Identificare monede

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
buzynik

Identificare monede

Mesaj de buzynik »

Buna ziua tuturor Mi-e si jena sa va tot bat la cap,dar vreau sa-mi lamuresc cel putin o parte din "probleme" cu ajutorul dumneavoastra .Voi posta doua din nelamuriri ,una cred ceva mai complicata .Prima ,opiesa de argint ,diametrul 20mm,grosime 0,3mm ,~1gr .Astept parerile dumneavoastra.
Fişiere ataşate
IMG_0003.jpg
IMG_0003.jpg (92.72 KiB) Vizualizat de 7568 ori
IMG_0001.jpg
IMG_0001.jpg (93.85 KiB) Vizualizat de 7568 ori
buzynik

Re: Identificare monede

Mesaj de buzynik »

buzynik scrie:Buna ziua tuturor Mi-e si jena sa va tot bat la cap,dar vreau sa-mi lamuresc cel putin o parte din "probleme" cu ajutorul dumneavoastra .Voi posta doua din nelamuriri ,una cred ceva mai complicata .Prima ,opiesa de argint ,diametrul 20mm,grosime 0,3mm ,~1gr .Astept parerile dumneavoastra.
A doua piesa ,este din bronz,are 15mm diametrul,0,3mm grosime ,si 0,3gr . Multumesc pentu ajutor.
Fişiere ataşate
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (77.78 KiB) Vizualizat de 7566 ori
IMG.jpg
IMG.jpg (76.53 KiB) Vizualizat de 7566 ori
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Prima este o piesa de 6 Kreuzer-i austriaca, posibil Leopold I ( se mai descifreaza 96 de la 1696).
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
buzynik

identificare moneda....

Mesaj de buzynik »

marcus aurelius scrie:Prima este o piesa de 6 Kreuzer-i austriaca, posibil Leopold I ( se mai descifreaza 96 de la 1696).
Poate sa fie cum spuneti d-voastra, dar de unde stiti ca e 6 ? Mai am o piesa Leopold ,nu stiu daca I ,dar anul este despartit de coroana resp.:16 coroana 96. Nici acea nu are numeralul stantat ?
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Stiu din descrierea ce ati facut-o. Daca are 20 mm. Candva a avut nominalul stantat, din pacate nu se mai vede din cauza ca e uzata. Toate au anul despartit de coroana.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
buzynik

identificare moneda

Mesaj de buzynik »

marcus aurelius scrie:Stiu din descrierea ce ati facut-o. Daca are 20 mm. Candva a avut nominalul stantat, din pacate nu se mai vede din cauza ca e uzata. Toate au anul despartit de coroana.
Multumesc pentru raspuns.Nu stiam ca in functie de marime, se poate deduce valoarea nominala Mai am unul cu 3 in mijloc. Este creutzer ? Sau taler ? Va rog . Am vazut unul asemanator,cu 1 la mijloc, si a spus ca este taler ,iar al meu creutzer..?Si daca nu va suparati ,din ce zona a tarii sunteti ? :)
buzynik

Re: identificare moneda

Mesaj de buzynik »

buzynik scrie:
marcus aurelius scrie:Stiu din descrierea ce ati facut-o. Daca are 20 mm. Candva a avut nominalul stantat, din pacate nu se mai vede din cauza ca e uzata. Toate au anul despartit de coroana.
Multumesc pentru raspuns.Nu stiam ca in functie de marime, se poate deduce valoarea nominala Mai am unul cu 3 in mijloc. Este creutzer ? Sau taler ? Va rog . Am vazut unul asemanator,cu 1 la mijloc, si a spus ca este taler ,iar al meu creutzer..?Si daca nu va suparati ,din ce zona a tarii sunteti ? :)
Scuze Am uitat sa postez piesa. :oops:
Fişiere ataşate
IMG_0005.jpg
IMG_0005.jpg (89.24 KiB) Vizualizat de 7513 ori
IMG_0007.jpg
IMG_0007.jpg (82.52 KiB) Vizualizat de 7513 ori
bilutza

Mesaj de bilutza »

Aceasta din urma este: 3 kreuzeri 1828 Austria.(monetaria poate fi: A, B, E, G)
"Monetaria mi se pare ca este A-Viena"
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
buzynik

Mesaj de buzynik »

bilutza scrie:Aceasta din urma este: 3 kreuzeri 1828 Austria.(monetaria poate fi: A, B, E, G)
"Monetaria mi se pare ca este A-Viena"
Multumesc mult .Voi posta si ultima piesa . Este cupru ,a trecut sigur printr-un incendiu ,este foarte greu descifrabila .Eu am impresia ca este un scut cu trei linii,si langa,o cruce.Pe verso cred ca se vad ghiare de vultur..Cum am mai spus ,cupru , diametrul 16mm, grosimea 0,3mm, ~0,4gr. Va multumesc,si o seara placuta incontinuare buzynik
Fişiere ataşate
IMG_0004.jpg
IMG_0004.jpg (75.28 KiB) Vizualizat de 7490 ori
IMG_0006.jpg
IMG_0006.jpg (64.75 KiB) Vizualizat de 7490 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

buzynik scrie:Mai am unul cu 3 in mijloc. Este creutzer ? Sau taler ? Va rog . Am vazut unul asemanator,cu 1 la mijloc, si a spus ca este taler ,iar al meu creutzer..
Pe taleri nu se scria "valoarea nominala". Se poate aprecia dupa marime, daca are 28 grame atunci este taler, daca 56gr atunci dublu taler, etc. Dar aveti sanse cam mici sa gasiti taleri in rau.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

buzynik scrie:Voi posta si ultima piesa . Este cupru ,a trecut sigur printr-un incendiu ,este foarte greu descifrabila .Eu am impresia ca este un scut cu trei linii,si langa,o cruce.Pe verso cred ca se vad ghiare de vultur..Cum am mai spus ,cupru , diametrul 16mm, grosimea 0,3mm, ~0,4gr. Va multumesc,si o seara placuta incontinuare buzynik
Acesta, judecand dupa vulturul de pe avers si stema de pe revers este probabil un dinar unguresc al lui I Ulaszlo (1440-1444). Probabil este mai degraba bilon, cu continut foarte scazut de argint. Ulaszlo I a fost si regele Poloniei intre 1424-1444 (Wladyslaw III).
banivechi

Mesaj de banivechi »

Piesa gaurita e un jeton de numaratoare (rechenpfennig). Cel mai probabil emis la Nurnberg undeva intre anii 1600-1850.
buzynik

Identificare moneda

Mesaj de buzynik »

Multumesc tuturor pentru ajutor. O seara placuta incontinuare
buzynik

Mesaj de buzynik »

Aldor scrie:
buzynik scrie:Mai am unul cu 3 in mijloc. Este creutzer ? Sau taler ? Va rog . Am vazut unul asemanator,cu 1 la mijloc, si a spus ca este taler ,iar al meu creutzer..
Pe taleri nu se scria "valoarea nominala". Se poate aprecia dupa marime, daca are 28 grame atunci este taler, daca 56gr atunci dublu taler, etc. Dar aveti sanse cam mici sa gasiti taleri in rau.
O seara buna domnule Aldor .Este adevarat ,nu am gasit "inca" taleri in rau ,dar sa stiti ca colegul de "scormonit" :) a gasit o moneda mai mare ca a mea (5 pengo 25gr) , dar nu se distingea nimic pe ambele fete. Daca o mai are, am sa o postez.
buzynik

Identificare monede

Mesaj de buzynik »

banivechi scrie:Piesa gaurita e un jeton de numaratoare (rechenpfennig). Cel mai probabil emis la Nurnberg undeva intre anii 1600-1850.
Buna seara ! Va rog in cazul in care dispuneti de imaginea unui astfel de jeton ,postati imaginea . Vreau sa o printez,si sa atasez piesa. Va multumesc.
Scrie răspuns