Rog identificare monedele din imagine!

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Miraj
**
**

Rog identificare monedele din imagine!

Mesaj de Miraj »

Rog identificare monedele din imagine si care este pretzul de catalog al acestora. Sunt din argint si sunt de vanzare! Astept oferte!
...cand inceteaza cauza, inceteaza si efectul!
DuMy yo

Mesaj de DuMy yo »

Dar mai intai imaginile :lol: :lol:.
Miraj
**
**

Mesaj de Miraj »

poza prea mare si nu s-a incarcat..sorry...am revenit cu poze!
banivechi

Mesaj de banivechi »

Hm!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Poza nu e prea clara sau ochelarii mi-s murdari, dar unele sunt clar made in china sau made in bulgaria daca intelegeti la ce ma refer.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Catalogul pentru aceste monede inca nu s-a editat in vreo limba de circulatie internationala. Daca exista, probabil ca e in chineza. Sau bulgara, cum zice Aldor...
Vlad
nou in forum
nou in forum

Mesaj de Vlad »

am vazut zeci de astfel de piese pe tarabele rromilor ce s-au stabilit in oras. Ei le declarau ca fiind din argint...insa cred ca maine voi lua cu mine un magnet..sa vad in ce proportie e argintul ala... Aveau insa si niste monede interesante, cum ar fi unele in stare destul de buna de 5Lei cu Carol. Pretul ajungea sa fie destul de mic..ca na..cu tiganu' trebuie sa te targui ceva..
"cea mai previzibila actiune a prostiei in fata inteligentei superioare este ostilitatea"
el chupacabra

Mesaj de el chupacabra »

in ce zona a pitestiului?
Mircea

Mesaj de Mircea »

Cel putin prima din randul de sus (Piastre de Indochina), ultima din randul de sus si ultima din randul de jos sunt false. Sunt printre cele mai comune piese falsificate care se vand pe pietele internationale. Cum ne dam seama? Apare invariabil acelasi an (de ex. 1926), culori nenaturale (este un metal ieftin acoperit cu un strat prea subtire din argint, care se sterge pur si simplu), erori de batere, uzura la toate piesele in acelasi loc etc. Si ce este mai important niciodata greutatea piesei nu este aceea din catalog. E normal.
Miraj
**
**

Mesaj de Miraj »

LE-AM CUMPARAT DIN TARG DE LA Pitesti. Inseamna ca am luat o mare tzeapa!
Multzumesc pentru informatzii!
dorinn_m

Mesaj de dorinn_m »

Piese identice plus multe alte modele am vazut in toamna la un festival al vinului in Timisoara. Era plin de tarabe ale romilor cu astfel de piese. Cereau initial intre 30 si 50 ron/bucata, dar la negociere lasau la 7 - 8 ron bucata. Piese asemanatoare am vazut si la un magazin de suveniruri unde se vand ca si "monede feng-shui" la 2 ron bucata. De la acest magazin am cumparat si eu, de curiozitate, o moneda mexicana de 10 dolari, ca a dumneavoastra .
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Anul trecut la Sutu era o tava intreaga cu 5 lei bucata , numai " raritati "
Acum un an era sa iau teapa in talcioc cu 1 dolar din 1875 parca , cu cota buna in Krause, dar in ultima clipa mi-a venit mintea la cap. Respectivul imi cerea 100 lei si il tinea strategic intr-un clasor cu alte piese de argint romanesti veritabile dar de mica valoare.
Ulterior am invatat sa fiu atent la porozitatea si incluziunile de turnare specifice acestor piese.
Am mai vazut undeva niste piese chinezesti interesante , de dimensiuni mai mici ( aprox 25 mm ) , mai atent executate dar tot chinezarii.
Fiti cu ochi-n patru !
Oricum luate la prima mana cu 2-5 lei / bucata , merita sa luati cateva zeci de bucati si aranjate frumos intr-un clasor sa le prezentati ca " piesa de rezistenta " in fata rudelor sau prietenilor profani in domeniu. :wink: Vor cadea pe spate mai ales daca le aratati si cotele din Krause. :twisted:
Dar e ca si cum ati avea o Dacie 1310 pavoazata cu abtibilduri si luminite turcesti : kitch curat dar atrage privirea.
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Brrr! Sa platesti chiar si 2 RON pe chestiile astea sinistre mi se pare o risipa! Pai mai bine pui 2 RON peste 2 RON, si la 'cateva zeci de piese' iei ceva autentic si frumos :roll: Corect?...Intotdeauna voi prefera un singur miez unei pungi de coji :)
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
sorin70

Mesaj de sorin70 »

BogdanC scrie:Brrr! Sa platesti chiar si 2 RON pe chestiile astea sinistre mi se pare o risipa! Pai mai bine pui 2 RON peste 2 RON, si la 'cateva zeci de piese' iei ceva autentic si frumos :roll: Corect?...Intotdeauna voi prefera un singur miez unei pungi de coji :)
Nici eu nu le agreez, am sugerat ideea doar pentru cei ce vor sa impresioneze :twisted:
Pentru mine sunt tot atat de "proteze" ca si replicile scoase in mod oficial.
Caci ce sunt falsurile : imitatii mai slabe sau chiar perfecte ale piesei originale .
Unele falsuri sunt oficiale si atunci se numesc replici. :lol:
dorinn_m

Mesaj de dorinn_m »

sorin70 scrie:
BogdanC scrie:Brrr! Sa platesti chiar si 2 RON pe chestiile astea sinistre mi se pare o risipa! Pai mai bine pui 2 RON peste 2 RON, si la 'cateva zeci de piese' iei ceva autentic si frumos :roll: Corect?...Intotdeauna voi prefera un singur miez unei pungi de coji :)
Nici eu nu le agreez, am sugerat ideea doar pentru cei ce vor sa impresioneze :twisted:
Pentru mine sunt tot atat de "proteze" ca si replicile scoase in mod oficial.
Caci ce sunt falsurile : imitatii mai slabe sau chiar perfecte ale piesei originale .
Unele falsuri sunt oficiale si atunci se numesc replici. :lol:
De acord cu dumneavoastra, dar asa cum acum sunt apreciate falsurile de epoca si acestea vor fi apreciate peste 500 de ani. :idea: Ma duc sa cumpar, astept trecerea timpului si le voi valorifica atunci :twisted: :
Scrie răspuns