Identificare moneda medievala

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Luke
**
**

Identificare moneda medievala

Mesaj de Luke »

Va rog sa ma ajutati in identificarea acestei monede. Daca nu va cer prea mult, va rog sa-mi spuneti si un pret estimativ al acesteia. Va multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
rev..jpg
rev..jpg (91.5 KiB) Vizualizat de 4777 ori
av..jpg
av..jpg (93.75 KiB) Vizualizat de 4777 ori
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

sigismund III vasa , triplu gros,emis pe lituania ,daca nu ma insel.
cca 20 usd estimativ,dar ma pot insela,nu este domeniul meu.
luc

Mesaj de luc »

Piesa este batuta pentru Coroana si nu pentru Marele Ducat al Lituaniei. Spun acest lucru ghidandu-ma dupa legenda de pe revers si dupa semnul monetar - leul in scut cu initialele IF, care apartin lui Johann Firlej, vistiernic al Coroanei intre 1590-1609. Anul de pe moneda pare 1597, dar nu reusesc sa identific nici o sigla a vreunui magistrat monetar pe moneda. Cel mai probabil piesa e batuta in atelierul de la Poznan. Spun asta deoarece am mai intalnit szelagi batuti tot in 1597, atribuiti aceluiasi atelier, care au doar siglele IF (in mod normal ar fi trebuit sa apara si siglele HR sau trandafirul, apartinand monetarului Hermann Rudiger). De altfel, ateleirul de la Poznan a fost cel mai activ, dintre cele ale Coroanei, in emiterea trojakilor, in vremea lui Sigismund III.
Luke
**
**

Mesaj de Luke »

Multumesc pentru raspunsuri. Imi puteti spune si un pret estimativ pentru aceasta piesa?
:merci:
Scrie răspuns