rugaminte din nou

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
ioan50

rugaminte din nou

Mesaj de ioan50 »

mai postez 2 monede rog frumos cateva informatii despre ele si
care ar fi pretul real pe care sa-l ofer pentru monedele astea + cea postata anterior?
multumesc mult
cu stima ioan
Fişiere ataşate
30.JPG
30.JPG (44.25 KiB) Vizualizat de 5678 ori
SCHIMB DE IDEI
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Piesa din stanga probabil e un AE antoninian de la Diocletian (numai dupa efigie, ca nu reusesc sa descifrez nimic din legenda). In starea asta nu face mai mult de cativa ei, hai maxim 10 sa fie. Cealalta piesa nu reusesc s-o identific, dupa revers (soldiers with standards) ar trebui sa fie de sec. IV.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cam asa ceva. A doua pare un Claudius Gothicus (sec 3) - nu cred ca-i "soldati cu stindarde" tipul clasic de secol 4. Cu greceasca dinainte (greu de identifcat dupa poza dar poate posibil in mana) as zice ca daca vreti musai sa le cumparati puteti oferi 3+3+10 lei=16 lei toate.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

La a doua si eu as fi mers pe varianta Claudius Gothicus, dar m-a derutat reversul. Daca nu e "soldati cu stindarde", atunci ce e? Mie mi s-a parut ca deslusesc destul de clar niste stindarde acolo. Eventual ar putea d-l ioan50 sa verifice cu o lupa si sa ne zica.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

La a doua, daca ar fi soldati cu stindarde, cel din stanga n-ar avea ceva ce seamana cu un stindard in partea stanga. Cred ca-i ceva cu doua personaje si din cauza uzurii e greu sa ne dam seama chiar de tip. Oricum bustul de pe avers este radiat deci mai putin probabil sa fie tipul soldati de secol 4.
ioan50

multumesc

Mesaj de ioan50 »

multumesc am inapoiat cele 2 monede proprietarului. am retinut una care pare a fi un vespasian (macedonia- thessalonica) 10 roni e o moneda frumoasa
cu stima ioan
SCHIMB DE IDEI
Scrie răspuns