Am si eu cateva monede si nu stiu din ce tara sunt. Ma poate ajuta cineva??
Din prima poza daca imi puteti spune si anii. Eu nu inteleg nimic chiar daca cunosc numerele in araba ..sau ce o fii ... imi da o perioada ..si nu imi iese bine.
monedele din imaginea 2 sunt bulgaresti, subdiviziunea leva, comune.
imaginea 3- 5 leva bulgaria, un jeton nemtesc si inca o moneda care nu o recunosc-o tara nordica europeana cred.
claus scrie:monedele din imaginea 2 sunt bulgaresti, subdiviziunea leva, comune.
imaginea 3- 5 leva bulgaria, un jeton nemtesc si inca o moneda care nu o recunosc-o tara nordica europeana cred.
multumesc foarte mult ... in prima poza toate sunt din egipt nu?
Monedele din prima imagine sunt din Sirya si sper sa nu gresesc. V-au dat niste ani, de tipul 13xx, care, in sistemul nostru ar insemna 19xx, deci este corect, doar ca trebuie sa transformati dvs.
Monedele din imaginea a doua sunt subdiviziunea leva, stotinki, iar cele din ultima imagine sunt din Bulgaria-5 leva, Germania-jeton, probabil si Norvegia-10 ore.
Fiecare moneda valoreaza cel mult 1 leu, sunt comune, niciuna deosebita.
azi dupa foarte mult timp am fac asa o mica ordine in colectie si am pus fiecare la locul eu si acestea au fost cele pe care nu le-am putut identifica, ca valoare inca nu stiu sa le pun o valoare .... insa au o mare valoare sentimentala
oricum daca ma poate ajuta cineva cu ultima moneda din poza 3 si din prima poza cu cele 3 monede ..restu deja le-am pus la locul lor
edit: cele din prima poza sunt toate din egipt ..le-am gasit in sfarsit
edit2: am gasit pana la urma si moneda din poza 3 e din norvegia
Ultima oară modificat 07 Sep 2008, 01:58 de către Legio, modificat 1 dată în total.
Rectific, prima moneda din prima imagine este din Egypt, celelalte doua sunt din Sirya. Iar ultima moneda din imaginea a treia este din Norvegia, dupa cum am spus.
Tudor C scrie:Rectific, prima moneda din prima imagine este din Egypt, celelalte doua sunt din Sirya. Iar ultima moneda din imaginea a treia este din Norvegia, dupa cum am spus.
da am verificat si este asa cum spui tu, multumesc