"M. K. Udvari Szallito" inseamna ceva de genul "Transportatorul Curtii Regale Maghiare".
la ca au fost folosite
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- andi_codescu

Poate o postare e un site maghiar de profil ar ajuta mai mult. Presupun ca e ceva mai particular.
-----
Later edit.
Totusi, referindu-ne strict la aceasta piesa sunt de remarcat 2 lucruri :
a) Szallitas - transport , in acest caz e scris cu un singur L , fapt ce ne-ar putea ajuta sa datam perioada in care gramatica maghiara accepta aceasta forma sau ne-ar indica ca e un fals neingrijit.
b) Greutatea e marcata ulterior producerii sigiliului. In plus, inclusiv unitatea de masura e marcata impreuna cu valoare numerica, fapt ce ne poate duce cu gandul la un fisic de matrite "blank" personalizate in functie de greutatea incarcaturii ( sau capului de scala). Poate se puteau adauga si alte unitati de masura, mai mari sau mai mici decat kilogramul.
-----
Later edit.
Totusi, referindu-ne strict la aceasta piesa sunt de remarcat 2 lucruri :
a) Szallitas - transport , in acest caz e scris cu un singur L , fapt ce ne-ar putea ajuta sa datam perioada in care gramatica maghiara accepta aceasta forma sau ne-ar indica ca e un fals neingrijit.
b) Greutatea e marcata ulterior producerii sigiliului. In plus, inclusiv unitatea de masura e marcata impreuna cu valoare numerica, fapt ce ne poate duce cu gandul la un fisic de matrite "blank" personalizate in functie de greutatea incarcaturii ( sau capului de scala). Poate se puteau adauga si alte unitati de masura, mai mari sau mai mici decat kilogramul.
Pecunia non olet.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
babanezu

1.nu cred ca este vorba de un fals . Pare bine lucrata ...in plus nu prea vad scopul pentru care sa falsifici asa ceva
2. Greutatea nu cred sa fie marcata ulterior producerii sigiliului
baniesc ca daca ar fi fost stantata ulterior surplusul de material ar fi fost catusi de putin vizibil pe verso
..insa pe verso nu se vede nimic
2. Greutatea nu cred sa fie marcata ulterior producerii sigiliului
baniesc ca daca ar fi fost stantata ulterior surplusul de material ar fi fost catusi de putin vizibil pe verso
..insa pe verso nu se vede nimic
- Fişiere ataşate
-
- Resize of Resize of IMG_8611.jpg (29.86 KiB) Vizualizat de 5805 ori
Mi se pare foarte plauzibila explicatia conform careia ar fi un sigiliu de la o lada/balot cu marfa in greutate de 150 kg, asa cum a mai spus un alt utilizator de forum. Are legatura probabil cu ceva furnizare de produse catre/dinspre oficialitati/curte regala etc.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro