curatata prin metode dure (acid poate).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Sunt de aceeas parere . Moneda este in regula , porozitatea din turnare arata altfel . Acest tip de erodare se intalneste si la alte monede antice , nu este ceva inedit . Nu cred insa ca a fost curatata ( in mediu acid ) , mai pastreaza ceva urme de patina .
simaky

Mesaj de simaky »

da ! fiecare cu parerea sa !
... dar aceasta porozitate pe toata suprafata monedei si mai ales acea fisura semicirculara care deasemeni se intalneste la piese turnate in nisip nu ma pot convinge ca e o piesa originala, poate chiar si curatata chimic !
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ca bine ziceti "fiecare cu parerea lui". N-am sa incerc sa va conving, dar pentru cei interesati acest denar (primul) este autentic si dorit de cativa dintre cei de la forumancientcoins (si ma refer la cunoscatori). Topicul este:
http://www.forumancientcoins.com/board/ ... ic=56867.0
Fişiere ataşate
MA.jpg
MA.jpg (47.12 KiB) Vizualizat de 2958 ori
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
mihai_a380

Mesaj de mihai_a380 »

Eu cred ca din contra un anumit tip de porozitate poate sa indice ca o moneda e mai degraba autentica.
Porozitatea care apare prin corodare in mod natural in timp cred ca e mai greu de falsificat prin turnare sau batere decat fetele plane de la o moneda care nu prezinta acest fenomen, la fel ca si cu argintul cristalizat.
Porozitatea de turnare are porii mai rotunjiti, dar cred ca trebuie o imagine la rezolutie foarte buna sa se poata vedea asta.
Un link cu imagini bune unde se vede clar cum arata semnele de fals turnat se poate gasi aici:
http://www.calgarycoin.com/reference/fakes/cast.htm
Scrie răspuns