Moneda Germana + Taler 1786

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

collector90
*
*

Moneda Germana + Taler 1786

Mesaj de collector90 »

Salut tuturor.As vrea sa ma ajutati si pe mine in legatura cu o moneda germana de 6 kreuzer din anul 1755 cu Friedrich II care are un diametru de 26-28 mm.V-am cerut ajutorul ptr ca aproape pe toate site-urile care contin informatii despre moneda ,diametrul ei este 43 mm.
Imagine
Imagine
Ultima oară modificat 17 Iul 2013, 14:01 de către collector90, modificat 1 dată în total.
banivechi

Mesaj de banivechi »

E o fantezie facuta in genul unui Friedrichsd'or (5 Taler). Insa Frederic cel Mare nu apare cu coroana pe cap pe nici o moneda...
... Plus ca metalul nu e nici pe departe aur...
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

banivechi scrie:E o fantezie facuta in genul unui Friedrichsd'or (5 Taler). Insa Frederic cel Mare nu apare cu coroana pe cap pe nici o moneda...
mă scuzați, domnul de pe această monedă poartă pe cap ce? o cușmă? o căciulă?
Imagine
collector90
*
*

Mesaj de collector90 »

http://www.smb.museum/ikmk/object.php?id=18205934
n-am spus ca moneda este din aur,este din argint ,dar probabil culoarea aceasta a capatat-o in timp.nu cred ca prezenta coroanei dovedeste ca este un fals sau o fantezie ptr ca moneda este identica cu cele dupa site-urile de specialitate,singura diferenta si nelamurire a mea este dimaetrul mai mic.daca ma mai poate ajuta cineva ,v-as fi recunoscator.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Uneori, o stiu din proprie experienta, mai inghitim si falsuri, desigur fara sa ne dorim si ne e greu sa acceptam asta. Moneda ar fi falsa si daca ar avea diametrul care trebuie, chiar daca are sau nu coroana. Se vede clar din poza!
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
collector90
*
*

Mesaj de collector90 »

:) ok,va multumesc mult ptr lamuriri.n-am cumparat moneda asa ca nu-mi este greu sa accept ca este un fals.am vrut sa fiu sigur in privinta ei ca in cazul in care as fi vrut sa o vand sa nu ma trezesc ca cer banii pe un fals.
banivechi

Mesaj de banivechi »

paul_aramis scrie:
banivechi scrie:E o fantezie facuta in genul unui Friedrichsd'or (5 Taler). Insa Frederic cel Mare nu apare cu coroana pe cap pe nici o moneda...
mă scuzați, domnul de pe această monedă poartă pe cap ce? o cușmă? o căciulă?
Imagine
Adevarul e la mijloc: fantezia afisata are pe revers vulturul prusac. Frederic cel Mare, pe NICIUNA din monedele prusace nu poarta coroana, doar pe cele din Ostpreussen. Dv. ati prezentat o moneda din Ostpreussen, cu efigia incoronata, dar, reversul este cu doi vulturi, nu cu unul. Si apoi... unde vedeti Dv pe fantezie valoarea de VI Kreuzer? Reversul e inspirat de un fridrichsd'or de Preussen, nu Ostpreussen.
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

domnule banivechi, adevărul e undeva o țârucă mai departe de partea dumneavoastră.
moneda prezentată nu e nicidecum o fantezie în sensul arătat de dumneavoastră, pentru că ea există. la un cu totul alt diametru și din alt material (discutabil aici, dacă domnul collector90 a identificat corect materialul piesei dumnealui). domnul collector90 a greșit valoarea, acesta fiind un taler.

domnule collector90, ce fel de muchie prezintă moneda? cum sunt orientate aversul şi reversul?
banivechi

Mesaj de banivechi »

paul_aramis scrie: moneda prezentată nu e nicidecum o fantezie în sensul arătat de dumneavoastră, pentru că ea există. la un cu totul alt diametru și din alt material (discutabil aici, dacă domnul collector90 a identificat corect materialul piesei dumnealui). domnul collector90 a greșit valoarea, acesta fiind un taler.
Dumneavoastra sustineti ca o "moneda" care nici macar nu imita ceva existent, ci e un fel de "nici cal nici magar" atit ca avers/revers, cit si ca diametru, metal si chiar si tara emitenta nu e fantezie. Ne puteti spune atunci ce este?
As fi curios sa vad o imagine a acelui taler real 1755 cu Frederic cel Mare cu coroana pe cap si cu blazonul Prusiei Orientale pe revers. Altfel, ramine cum am stabilit: "moneda" in discutie e doar o fantezie. Nu fals, nu replica: fantezie!
Un singur taler (mai bine zis: Speziestaler) exista din 1755 cu Frederic cel Mare cu coroana pe cap, dar se cunosc doar 3 (trei) exemplare (= Proba), una se gaseste la muzeu in Berlin. A, si nici nu seamana cu subiectul acestui topic: http://www.smb.museum/ikmk/object_print.php?id=18205934
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

banivechi scrie:Dumneavoastra sustineti ca o "moneda" care nici macar nu imita ceva existent, ci e un fel de "nici cal nici magar" atit ca avers/revers, cit si ca diametru, metal si chiar si tara emitenta nu e fantezie. Ne puteti spune atunci ce este?
As fi curios sa vad o imagine a acelui taler real 1755 cu Frederic cel Mare cu coroana pe cap si cu blazonul Prusiei Orientale pe revers. Altfel, ramine cum am stabilit: "moneda" in discutie e doar o fantezie. Nu fals, nu replica: fantezie!
Un singur taler (mai bine zis: Speziestaler) exista din 1755 cu Frederic cel Mare cu coroana pe cap, dar se cunosc doar 3 (trei) exemplare (= Proba), una se gaseste la muzeu in Berlin. A, si nici nu seamana cu subiectul acestui topic: http://www.smb.museum/ikmk/object_print.php?id=18205934
deci domnu' banivechi nu ne înțelegem nicidecum. (adică mai degrabă dumneavoastră nu vă înțelegeți nicidecum cu dumneavoastră) mai întâi ne-ați spus că e o fantezie după un fridrichsd'or de Preussen. da' nu-i de aur, ceea ce collector90 nici nu a afirmat. după aia ne-ați spus că Frederick cel Mare nu apare pe nici o monedă cu coroana pe cap. când v-am postat o imagine cu acesta cu coroana pe cap, ați zis că aia nu se pune la socoteală că e din Prusia orientală (ba se pune, că afirmația dumneavoastră se referea la nici o monedă). după aia ne-ați susținut din nou că nu există o asemenea monedă, cu Frederick cu coroană pe cap și cu vulturul prusac și că de fapt e un cal-măgar combinație între o monedă din Prusia Orientală (avers) și fridrichsd'or de Preussen (5 thaleri) din Prusia Prusie. iar două rânduri mai în jos, ne puneți un link cu thalerul de la 1755 din Berlin-Branderburg și ne spuneți că moneda lui collector nu seamănă nicidecum cu asta. da' cu ce seamănă domnu' banivechi? cu mama lu Ștefan cel Mare poate?
da, piesa în discuție e o ”fantezie” - deși mai degrabă aș numi-o copie la scară redusă - după o monedă de 1 Thaler 1755 Frederick cel Mare și nu o fantezie după un fridrichsd'or de Preussen.

PS nu sunt cunoscător al limbii germane, da' istoria celor 3 exemplare cunoscute e alta decât că sunt probe. cele 3 monede cunoscute sunt ceea ce a mai rămas din emisiunea de la 1755, pe care Frederick a dat ordin să fie topită, nefiind mulțumit cu bustul care îl reprezenta. Ulterior, în 1787, după moartea principelui, folosindu-se matrițele originale, s-au bătut un număr de 16 monede, cu diferența că în timp ce la cele din 1755 muchia are frunze, la cele din urmă muchia este zimțată. dar și așa copiile sunt destul de scumpe, undeva pe la vreo 25,000€
Fişiere ataşate
Document11.jpg
Document11.jpg (180.97 KiB) Vizualizat de 11471 ori
banivechi

Mesaj de banivechi »

Talerul 1755 nu a fost pus in circulatie, a fost o proba respinsa. De aceea l-am si mentionat.
collector90
*
*

Mesaj de collector90 »

Am facut o poza cu muchia monezii si inca cateva cu cele 2 fete ale acesteia
Imagine
Imagine
Imagine
ps.in legatura cu valoarea monezii ,sa inteleg d-le paul-aramis ca n-as fi considerat nebun daca a-si cere un pret de 10.000 sau nu este cazul aici?

M-am gandit sa nu mai deschid alt topic ptr a nu "polua" forumul ,asa ca am sa va cer parerea in legatura cu un taler unguresc Joseph II din 1786 ,una din fete infatisand-o pe Fecioara Maria ,iar cealalta 2 ingeri care tin o coroana.Vreau sa va intreb care ar fi valoarea acesteia,tinand cont de starea in care se afla(una din fete fiind intr-o stare destul de rea).Pe site-urile de licitatii am gasit-o la preturi de la 250$ in sus .....dar nu depasind suma asta foarte mult.
Imagine
Imagine
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

collector90 scrie:in legatura cu valoarea monezii ,sa inteleg d-le paul-aramis ca n-as fi considerat nebun daca a-si cere un pret de 10.000 sau nu este cazul aici?
din păcate, da. obiectul pe care îl dețineți valorează cât metalul din care e făcut. poate ceva în plus pentru cei care colecționează falsuri sau fantezii de astea.
jones2m

Mesaj de jones2m »

Ultimul taler - MADONNA 1786 pe care l-am vazut vandut pe ebay in stare XF a fost pe la 100 EUR.

Cred ca valoarea piesei dvs este sub aceasta valoare.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Judecind dupa marimea agatatoarei lipite eu cred ca e vorba mai degraba de o jumatate de taler. (32mm - o jumatate de taler, 37mm- un taler).
Scrie răspuns