Evaluare 200 si 500 lei argint

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

ZAR

Mesaj de ZAR »

skortzy scrie:Nu as da pe niciuna dintre ele mai mult decat valoarea argintului pur (1 leu pe gram)
-Totusi 500 lei 1941 valoreaza mai mult decat pretul Ag (parerea mea) iar cea din imagine e in stare destul de buna.Dar fiecare e liber sa plateasca cat doreste pe o moneda. :)
-Am mai spus dar o sa repet : lasand la o parte cote de catalog/piata, fiecare moneda valoreaza exact atat cat esti dispus sa platesti pe ea.Practic piesele numismatice (in general) au valori diferite pt. fiecare colectionar. :wink:
cirligb

Mesaj de cirligb »

pai si unde mai este valoarea numismatica daca dumneavoastra calculati in functie de greutatea metalului?
ZAR

Mesaj de ZAR »

-Anumite monede nu valoreaza mai mult decat pretul metalului. :!:
-Daca vreti va pot explica detaliat. :)
cirligb

Mesaj de cirligb »

chiar va rog
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Sunt de acord cu afirmatia ca cele doua monede valoreaza doar cat pretul argintului continut.
Fiind doua monede comune, un eventual bonus fata de pretul metalului le-ar putea fi conferit doar de o stare exceptionala de conservare (luciu de monetarie si absenta zgarieturilor, eventual patina aurie). In cazul de fata nu se pune problema...
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
cirligb

Mesaj de cirligb »

moneda de 200 lei curatata
Fişiere ataşate
20 lei 1942 curatata fata.jpg
20 lei 1942 curatata fata.jpg (61.13 KiB) Vizualizat de 7213 ori
10 lei 1942 curatata.jpg
10 lei 1942 curatata.jpg (80.02 KiB) Vizualizat de 7217 ori
danutz

Mesaj de danutz »

bravo ai stricat moneda nu tia spus nimeni sa nu le cureti mai ales ca avea o oarecare patina

acum se vad zgarieturile mai bine

bravo tie ai stricat moneda
skortzy

Mesaj de skortzy »

Nu prea a avut ce sa strice la ea... Si acum valoreaza tot 5 - 6 lei.
In plus, e mai frumoasa...

Un colectionar experimentat nu ar fi cumparat-o fiindca probabil o are demult in colectie, intr-o stare mult mai buna.

Un incepator, probabil este mai atras de moneda curata decat de cea "cu patina".

Iar daca ramane in colectia personala, atunci trebuie sa arate asa cum ii place proprietarului :)
cirligb

Mesaj de cirligb »

Mai am una in stare mai buna cu "patina" sa spunem, desi eu cred ca era doar "mizerie si jeg" stranse de-a lungul anilor. De stricat nu vad ce as fi putut sa stric deoarece este mai frumoasa (pe mine unu m-ar interesa monedele cat mai aproape de starea in care au fost ca urmare a baterii - valabil pentru moderne). Nu cred ca o sa incerc sa valorific vreodata aceste monede din colectia personala, daca stam sa ne gandim bine 6 lei nu inseamna nimic; eu unul nu as vinde pt 6 lei considerand celelalte valori mult mai importante.
Si chiar eram curios sa incerc sa vad cum se curata; oricum am fost foarte placut surprins de rezultate.
claus

Mesaj de claus »

personal nu sunt de acord cu afirmatia ca moneda de 500 lei valoreaza doar pretul argintului, desi doar ag continut valoreaza aproape 30 ron. fiind in stare buna, cred ca valoarea ei e in jur de 30-35 ron. la 20 ron as cumpara si eu cateva zeci, daca aveti ma puteti contacta pe pm :)
andretty

Mesaj de andretty »

claus scrie:personal nu sunt de acord cu afirmatia ca moneda de 500 lei valoreaza doar pretul argintului, desi doar ag continut valoreaza aproape 30 ron. fiind in stare buna, cred ca valoarea ei e in jur de 30-35 ron. la 20 ron as cumpara si eu cateva zeci, daca aveti ma puteti contacta pe pm :)
Dupa cum am spus eu atata as da... avand in vedere ca pretul de piata la o astfel de piesa in stare XF este de 30 de Ron.Iar daca ar fi cumparata la gram, iar argintul dupa cate cunosc este de 1leu/gram atunci piesa ar face maxim 25 de lei.
Scrie răspuns